Šta je novo?

Laptop HP Elitebook na kupujemprodajem

Koji laptop kupiti?
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Korisnik88918

Zapažen
Učlanjen(a)
27.10.2023
Poruke
14
Poena
5
Zdravo svima,

Vidim da se dosta na KPu prodaju Elitebook-ovi za u proseku oko 600e sa internacionalnom garancijom koja stvarno važi 2-3 god kada se proveri na hp sajtu. Radi se o neotpakovanim laptopovima.

Meni nije jasno kako je moguće da takav laptop toliko košta, kada je u radnjama duplo skuplji. Kada sam njih par pitao za račun, rekli su mi da ga nemaju, znači verovatno su donešeni iz inostranstva i pitanje je kako funkcioniše ta internacionalna garancija, a još bolje pitanje je gde ga odneti u slučaju kvara...
 
Ubedljivo najbolja kupovina kome treba mašina tog tipa, uvek kažem. Verovatno i sam uzmem neki iz ponude kad prodam ovaj lenovo. Pisao je neko ko od firmi pokriva garanciju od hp-a kod nas (može i da se izgugla verovatno). Elitebook bi trebalo kao i thinkpad da je elitna serija i da je dovoljno da ga odneseš samo na servis bez dokaza o kupovini i to bilo gde worldwide (lično sam nosio x1 Carbon početkom godine kupljen u Americi kod nas u Pinsoft i krajnje su profi postupili, bas sam bio prijatno iznenađen).

Kako god, ne razmišljaj puno, ako ti treba mašina tog tipa, kupuj i uživaj! Pri tome je vrh ponude, siguran sam da je kvalitetnije urađen i sa boljom kontrolom kvaliteta od svih onih ispod.
 
Nema greške, ja imam 840 G5, uništavam ga već 2 godine 10h+ dnevno a uzet je 2 godine star.

Vidim sad da ima G9 sa 12. generacijom za 600e, stvarno ne vidim bolju kupovinu od toga
 
Ja sam ženi uzeo samo sa AMD procesorom. Proverio na licu mesta garanciju i HP izbacio još 4,5 godine. Komp nov neotvaran.
 
Tražim laptop za kućnu upotrebu, surfovanje po internetu i slično ali da nije krš kvaliteta, muka mi je laptopova koji su od "metalne plastike" i koji se raspadaju posle godinu dana.
Elitebook mi je zapao za oko jer pristupačan sa cenom na KP, samo me brine malo garancija jer koliko znam HP nema svoju poslovnicu kod nas i sem te interenacinalne garancije nemam drugi dokaz o kupovini koji može da bude ključan, ali valjda se i ne kvare ako su tako kvalitetni.
 
Pre par dana sam kupio takav laptop (nov, neotpakovan Elitebook) od jednog prodavca na KP sa 1000+ pozitivnih ocena.

Laptop je stvarno bio nov, medjutim kad sam krenuo da instaliram sistem (uvek volim da instaliram sam sistem iako je vec bio instaliran fabricki), tokom setup-a trazio mi je da se ulogujem sa nalogom jedne nemacke firme. To je bila jedina opcija, nisam je mogao nikako izbeci. Citajuci po internetu nasao sam da je taj laptop verovatno registrovan na Microsoft Intune od te firme, i cim se pokrene instalacija on pokrene neki autopilot i instalira neku konfiguraciju windows-a prilagodjenu toj firmi.

Postoji nacin da se ovo zaobidje tako sto se doda jedan fajl u instalacioni USB i time se omoguci da se instalira Home verzija Windows-a (koja nema te remote management mogucnosti), to sam uradio i sada radi OK, ali to naravno nije idealno resenje.

Jel imao neko mozda iskustva sa ovim? Jel to znaci da je laptop mozda ukraden?

Ovde je inace thread gde sam nasao to privremeno resenje: link
 
Evo ti ei.cfg , prekopiraj sve fajlove iz iso fajla windows 11 u prazan folder zatim u sources stavi ei.cfg i uz pomoc rufusa napravi iso fajl od tog foldera.
 

