Šta je novo?

iOS 17

Uh... i kod mene u kući zabava s tim plakatima.
Oba telefona (muževljev iP12 i moj iP14Pro) na iOS17, oba imaju aktiviran iMessage i update kontakata, svi kontakti su na iCloud-u, deljenje Caller ID, profilnih slika i plakata, identična podešavanja. Svi suvišni plakati i profilne sličice su obrisani.
U početku se muževljev plakat (inicijali) pojavljivao kada bi me zvao, dok moj se plakat (memoji) na njegovom pojavio samo jednom i posle ne. Onda su prestali da se pojavljuju na oba telefona, tj. pojavljuje se sličica s imenom na sivoj pozadini.
Na oba telefona istovremeno isključujem deljenje profilne slike i plakata, restartujem ih, da bih uključila deljenje prof. slike i plakata. Na muževljevom telefonu plakat i profilna slika kao pre restarta, dok ih na mom nema. Pravim ponovo plakat i prof. sliku i aktiviram deljenje. Sada se moj plakat pojavljuje na muževljevom telefonu kada ga zovem, kao i kada on zove mene, ali ne i obratno!
Kao što je @Falcon to lepo opisao, baguje za sve pare.
 
Da niste počeli o tim pozadinama za kontakte ne bih obratila pažnju ni šta je sivo ni gde je poster a od bete sam na 17. A kad je zvanično najavljen ios 17 bilo je hihihi hahaha predstavljaju kozmetiku i pozadine za kontakte... Sad će na forumu da zamene bh izgleda.
 
Da li ima mogucnost negde da se podesi kako ce da izgleda ekran kada zovem nekog ko nema apple caller id, ili koristi android device. Ruzno bre ono mnogo da mi bude svetla pozadina, totalno nepotrebno.
Postoji, naravno. Udji u kontakt i videces opciju Contact Photo & Poster. To barem radi bez problema
 
Ne moze da se promeni default call ekran. Promeni za kontakte koji te najvise pozivaju, kada te to vec toliko nervira... Sto neko rece, ja nisam ni uocio neku razliku.

Ko o cemu, ja o slusalicama: Otkada sam i meka prebacio na Sonomu, neverovatno je kolika je brza tranzicija sa jednog na drugi uredjaj. Npr. slusas muziku sa telefona i radis na racunaru, pustis neki video i momentalno se prebace na mek. Tek sada opcija connect automatically ima puni smisao.
 
Nije text tone, instagram ne poštuje podešavanja iz nepoznatog razloga. :/
 
Da niste počeli o tim pozadinama za kontakte ne bih obratila pažnju ni šta je sivo ni gde je poster a od bete sam na 17. A kad je zvanično najavljen ios 17 bilo je hihihi hahaha predstavljaju kozmetiku i pozadine za kontakte... Sad će na forumu da zamene bh izgleda.
Haha bukvalno, sada pokušavam da se setim kako je izgledalo na iOS16 kada te neko random pozove i ne mogu da se setim(crnilo neko valjda beše).
Možda su namerno stavili da se iznerviraš kada te zove neko sa androidom, green bubbles pt. 2 :D
 
Znači baterija i kamera su odlične čim se glavna rasprava vodi o pozadini tokom poziva?!
 
Zbog cega mislis da je to neophodno?
Evo konkretno moj 6s ima kinesku bateriju, koristim kabl iz Pepka i Xiaomi punjač. Dok je optimizacija aktivna, telefon se ničim izazvano greje kao lud, a kad je isključena radi najnormalnije.
 
Msni je iphone se3 poslovni telefon, dosta poziva obavljam sa random ljudima, i evo danas ceo dan svaki put se secnem kad udjem u kontakt ili kad imam poziv. U dark modu call screen izgleda uzasno onalo siv. Sreca da mi nije primarni telefon, bas bi me nerviralo. Neverovatno je kako umeju da zeznu stvari koje su inace radile dobro...
 
Jos danas azurirao na iOS 17, prvo sam primetio da mi ne rade shortcuts pa sam morao ponovo da ih kreiram.
Tu ima napredak, lakse je i ima vise opcija nego ranije.

Takodje u Safariju mi za jedan sajt ne radi Bitwarden autofill, tj. uopste ne prepoznaje polje da je za username/password. Za druge sajtove radi.
Ali sve radi kako treba u Firefoxu.
 
Instalirao 17 na 14PM. Isti đavo, samo malo fluidnije i brže radi u odnosu na 16.6.

Još samo bateriju da vidim.
 
Jel instalirao neko na 11-ici i kakvi su utisci?
 
Hmmm camera ima RawMax!? Sad cu da procackam da vidim sta je sad max!?
 
Koliko me nervira ovaj novi zvuk instagram notifikacija, uopšte ga ne čujem.
Da l je onaj Rebound u pitanju.
Ne verujem da IOS još ne nudi custom sound za svaku app ponaosob. To je must.
 
Posteri za poziv ne rade, koliko sam probao. Lockdown mode je glup da ne možeš da namestiš za kućnu mrežu da se automatski prikači.
 
Definitivno čekam iOS 17.x, pa kad poprave sve brljotine, eto mene.
 
Opa, pojavila se Wi-Fi Calling opcija na Yetellu.
 
Мени батерија ужас након апдејта. 13ица обична.
 
Nazad
Vrh Dno