Šta je novo?

iPad

Necu da se mesam u ostalu raspravu ali ono sto cu reci jer znam dovoljno
SnakeEyes stremovanje videa i konverzija on fly je najgore moguce resenje ....
Sa velikim isksutvom ti ovo kazem
i Da imas par aplikacija koje to rade na andoridu .. Googlaj videces i sam ..
 
(npr. download attachmenta pomocu iCab-a i zatim kopiranje na PC/Mac, bez upotrebe iTunesa)

Kakav crni iCab, screenshot koji sam ti okacio gde sam najopustenije downloadovao attachment ti je iz Safarija a ne iz iCab-a. A kopiranje na desktop se svodi na cisti copy paste, zar je to toliko komplikovano?

Zar nije daleko veci hendikep to sto manje vise ne postoji krstena aplikacija za Android tablet-e?

Sve u svemu, iPad nije nista posebno. Dobar hw, uzas IOS.

I po ko zna koji put reci mi zbog cega je uzas iOS i na koji nacin se njegova ogranicenja odrazavaju na krajnjeg korisnika? Jedino sto se po meni treba menjati u novom iOS-u je mozda dodavanje widget-a na home screen za one koji to zele i promenjen sistem notifikacija koji je prilicno los. Da li su to dovoljni razlozi da neko nazove iOS uzasnim?

Ukoliko ti se ne svidja moderacija foruma mozes da prijavis nepravilnost pa ce neki od moderatora to da pogleda i eventualno sredi.

Daleko od toga da mi se ne svidja moderacija foruma, samo ukazujem na tvoje dvostruke kriterijume, ovde se konstantno spominju drugi uredjaji a postovi ostaju dok si na HP topicu brze bolje obrisao moj post iako si sam zapoceo offtopic sa iPad-om. Ali nije kraj sveta, niti razlog da se tuzakamo, samo skretanje paznje malo da budes objektivniji i principijalniji.
 
@yooyo
Hoces da kazes da je na androidu selekcija teksta bolje odradjena?
Tamo nemas ni onu lupu, a copy/paste nije ni blizu onoga na iOS.
Ja ne znam kako ja uspevam na iPhone (koji ima daleko manji displej) veoma lako da pomeram granicu selekcije a ti na iPad ne mozes?

Procitaj sta kazu ovi u review za nexus S o selekciji teksta na androidu i kako radi copy/paste:

On a slightly brighter note, there are big improvements in word suggestion and selection, including new markers which you can use to grab selections of text. Well, let's be clear -- Google still has major issues with text selection and editing on Android devices. The first striking problem is that there is not a consistent method of selecting text on the device. None. At all. In the browser, you long press on text to bring up your anchors, then drag and tap the center of your selection -- boom, copied text. In text editing fields, however, in order to select a word you must long press on the word, wait for a contextual menu to pop up, and then select "select word" -- a completely counterintuitive process. In the message app you can long press to select only the entire message, and in Google Reader? You can't select any text at all. Even worse, Gmail has a different method for selecting text from an email you're reading, and it's far more obnoxious than any of the others. There, selecting text goes from being mildly annoying to downright silly. Want to grab some text out of an email? Here's your process: hit the menu key, hit "more," hit "select text," and then finally drag your anchors out. Funnily enough, a little cursor appears when you start selecting -- a holdover from Linux? To have this many options and discrepancies over something as simple as copy and paste should be embarrassing to Google. What it mostly is, however, is a pain to the end user.


http://www.engadget.com/2010/12/10/nexus-s-review/

P.S. Uzasan OS je taj koji dalje od homescreena ne mozes da ga koristis jer nemas aplikacije za njega :)
 
Poslednja izmena:
Necu da se mesam u ostalu raspravu ali ono sto cu reci jer znam dovoljno
SnakeEyes stremovanje videa i konverzija on fly je najgore moguce resenje ....
Sa velikim isksutvom ti ovo kazem
i Da imas par aplikacija koje to rade na andoridu .. Googlaj videces i sam ..

Ne znam da li je najgore resenje ili ne ali znam da sam na iPad-u svaki klip bez problema otvarao uz cekanje od mozda 5 sekundi zbog konverzije (ukljucujuci i masivne HD ripove koji su pretpostavljam najtezi za progutati za konverziju on the fly). A sva podesavanja su se svodila na pokretanje server aplikacije na desktopu, biranje foldera za share i instaliranje klijent aplikacije na iPad.

