Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Pretpostavio sam da ne moze...a ta favorit lista je bez veze jer se i tu kanali sami slazu po brojevima...hvala u svakom slucaju...pozdrav
 
Да ли још важи она промоција за пренос фиксног броја у Иком, флат3 дал беше за 200дин. Да ли се може пребацити телеком број? Колико је повољније, јефтиније од телекома?
 
Ne znam da li jos uvek vazi akcija, ja sam je iskoristio pre vise od mesec dana i na flat 4 dodao telefon, prva tri meseca se ne placa pretplata na telefon a posle je 200 dinara do kraja godine bez ugovorne obaveze. Broj iz Telekoma je prebacen posle nedelju dana a u medjuvremenu sam imao privremeni broj, sve se zavrsava pozivom Ikom call centra sem ako postoji neki problem sa Telekomom kao u mom slucaju, navodno se ne podudaraju podatci, pa sam isao u Telekom gde su me ubedjivali da ne prelazim, medjutim posto sam bio odlucan, ispravili su navodna ne podudaranja podataka i za par dana sam imao stari broj. Pretplata kod Telekoma je 659 dinara sa ukljucenih 150 minuta ka fiksnim brojevima u Srbiji a kod Ikoma za 200 dinara je 100 minuta ali u to ulaze i neke druge zemlje, pogledaj na njihovom sajtu detalje. Sto se tice kvaliteta ja do sada nisam primetio razliku u koriscenju mada se fiksni slabo koristi.
 
verovatno vazi ta promocija, jer su me zvali na kontakt telefon i nudili to, flat3 sa telefonom, neka cena prva 3 meseca, moze i fiksni da se prenese kod njih uz zadrzavanje istog broja... uglavnom slabo smo koristili taj voip u dosadasnjem flat3 paketu, a i nekim danima kada smo zvali Englesku za one free minute umesto uspostavljene veze samo krene nesto da bibice iz slusalice i tako skoro ceo dan (nije da smo probali samo 15 minuta), okrenes sa fiksnog (Telekom) - normalno dobijes vezu... ne deluje mi to jos toliko pouzdano...

nego namuci se nesto modem da se poveze online i komp sada dobi IP iz nekog opsega 188.117.192.0 - 188.117.199.255:

http://who.is/whois-ip/ip-address/188.117.196.1

JM (Javne Mreze) Ikomline... jm je izgleda neki Juergen Meixner
 
Nisam nikada zvao inostranstvo, samo nase fiksne i mobilne i nisam primetio ni jedan problem, posto ga inace slabo koristim meni se isplati prelazak sa Telekoma.
 
Pre nedelju dana sam uveo i Flat 2 paket kod Ikoma

Imam problem da povremeno upload ne radi za sajtove ali radi skype a ono sto mi se konstantno desava bez obzira na doba dana je da nece neki sajt da mi otvori recimo dodaj.rs gde mi se nalaze fotografije a i kada ga otvori prijavi da nisam iz srbije i ako je adresa srpska. Admin sam na forumu jednom gde korisnici cesto kace fotke na dodaj pa mi je potrebno da vidim sta se kaci od fotki sto nije moguce trenutno.

U ikomu se manje vise prave ludi na to dosao je momak zamenio mi modem i isti je problem sto se otvaranja ovog sajta tice ali jos nisam stigao da vidim ima li problema sa uploadom i da li ce i dalje skajp tada raditi.

Pominje se promena dns-a ali nisam siguran koji su za njih odgovarajuci posto sam nesto vec probao ali nije uspelo. Konekcija mi je ostvarena koliko vidim u podesavanjima u IPv4 tako da bi u okviru te stavke trebalo da se unesu dnsovi. Ima li ko savet u vidu unosa da nesto nisam od polja izostavio i neki predlog oko adrese koja ce biti korisna za sajt koji sam pomenuo.
 
Hvala na odgovoru nije se pokazala uspesnom za taj sajt koji mi bas znaci za fotke.

Ovi iz Ikoma pojma nemaju ja im pominjem dnsove opseg itd oni mi poslali lika da se vere po krovu da proverava signal jedva sam ga namolio da promenimo modem posto su mi dali pogresan sa telefonskim prikljucima za opciju kada se koristi i taj paket pa sam pomislio da on ima neki opseg rezervisan i sl.
 
probaj da ugasis Skajp (desni klik na njega dole desno pored vremena, pa Quit - klikom na X je i dalje aktivan), pa probaj ponovo da vidis za IP da li ce da ti kaze da si iz Srbije ili stranac (Skype ume nekada da se ponasa kao proxy i otima po cemu surfuje na portu 80 (http)). "zvuci sasavo", ali probaj na brzaka, pa javi...

ako nije to moguce da se IKOM prosirio (zakupio) opseg od nekog stranca, kao sto sam napisao neki austrijski opeg nekoliko poruka vise...

