Šta je novo?

iOS 17

Nisam primijetio bilo kakvo grijanje. Naravno, da bih izbjegao potencijalne probleme sam odradio čisti restore a ne update jer je ipak ovo prelazak na novu verziju IOS-a.
 
ja sam odradio običan update na 13 pro i sve radi odlično. Baterija baš osjetno bolja nego na 16
 
Meni cak deluje malo losija baterija na 14p, 17.0.2 update. Vidim da je upaljen background app refresh za neke aplikacije a bio mi je ugasen na 16.6.
Mada opet mi npr Insta ima 28min u backgroundu a ugasen je app refresh..
 
Kazu ljudi sto koriste iphone 12pm da od kad su na 17.0.2 da im se pregreva tel na 44c dok razgovaraju.

Nesto razmisljam dal ima veze sa 5g mrezama posto smo mi na 4g :D 13pm stvarno ne vidim nikakav overheat a dosta poceli da se sale na 17 da im tel i baterija brze prazni i da se greju.

 
Meni se i prazni i greje izuzetno. 14Pro. Pise da mi trecinu baterije srce Home i lock screen, na cemu nema nicega..
 
Recovery mod pa preko računara kroz itunes čista instalacija
 
Kod mene je sve regularno kao i do sad. Imam battery drain uvek noću od 5 do 7% i tako je od kad je kupljen telefon. Ni tu se ništa nije menjalo. Često je i na punjaču preko noći pa onda nema problema. Ništa se ne greje od kad je izašla poslednja nadogradnja. Instagram ne radi u pozadini. Jedino što nekad zaustavi punjenje do jutra a često ne iako je uključena optimizacija..
 
Toliki drain nisam imao ni na S22 Ultra. 😅 Meni je drain uglavnom 0%, jednom je skinuo 5% kad mi je drljalo Huawei health u pozadini. U zadnjih par dana ga dopunim pred spavanje i nakon 8 sati je skinuo 1%. Uključen wifi i povezan sat. 14PM
 
Verovatno ga nabijes kod glave🤣 .Moj tel je u drugoj sobi,sat,wifi i skida bar 5%
 
Apple kaže da je do 10% normalno tako da ja tu ništa ne mogu da uradim. U pozadini ne troši ništa. Dovoljno je imao nadogradnji da bi se to do sad ispravilo ako je nešto do sistema. Možda je i do neta. Ne znam.
 
Evo ja sam na 36% stavio na punjac oko 17h, hladniji je nego na 16ici, prosto ne mogu da verujem da su tolike razlike medju korisnicima. Drain mi je 0 nocu, redmi note 10 pro mi ima drain nocu 2-3%. Doduse nemam sat itd... Primetio sam da baguje prikaz dela dana u weather app, zna da u 13h pokazuje noc, a u 1 nocu prikazuje podne.
 
Kako se pali kopiranje teksta na slikama? Ne radi od prelaska na 17.
 
Apple kaže da je do 10% normalno tako da ja tu ništa ne mogu da uradim. U pozadini ne troši ništa. Dovoljno je imao nadogradnji da bi se to do sad ispravilo ako je nešto do sistema. Možda je i do neta. Ne znam.
Mozda ti je slab signal mobilne mreze
 
Kako se pali kopiranje teksta na slikama? Ne radi od prelaska na 17.
U Photos aplikaciji treba da ti se pojavi ikonica dole desno na fotografiji gde prepoznaje tekst. Ako ti to ne izlazi, probaj Force restart telefona.
 
Nije bas direktno vezano za ios17, mozda i jeste, ali aktivacija kartice u Apple Pay vise ne moze preko sms koda, mora da se zove banka... Raiffeisen i Intesa isto.. totalna glupost i ne znam zasto su to promenili.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Nakon updatea mi je nakokalo memoriju u ovim aplikacijama, kako? Ni ne koristim ih toliko intezivno, pogotovo ne tiktok, viber, a za insta da ne trosim reci...
IMG_2339.png
 
  • Like
Reagovanja: uji
Proizvođači duži niz godina imaju dil sa developerima da veštački budže zauzeće interne memorije aplikacija, ali u ovom slučaju, što je mnogo, mnogo je!
 
obrisi app
 
Definitivno offload app, pogotovo za app koje ni ne koristim toliko ili na njima nemam sta da "izgubim". Ej ludilo za instagram, steam ili cak B92 app koja je nila vise od 1GB... Sad je fon malo rastereceniji.
IMG_2344.png
 
Kod mene sve ok a nisam brisao app ne pamtim.
 

Prilozi

  • IMG_6745.png
    IMG_6745.png
    417.9 KB · Pregleda: 35
Da li se i vama dešava da kada su povezane bluetooth slušalice tastura kao da je sporija. Isto je bilo na ios16 i sada isto na ios17.
 
Društvo, evo šta sam ja primetio od kad sam se prebacio na 17.0, sve mi okej radi, baterija relativno ista kao i na ios 16, ali sam primetio dok pričam (telefonski poziv), senzor za gasenje ekrana jako loše radi, normalno držim telefon i mnogo puta je upaljen ekran, onda moram da pomerim i vratim na uvo i on se ugasi. To definitivno nije bilo na ios 16, zato što mi se bukvalno ni jednom pre updejta to nije dešavalo. IP 14 Pro

Da li još neko ima taj bag?
 
Meni se desilo. Setih se xiaomi i prodje me merak
 
Nazad
Vrh Dno