A sto se Androida tice licno sam jedino video Qloud video koji vise nije radio nego sto je radio uz raznorazne probleme pritom (na nekim klipovima sam imao zvuk na nekima ne, dok neke nije ni hteo uopste da otvori). A sa AirVideom nisam imao apsolutno nikakav problem. Ako postoji nesto bolje, slobodno mi skreni paznju.
 
Necu da pricam napamet jer nisam imao potrebe i nisam isprobavao licno (na andordu ), ali znam da ima vise programa za tu svrhy na andoridu , al kako rade ipak bez iskustva ne mogu da pricam ;)
 
@yooyo
Hoces da kazes da je na androidu selekcija teksta bolje odradjena?
Tamo nemas ni onu lupu, a copy/paste nije ni blizu onoga na iOS.

bolja je selekcija na androidu, copy/paste je manje vise isti (bolji na iOS, ali ne mnogo losiji (da ne kazem gori :)) na androidu). ali opet, mnogo je bolja selekcija texta na androidu nego sto je bolji copy/paste na iOS :)
 
Po cemu je bolja, sto u svakoj aplikaciji imas drugaciji nacin da to uradis i sto nemas lupu?
Da li si procitao onaj tekst sto sam malopre citirao?
 
Poslednja izmena:
Necu da pricam napamet jer nisam imao potrebe i nisam isprobavao licno (na andordu ), ali znam da ima vise programa za tu svrhy na andoridu , al kako rade ipak bez iskustva ne mogu da pricam ;)

Ovo izuzetno cenim, jedini problem kod ovakvih topic-a je sto vecina ucesnika prica napamet bez realnog iskustva sa tematikom o kojoj se prica. Ja sam probao Qloud, doduse na kratko posto Android ne koristim i mogu ti reci da je izuzetno problematican (jos problematicniji ako ne koristis Apple-ov Bonjour servis). Evo sad sam malo izguglao i koliko vidim nema nista bolje od Qloud-a, mada ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim jer nisam toliko upucen, ko zna bolje slobodno nek napise.
 
Onda kazi iz tvog iskustva sta nije tacno u onom tekstu gore?
 
Otvorena je nova tema o iPad2.
 
Sorry sto se ukljucujem ovako u temu.

Da li mozda ima neko iz Cacka ko bi bio raspolozen da mi pozajmi na par dana Ipad, naime potreban mi je da bih testirao neke aplikacije na kojima radim, upao sam usred posla vec je 80% posla uradjeno a ja nemam Ipad :)
Ukoliko je neko raspolozen, spreman sam da platim (mada ne vidim da nekom ko ima Ipad treba novac koji bi dobio) - par dana koriscenja je u pitanju :)

Mogu da ga vodim na pivo i veceru :)

Hvala u svakom slucaju!
 
Taj iPad mora da bude registrovan za development i da ima instaliran provisioning profile ili da bude JB a da ti imas patchovan XCode.
 
U pitanju je testiranje skripte koja generise knjige, u pitanju je ibooks aplikacija, u sustini potrebno mi je da pogledam kako to izgleda u ibooksu i ukoliko je potrebno nesto ispravim.
 
Ako nekog zanima opet ima iPad-a u Metrou, model od 32GB bez 3G kosta 49 600din, a od 64GB je 59 000din. Akcija vazi samo za 21.4
Nije losa cena.
 
Zna li neko gde mogu da nadjem prvi ipad 16 gb wifi polovan za 250-300 eura? Gledao sam razne oglase i slabo se prodaje taj model.
Koliko je u metro-u 16gb wifi zna li neko?
 
^^^
Imao si na limundu nove za 360e, polovan sam i ja trazio ali nisam uspeo nista da nadjem...
 
Meni je stigao sa iphone srbija neotpakovan za 300e, 16gb wifi. Inace, polovnih nema vec duze vreme, bas sam pratio oglase, sto je prilicno neobjasnjivo. Mrzi me da proveravam u Metrou i pozajmljujem karticu od koleginice opet, mada je svakako bolja mnogo kupovina zbog garancije, pod uslovom da ih jos ima. Mozda danas kad je ipad 2 vec uveliko standard zvuci kao nelogicna kupovina, ali nisam imao bas dovoljno novca zbog kupovine novog PS3 320GB za tu razliku u ceni. Pretpostavljam da ce biti skroz ok za surf, zezanje u krevetu i citanje stripova zbog cega sam ga prvenstveno kupio, i jako je elegantan za nosenje. Jeste, nedostatak flesa ume coveku da natera suze na oci i u trenutku sam se smorio kad sam shvatio da play na eurogameru ne radi, ali onda mi je sinula genijalna ideja da sam ionako zbog tih glupih videa toliko zapostavio citanje i da ce mi ogranicenost ipada u stvari mozda i dobro doci jer cu morati vise da citam sitan tekst a svakako mnogo manje da gledam porno klipove. Surf je dosta spor i pomalo neudoban kada treba nesto da se otkuca na ekranu, ili ne bas najbolje optimizovanim strana gde se preklapaju opcije, ali prezivecu... Stil! Izgleda jednostavno savrseno. Ko kaze da mu izgled nije bitan ili se gnusa lepo dizajnirane precenjene IT opreme, taj ne zna da uziva u zivotu. Jos uvek se ne usudjujem da ga JB jer sam se iskreno malo pogubio sa tim silnim verzijama iOS, firmvera, itunesa, redsnowa, greenpoisona...
 
