Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kome da se obratim za to sto se mrtvi Iris pali po 5-6 minuta nakon iskljucivanja iz struje ? Imam dva uredjaja jedan se upali posle 30 sekundi drugom treba 5-6 minuta nekad i vise... Gospodja iz korisnickog servisa kaze da je to normalno. Da idem u poslovnicu da trazim ili 0800100100 ?
odnesi u poslovnicu i trazi zamenu -kazi da ti ne radi ali posalji prvo reklamaciju na mail
 
Meni su, sinoć, obrisali sve oznake sa omiljenih kanala a lista omiljenih kanala je neaktivna. Čekam da završe svoje prčanje pa možda vrata na staro.
Meni su nestali Favorites i svi obeleženi Video klub filmovi pre dva dana, na svim STBovima. Danas su se vratili. Treba biti strpljiv :)
 
Sada vidim da sam uradio dobru stvar što sam pre godinu dana prekinuo ugovor za kablovsku. Vidim da sa tim novim uređajima radi još gore, a ovi me zovu svaki dan i ako sam rekao da nisam zainteresovan. Na kraju sam blokirao brojeve. Zovu sa privatnih brojeva njihovi zaposleni i to kada narod odmara, vikendom, uveče. ujutru rano... Tako se ne prodaje usluga...
 
Da li je moguce naterati ovaj iris tv box da radi sa daljinskim od tv-a preko hdmi-cec?
Imam lg tv i ne uspevam da namestim da mi radi. Zapravo kada pritisnem neko dugme na daljinskom vidim kako blinka lampica na boxu, ali ocigledno ne prepoznaje komande.
Model boxa je HP4024.
Ne podnosim postojanje vise od jednog daljinskog upravljaca :)
 
Upari daljinski od irisa sa tv pa onda koristi samo daljinski od irisa, ovu drugu varijantu teško da ćeš moći.
 
Na irisu je slab zvuk,hteo bi to da pojacam bas se slabo cuje i kada pojacam i iris i tv na max. da li kupovina soundbara resava problema?
 
Da li na iris moze neko da se instalira youtube? Da racunamo da je android sistem na njemu.
 
i na HPH07 ti ne vredi mnogo jer moras vaditi ethernet kabl i enablovati wifi svaki put kada hoces da pustas aplikacije kojima treba internet
 
Drugari,
Da li se moze ( i kako) na android aplikaciji Iris-a namestiti da kada se startuje aplikacija prikaze samo
prethodno oznacene omiljene programe ? Nesto kao default prikaz.
Znam da se moze u padajucem meniju selektovati "omiljeni" ali posto je korisnik stariji covek gledam da sto manje mora ici starim prstima po meniju
da bi dosao do Arena :)
 
Dok god je izabrana lista omiljenih kanala u Irisu, ona će se pikazivati po defaultu.
Problem je restart ili nestanak struje. Tad se prikažu svi kanali.
 
On pita za Android aplikaciju, ima temu IRIS go ili IRIS web, pa možda nađe tamo odgovor. Lično je ne koristim niti mogu da probam pa ne znam.

Za STB se postavi u nalogu (podešavanja) da prikazuje samo listu omiljenih kanala.
 
Ovaj što je gore pisao neka proveri da li je stvarno HD ili su samo uradili upscale kanala i promenili sličicu u HD umesto SD.
Dakle, kao sto sam i napisao pusteni su HD kanali a slika je na HD kanalima odlicna, tu nema zamerke. Inace se slazem sa ostalim primedbama u vezi korisnickog interfejsa, koje su iznete u ovoj duskusiji
 
Čini mi se da su i na SD kanalima podigli bitrejt u odnosu na pre godinu-dve kad sam roditeljima instalirao set-top box, tad je izgledalo kao YouTube u 360p.
 
Da li je moguće da su opet promenili raspored kanala?!

Ne mogu vise da sortiram kanale, svega mi. Slepci level 1000!
I kod mene degenerici na iris SMART aplikaciji opet resetovali sve, i odabir aktivnih kanala i izbor omiljenih :D

Srećom samo nekoliko kanala gledam na irisu pa se brzo odabere...

iris1.png

iris2-2.png

iris3-2.png

iris4.png
 
Imam pitanje za ljude koji su zvali da jm puste HD kanale. Ja sam zvao operatora i nakon neke provere rekli su da imam uslova za to i da ce pustiti ubrzo. E sad, od tada nikakvo povratnu informaciju nisam dobio od njih, kako mogu proveriti da ki su pušteni. Da li ti kanali sada imaju HD u nazivu, ili nekako preko mobilne app? Subjektivno kao da je malo bolja ali kao sto neko rece mozda su na SD sigli bitrejt?
 
Arene su ti na 300 pa dalje... Ostalo od 696 pa naviše.
U moj MTS (na mobilnom npr.) gore desno klikni na Vaše usluge, izaberi Iris TV i treba da ti piše PLUS HD u zavisnosti koji paket imaš. Znači, ne treba da piše PLUS SD.