Prilozi

  • EI.CFG.zip
    153 bajta · Pregleda: 1
Koliko sam razumeo, ako izaberem Pro verziju taj Microsoft autopilot proveri da li je racunar registrovan na neku firmu, i posto ovaj jeste autopilot preuzme instalaciju i ne da mi uopste da unesem serijski kod. Jedino bi se mogao otkljucati kad bi ta firma obrisala ovaj laptop iz Microsoft Intune ali mislim da nije pametno da ih to pitam :)
 
Ne verujem da je ukradeno samo neko ko je dobio na korsicenje je prosledio dalje. Zato vise volim polovne stvari, mozes da upalis, probas, ili da trazis slike u radu ako sumnjas.
 
Ne verujem da je ukradeno samo neko ko je dobio na korsicenje je prosledio dalje. Zato vise volim polovne stvari, mozes da upalis, probas, ili da trazis slike u radu ako sumnjas.
Ma da, zaposleni sme da proda firmino vlasništvo...
Supruga svake dve godine redovno mora da vrati prethodni laptop kada joj firma obezbedi novi, bez obzira što je taj prethodni "za staro gvožđe" jer ga ne pazi ni malo...
 
Ma da, zaposleni sme da proda firmino vlasništvo...
Supruga svake dve godine redovno mora da vrati prethodni laptop kada joj firma obezbedi novi, bez obzira što je taj prethodni "za staro gvožđe" jer ga ne pazi ni malo...
Gde sam napisao da sme to da radi? Zato kazem, ne verujem da je ukradeno u tom smislu reci nego da je neki zaposleni malo zlouptrebio polozaj.
 
Placamo oko 1200e EliteBook 845 G9 u firmi, ko zna sta ovi rade.

Sa druge strame, ta cena i garancija ne idu zajedno, ako ti pase, kupis.

@Čika_Kure Upravo tako, moraju da se vrate, kod mene haos. U ovoj gomili ima i ThinkPadova T14 iz 2021/22. godine.

1000009861.jpg
 
Meni je prošle god ciga neki sa kp doneo iz austrije x1 carbon nov za 1300e. Ja upalio, video greentube na početnom ekranu i samo se zahvalio. još on kao pa brate sad više nije nov kako da ga prodam. Reko druže to najmanje treba da te brine u celoj priči. Baš me interesuje ovaj na oglasima kod nas jel ima isti/sličan "problem"!
 
Plate nekome da ih "pobaca". Posle zavrsavaju na oglasima Istocne Evrope. :cool:
 
@Čika_Kure Upravo tako, moraju da se vrate
I to zavisi od firme. Supruga je radila neke studije za neke strane farmaceutske kuće i ostao joj je HP Elite X2 kao i jedan ThinkPad, niko ih nije tražio nakon završetka.
Jedino što na HP-u i pored čiste instalacije windowsa i dalje prvo traži prijavu za njihovog kreiranog korisnika, ali izabere se drugi (admin) korisnik koji je kreiran pri instalaciji i sve radi normalno.
Kod ThinkPad-a je zaključan bios, a u biosu isključen Wifi. Radi boot meni tako da sam i tu digao novi sistem i sve funcioniče, ali mora da se korisi samo sa Lan kablom.
Kada već to pominjem, moraću da otvorim novu temu da vidim da li neko može da pomogne u utključavanju pomenutog biosa.
 
Killdisk za brisanje podataka i laptop se prebacuje u otpis. Kod mene u firmi je pravilo da zaposleni ne mogu da ih otkupe, ne daju ih školama i sl.

Izvadi CMOS bateriju na par sati. Postoji i sajt sa poznatim bios šiframa.
 
Ne moraju da budu. Kaze mi lik da je pre radio neki panj koji je stavljao sifre na bios, nije nikome rekao, dao otkaz i napravio mu s*anje.
 
Kod velikih firmi, ako stari laptop daju zaposlenima (ili prodaju za neku simboličnu cifru), prvo ga "dezinfikuju"; dakle otklučaju bios, obrišu ssd (ili neke čak i unište), pa onda takav daju. Bude normalan, funkcionalan računar. Naravno da zaposleni ni u kakvim okolnostima ne može računar bilo kome da pokloni ili proda, to je vrlo ozbiljna stvar.
EliteBook je po mom mišljenu možda i najbolja kupovina kada se traži polovan računar.
Svi ti poslovni računari često se korsite samo na dock stanici, pa budu kao novi (osim baterije eventualno).
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno