Šta je novo?

Hisense televizori

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poruke
4,581
Poena
1,175
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")


generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600
 
Poslednja izmena:
na rs sajtu je greška. na ba piše da je Android

 
Ne nađoh u temi - kakva su iskustva sa bluetooth audio na Hisense modelima? Uzeo sam mojima 40A5720FA i poprilično sve dobro radi, jedino što kad nakačim bluetooth audio uređaj (probao sam Anker zvučnik i Taotronics slušalice) YouTube sjecka i ima smetnje na zvuku.
 
Kod mene 55u7qf zvuk odličan, ali na BT zvučniku kasni
 
Zanimljivo... Input preko HDMI kasni blago zvuk, ali na YT uvijek smetnje i na slici i na zvuku. Možda je ograničenje chipseta.
 
Ako si uključio game mode, može da utiče jer preferira sliku i smanjuje latenciju umesto da balansira.
Meni je na game mode bilo vrlo loše.
bez toga na kodi malo kasni, a na ostalim servisima je mestimično. Na 4k ume da se vidi razlika na fire tv stick. Nekada je perfektno. Nisam provalio kako da regulišem.
Gašenje dolby atmos pomaže negde.
U FTV prebacivanje na pcm stereo umesto na atmos pomaže negde.
Onda uradim debloat FTV, resetujem i vratim sve na max podešavanja i radi većinski kako treba
 
u7qf, vidi samo jedan racunar koji ima win7. win10 racunari i nas se ne vide. Nema nikakve opcije ni da se rucno doda network lokacija.
 
je l' na W10 uključeno Media Services (il' kako se već zove)? koji je media server na NAS-u?
 
nas je zapravo samo samba server.
za media services si u pravu, aktivirano i mogu da dodajem foldere u library, ali to ispada prekomplikovano bez posebnog razloga u odnosu na standardni share
 
pa, VIDAA U ne podržava network shares. to podržavaju Android TV (znam iz prve ruke), Tizen i WebOS. valjda će Hisense u skorijoj budućnosti imati samo Android TV u ponudi u ovom delu sveta
 
Zašto je komplikovano zalepiti titl sa MKV TollNix , kad se sve i ovako skine sa neta, a to traje 20 sekundi? Ovako vam neki računar radi 24/7 da bi imali medija server. Kupiš ruter za 2500 dinara, ubodeš HD i vozi. Bilo kad, on svakako radi, troši struje kao baterija, znaš za njega jedino kad ubacuješ novi sadržaj. Jedina mana je što može 1 TV u isto vreme. Šta je VIDAA U?
 
operativni sistem za TV marke Hisense.

 
da + na ruteru je uključen Media Server

svi 4K modeli u ovom delu sveta (Evropa) su na VIDAA U
 
Drugari kako ste zadovoljni sa u8qf modelom? Jel imao ko kakvog problema/kvara dosad, s tim da je to model iz davne 2020 godine.
Kod nas je papren, 65ica je 1150e, dok kod madjara u mediamarktu je ispod 800e, al ga niko ne donosi sa kp-a, izgovor "cesto se kvare, ne isplati mi se da ga šetkam"
Rade samo sony, panasonic, lg, samsung i philips.
 
to je stari link, više puta je spomenut u ovoj temi.
 
Zamolio bih vlasnike U7QF televizora da prenesu iskustvo oko podesavanja zvuka.Ja sam ovako podesio i da li je Ok ili imate drugi savet.Koristim sound bar Sony povezan optickim kablom.Aktiviran je Dolby Atmos,audio izlaz samo SPIDF i digitalni audio izlaz Dolby Digital Plus.
 
I opet problem sa EON-om. ovaj put je aplikacija tu ali nece da se pokrene, zavrti jednom i ostane na crnom ekranu :rolleyes:
 
Drugari kako ste zadovoljni sa u8qf modelom? Jel imao ko kakvog problema/kvara dosad, s tim da je to model iz davne 2020 godine.
Kod nas je papren, 65ica je 1150e, dok kod madjara u mediamarktu je ispod 800e, al ga niko ne donosi sa kp-a, izgovor "cesto se kvare, ne isplati mi se da ga šetkam"
Rade samo sony, panasonic, lg, samsung i philips.
Samo dirty screen effect, po svim ivicama ekrana. Osim toga, sve odlicno. Vrsi funkciju.
 
Jel se primecuje pri obicnom koriscenju, tj gledanju tv-a, filmova ?
To je 55" il 65"?
Ima li jos neko ovaj problem sa u8qf?
Baci fotku ako budes mogao :)
Primecuje se samo kod izuzetno svetlih scena, da ne kazem bele pozadine. Ovako, kod tamnijih i normalno osvetljenih scena se ne vidi, sem ako bas znas da ih ima pa se napinjes da ih u svakoj seni vidis. Isao sam na kompromis jer je cena u odnosu na LG oled bila duplo manja a imao sam jos drugih stvari da pazarim pa da ne bih posle jeo pastetu uzeh ovaj Hisense. Zadovoljan sam. Ima super zvuk i interfejs zadovoljava moje potrebe. Input lag bi mogao da bude manji ali sve u svemu, zadovoljan sam. 55-icu sam uzeo.
 
  • Like
Reagovanja: s5p
Nazad
Vrh Dno