Edit: sada sam na optici ali kod mene su i na VDSL-u tako bili kanali. Može da se desi sa su ti arena na 700+. Nemam pojma da li je sada svugde isto.
 
Ako imaš Start paket kao ja u okviru box 4 crvenog onda idi na 700+ pa proveri imaš li hd kanale a ako imaš plus paket e onda su tu konkretno Arene na 300+....Mene ''ubija'' u pojam ovo što su mi svi hd kanali od 700 pa na dalje ali šta da se radi, bolje i to nego da ih nemam, vdsl je u pitanju, ali to ne zavisi da li je optika ili vdsl varijanta nego od paketa koji se ima, za start je ovako kako je a za plus paket su hd kanali kudikamo bolje raspoređeni.
 
Ja sam duzi period bez ugovora,a placao sam premotavanje mesec unazad,medjutim sad mi i to onemoguceno tj.kad hocu nesto da gledam,izbacuje mi poruku da moram da platim 100 dinara. Pre nekoliko su mi makli i IRIS TV GO,jednostavno ne znam sta se desava.
 
Da ti nisu možda ugasili u sklopu prelaska na nove pakete pošto si bez ugovora?
Aktiviraj opet premotavanje, ne verujem da mogu duplo da naplate, ali proveri u računu za svaku slučaj 🙂
 
Da ti nisu možda ugasili u sklopu prelaska na nove pakete pošto si bez ugovora?
Aktiviraj opet premotavanje, ne verujem da mogu duplo da naplate, ali proveri u računu za svaku slučaj 🙂
ma i ja pretpostavljam da je nesto u tom fazonu u pitanju,posebno jer mi se u jednom danu desilo na svim STB uredjajima da se pojavi poruka "Sesija je i stekla resetujte uredjaj",ali cekam racun da vidim sta mi naplacuju (po novom),a sta ne... SMS kaze da mi je novi racun veci za nekih 600dinsa... i nije sportski ako je to bez premotavanja unazad... videcu kad stigne racun
 
Pa sada ne znam tačno, zavisi od tvog paketa. Uglavnom su cene tu negde otišle gore.
Proveri kod njih na sajtu, imaš prilično detaljno.
Skini račun iz moj MTS aplikacije, imaš PDF računa tamo.
 
ma tek sad mi nije nista jasno... na racunu mi stoje dve stavke NAKNADA -Box 4 crveni jedna je oko 2400 druga oko 1800 dinara... ima stavka IRIS Dodatnii STB sto znaci da su poceli d aga naplacuju 320din i ima stavka Iris TV gledaj unazad oko 45 din... sve cene su sa vec uracunatim porezima. Pre mi je usluga gledaj unazad bila 100 din. Sto znaci da su me ocigledno negde na sredini meseca resetovali,pa sam dobio naknadu za BOX do tog dana i posle,a vracaj unazad mi obracunato samo do preseka,pa iskljuceno... ali zar dodatni STB nije bio 150din? Gde iskopase 320? Ono sto je najgore,sad ne znam kolika mi je mesecna pretplata za paket
 
pise ti na ugovoru koji si potpisao koliko je mesecna naknada posle isteka ugovorne obaveze
obicno je cena tokom ugovorne obaveze + 300din sto si van ugovorne obaveze
ali ako ti je menjan paket jer "vise ne postoji", onda moras da pogledas onaj pdf gde su napisane koji paketi se menjaju u koje: https://mts.rs/Privatni/Korisnicka-...vestenje-o-ukidanju-starih-paketa-usluga.html
dodatni STB 150 din je bio samo tokom promocije, "normalno" je 300din
 
Ma sve ok,dve godine sam bez ugovora i ta mesecna naknada (posle isteka UO) se obracunavala od prvog dana i tu nije bilo problema,a dodatni STB nisu naplacivali. E sad sam cekao da vidim da li ce i dalje bez ugovora da ostane STB gratis,jer bi mi onda racun sa ugovorom i racun bez ugovora bili gotovo identicni. Ovako razlika je otprilike bas taj STB... mislim ako bih nastavio placati bez ugovora bilo bi za tih nekih 350 dinsa skuplje,al nisam vezan... E sad,ako bih se vezao novim ugovorom pretplata bi bila 4199,a vidim da se na sajtu spominje neki popust od 50% al kako to funkcionise ko ce to znati,ako sam dobro razumeo moras dodati jos postpaid brojeva... za 10 ili jos 20% popusta.... zakomplikovali ga do j*ja
 
Brat dodao na vdsl i televiziju. Dali mu po istoj ceni zbog ove akcije. Sad,na nalogu mu pise start sd ima li pravo na start hd paket? Vdsl mu je 50/8 i dobio je samo jedan iris box. Zvao ih je i kao rekli su mu da ce mu ukljuciti ali i dalje nema kanale na 700+ a i na nalogu i dalje stoji start sd.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno