Šta je novo?

Imam problem ili problemcinu

dragancce

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poruke
307
Poena
330
Drugari,
dogadja mi se nesto cudno na racunaru. Prvo da kazem da imam celerona na 1.7 i 512 ram memorije( dva modula od po 256), da imam dva hard diska jedan je od 20 gb i jedan je od 80 gb. Da imam cd rezac i skoro sam uzeo dvd citac.
Dogadja mi se da kada upalim racunar i kada prodje onaj deo gde mogu da udjem u bios cuje se nesto "CAK" iz kucista i jednostavno se zaledi. Ne nastavlja vise podizanje sistema. Sto je vrlo interesantno to ne radi uvek juce sam uspeo da podignem sistem da iskeniram i jedan i drugi hard jer sam sumnjao na bad blokove ali su i jedan i drugi hard u redu. Dogadja se da podigne sistem nesto radim i u toku rada se opet cuje onaj zvuk iz kucista i sve se zaledi pointer moze da se pomera jos neko vreme i to je to. Moram naslino da ga restartujem. Zaboravih da spomenem da imam i ss2 satelitsku karticu. SS2 imam godinu ipo dana. Do pre pet sest dana je sve radilo normalno.
Molim da ako neko zna sta bi moglo da buda da mi kaze sta da gledam.
Vadio sam memoriju (jedan modul) i opet je blokirao. Bios podesavanja sam vratio na difolt i opet isto. Napominjem da se ne zablokira uvek.
Unapred zahvalan
 
imas problem sa hard diskom (ili oba diska)...prvenstveno sumnjam na sistemski...
 
Da li se problem poceo javljati od kada si ugradio DVD? Mozda ti je napajanje slabo? Proveri i molex koji ide u hdd.
 
Moguce da je hard ali iskenirao sam i jedan i drugi i sve je bilo u redu. Iskljucivao sam jedan od uredjaja sa napajanja i opet je bilo isto.
U svakom slucaju hvala ako se setite jos nesto kazite mi
 
Ako ti je jedan od hardova ili oba marke Maxtor oni umeju da klikću iz nekoliko razloga i da pritom blokiraju komp. Jedan od razloga je slabo napajanje što se manifestovalo priključenjem još jednog uređaja, drugi razlog može biti i sam molex konektor na nekom od hardova odnosno njegov loš kontakt, treća mogućnost je da je hard počeo da klikće sam od sebe i to znači da vrlo brzo može da izdahne i pored toga što nema bad sektore. Ako ti je za utehu znam za par maxtora koji klikću već godinu i jače. Znači nema pravila, ali predostrožnost u ovakvim situacijama je poželjna.
 
Hvala na odgovorima jos jednom.
Najverovatnije je hard disk. Sada kad sam malo cacnuo napajanje na hardu ne pojavljuje se vise caktanje (da kucnem u drvo). Ako se pojavi ponovo ja cu vama ponovo da se javim.
 
A da ti zbog tog cackanja ne zvekne nesto, ako je problem u zicama vidi da sredis nesto. Meni je tako zveknuo jedan cd citac(na srecu najjeftinija stvar) zbog loseg kontakta.
 
E sad videh da si napisao da je pitanje na samom hardu, u tom slucaju jbga :trust:
 
Ma sto posto je napajanje... izvukao se dzek malo... i meni se desavalo koliko puta to isto sa kineskim napajanjima ali sa CHIEFTEC otkada sam ga stavio sljaka super... uzmi CHIETEC 360w bice dovoljno za 4 IDE-a... ja kada sam ga uzimo pre 6 meseci bio je 35e... ali samo napajanje, limariju kucista sam ostavio...
 
Veruj mi CHIETEC 360w moze i vise, mada problem caktanja moze da bude i u ide cabelu. Ukoliko se hard stalno otkacinje ume da ode ode connector da ide cabelu a on je oko 150 din. pa je najjeftinije to proveriti.
 
Nazad
Vrh Dno