EDIT: a zanimljivo, onako sam probao da otvorim sajt dodaj.rs sa IKOM-a i nece... wtf, samo vrti, vrti, ne izbaci cak ni to obavestenje da nije dozvoljen IP koji nije iz Srbije. ostali?
 
Poslednja izmena:
Kod mene isto radi, koristim Google DNS.
 
ono je bilo sa Ikom-ovim DNS-ovima, prebacio na Google DNS, ocistio DNS kes i opet isto...

komp mi je dobio jednu od onih 188.117.x.x IP adresa. ste vi na onim uobicajenim 95.180.x.x?
 
Crko net, vračar...
 
Crko net, Čukarica...
 
cerak pukao pa se vratio.

Inace hvala svima na savetima probao sam i foru sa skajpom opet nece da dodaj. inace nemam veze sa tim sajtom da ne bude zabune vec sam admin na jednom forumu gde se cesto postavljaju fotke sa njega i sada ne mogu da ih vidim sto mi dosta otezava.

Probao sam i u podesavanjima rutera koji dodatno koristim da unesem google i neki drugi sto sam nasao dns ali nije hteo da proradi. Takodje sam probao i sa podesavanjima direktno u podesavanjima konekcije u win7 IpV4 polja za unos rucnog dns-a ostalo iznad ip ostavljam da se automatski nadju.

Inace primetio sam da mi se youtube nalog prebacio na AT tj austriju zbog prelaska na ikom i verovatno to pravi problem za ovaj dodaj koji trazi iskljucivo domaci pristup
 
Poslednja izmena:
ono je bilo sa Ikom-ovim DNS-ovima, prebacio na Google DNS, ocistio DNS kes i opet isto...

komp mi je dobio jednu od onih 188.117.x.x IP adresa. ste vi na onim uobicajenim 95.180.x.x?
Da, ja sam na 95.180.x.x
 
Uzeli su izgleda u zakup austrijske adrese pa nam ih dodeljuju. Prosledio sam zahtev da me prebace na domace ako je moguce jel ovo mi je potpuno nefunkcionalno za moje potebe i sajt koji mi pravi problem.
 
Dok čekaš rešenje po zahtevu, menjaj mac adresu routera i svaki put ćeš da dobiješ drugu IP adresu, pa možda nabodeš neku normalnu. Inače, ja sam na 46.240.249.XXX i radi mi taj tvoj dodaj.rs.
 
kako se menja i gde mac adresa zar ona nije fiksna u odnosu na uredjaj po kome ga oni identifikuju kod sebe i kako da je odredim u odnosu na sta ima li neka lista?

Koliko sam uspeo da nadjem menja se u kod mene Realtek PCIe GBE Family Controller pa onda configure pa u tab advanced pa onda na stavku network adresses gde sada stoji not present stiklirano a iznad value da se unese?
 
Poslednja izmena:
Ne znam napamet, ali imaš i po forumu i na netu. Jednostavno se nasumično unese drugi broj, a mesto za upis moraš da nađeš. Inače, radio sam to na Tp linku tako da sa Ikomove strane nećeš imati problem. Naravno, to se radi na routeru, a ne na modemu ili mrežnoj karti[emoji1]

Pade mi na pamet... bolje je za tvoj slučaj da prostudiraš malo tuneling, VPN, tunnelbear...
 
Poslednja izmena:
duigor, menjaj MAC na tom ruteru sto koristis, on ti je prvi posle kablovskog modema, pa njega IKOM vidi kao "korisnika" i njemu dodeljuje javnu IP DHCP-om.

kada promenis MAC na ruteru onda restartuj i kablovski modem (jer je zapamtio ruterov prethodni MAC).

pozz
 
Poslednjih nedelju dana bas lose radi net, malo malo pa rikne... Barem na Vracaru... Evo i sad nema... Ne znam koji im je vrag?
 
Pise im na sajtu:

RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u sredu 18. marta 2015. godine, u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na delu teritorije Vračar, zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM
 
Poslednja izmena:
Nisam, jer kvarovi traju par sati, i uglavnom nocu... Dugo vremena je sve radilo odlicno do sada... Mislim da je neki poveci problem kod njih... Valjda ce da srede...
 
Pise im na sajtu:

RADOVI NA MREŽI
Poštovani korisnici,

Obaveštavamo Vas da će u sredu 18. marta 2015. godine, u vremenu od 00:00 do 04:00 časova, doći do prekida signala svih usluga na delu teritorije Vračar, zbog planiranih radova na mreži.

Unapred se zahvaljujemo na razumevanju.

Vaš IKOM

Čovek je rekao da ima problem nedelju dana unazad.
 
Nisam, jer kvarovi traju par sati, i uglavnom nocu... Dugo vremena je sve radilo odlicno do sada... Mislim da je neki poveci problem kod njih... Valjda ce da srede...

Uvek treba da prijaviš bez obzira koliko sati traju i koliko dana.
 
Nazad
Vrh Dno