ma gde nelogična kupovina, za te pare pogotovo... ja sam takodje pre par meseci uzeo 1st gen 32gb i uopste ne vidim šta bi mi nedostajalo s dvojke - fensi igre ne igram, za fotkanje je ionako glupost. jedna od stvari koja mi je najviše prijala je što svako neproduktivno blejanje u ekran - dakle čitanje neobaveznih tekstova - mogu da obavljam u udobnosti fotelje/kreveta, a ne da mi kičma sve više poprima oblik kifle...
naravno, to pružaju i kojekakvi prestidjiji i kineski tableti, ali naspram njih iPadov interfejs je pure joy.
 
pa nije ni toliko lezanja i udobnog zavaljivanja bas dobro za kicmu jer slabe misici. :) sto se tice udobnosti, ne znam. malo smara interfejs i kucanje na staklu, i selekcija teksta me nervira, ako mi je desktop vec u blizini pored kreveta... igre je uzasno neudobno igrati na tabletu, a i ne vidim zasto bih pored ps3 i xboxa 360 koje takodje mogu da koristim udobno zavaljen. o filmovima koje mogu da gledam na velikom ekranu da ne pricam ... za po kuci je vise nekako zgodan i prosto ti se ne ispusta iz ruku, skoro je dekadentno koliko je mnogo vise fensi nego sto stvarno imas potrebe za njim. jedina upotreba gde zaista blista u odnosu na bilo koji racunar je citanje, i naravno ako ga nosis negde ima mnogo vise smisla.
 
Hmmm Metro 39000din Ipad 1 64gb 3g ...Il sam ja lud ili ovo sisa sa cenom bilo koji tablet kod nas...Samo jedno pitanje da li to znaci da ja mogu da turim 3g data karticu tj sim i da furam 3g...

Gledao sam mnoge tablete i svi imaju sklj ekran ali znam da Ipad ima IPS tako da bih rado dao 39000din ako je za 3g potvrdan odgovor
 
Hmmm Metro 39000din Ipad 1 64gb 3g ...Il sam ja lud ili ovo sisa sa cenom bilo koji tablet kod nas...Samo jedno pitanje da li to znaci da ja mogu da turim 3g data karticu tj sim i da furam 3g...

Gledao sam mnoge tablete i svi imaju sklj ekran ali znam da Ipad ima IPS tako da bih rado dao 39000din ako je za 3g potvrdan odgovor

Da, 3G mikro sim, ako imaš neki internet postpejd paket, VIP i Telenor će ti zameniti mini SIM za mikro SIM. Za MTS ne znam.
 
jonesba ipad ima najbolji ekran koji mozes da zamislis.
 
Ma ipad 1 je najbolja kupovina bas sad. Cene niske uredjaj extra za bilo koga kome neke fancy igre nisu prioritet. Meni je ipad 1 najbolja kupovina neke IT stvari u poslednjih 15 godina. Takve su mi potrebe, ne igram se, za posao imam laptop, ma divota...
 
Hmmm Metro 39000din Ipad 1 64gb 3g ...Il sam ja lud ili ovo sisa sa cenom bilo koji tablet kod nas...Samo jedno pitanje da li to znaci da ja mogu da turim 3g data karticu tj sim i da furam 3g...

Gledao sam mnoge tablete i svi imaju sklj ekran ali znam da Ipad ima IPS tako da bih rado dao 39000din ako je za 3g potvrdan odgovor

koliko ja znam (skoro) svaki honeycomb tablet ima IPS ekran, za kvalitet istog ne znam....
 
Al moras ca se javis il' bi crk'o :)
 
pa ne volim dezinformacije =] :p
 
Nazad
Vrh Dno