Šta je novo?

Hisense televizori

momsab

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poruke
4,567
Poena
1,175
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
na tržištu Srbije je od 2018. (ponovo) Hisense

za one koji prvi put čuju za ovu marku, Hisense postoji oko 50 godina (osnovan 1969.), više o tome na wikipediji
2017. je bio 4. na svetu sa 6% udela https://www.statista.com/statistics/267095/global-market-share-of-lcd-tv-manufacturers/
jedan je od zvaničnih sponzora Svetskog prvensta u fudbalu 2018.

oznake modela su zbunjujuće. smatra se da je N bolje od A, a u stvari izgleda da to ne važi od 2018., pošto za tu godinu ne postoji N za dijagonale ispod 75" https://www.displayspecifications.com/en/brand/446e16
objašnjenje oznaka se može videti na http://en.tab-tv.com/?p=14190

hisense oznake modela.png

ULED je trenutno najbolje u ponudi ovog brenda. ULED modeli serija 8 i 9, iz 2018. godine, su QLED (piše u ovoj poruci u temi "Koji LCD TV?")


generalno, članovi ovog foruma su zadovoljni Hisense, tj. odnosom cena/kvalitet. takođe su zadovoljni i brzinom rada korisničkog interfejsa.

korisnički utisak H55N6600
test na benchmark za H55N5700 i H55N6600
 
Poslednja izmena:
Da li ce biti problema sa ostvarivanjem garancije kod hisense, ukoliko se kupi preko sshoppstera, jer oni ne salju fiskalni racun sa televizorom vec onaj u a4 formatu sa njihovim pecatom i svime. Jel to dovoljno hisensu da uvazi garanciju?
Mozes ostvariti garanciju ne brini. Majci sam pre nekoliko meseci online kupio hisense 32a5600f ali preko druge firme. Isto mi nisu poslali fiskalni racun vec na mail kao sto kazes u a4 formatu. Bez problema sam ostvario garanciju na 5god. I na tom racunu koji ces dobiti mailom imas broj racuna koji je vazeci za ostvarivanje garancije.
 
cenim da je zbog toga što ne mogu da ispune kriterijume kvaliteta za >65 a i >65 nisu toliko traženi na tržištu
ionako >65 nisu cenovno pristupačni
 
ranije je Mancha okačio zanimljiv screenshot (deo Excel tabele) sa modelima za ovogodišnju sezonu koja još nije počela. spominje se IPS a i 75" ULED
videti ovde:
inače, nije U8Q već U8QF ;) Q znači da ima quantum dot, a F da je u pitanju model za '20. godinu
 
Poslednja izmena:
U americi već kreće prodaja novih modela. Realno ja baš dosta očekujem od njih i živo me zanima kada stižu kod nas. Nadam se da neće biti kašnjenja kao prošle godine.

Inače baš mi se dopao ovaj pristup za najavu

Jedino mi 2 stvari nedostaju, HBO Go i 75 inča iz 8 serije, ali dobro. Trenutno sam na 65 inča i kad mi izašla slika sobe dok smo imali 40ak inča... zapitam se kako smo mogli uopšte da živimo.

Nego ima li informacija o procesorima u novim modelima?
 
@jorgovan , da ne bude zabune, američki modeli ne stižu u Evropu. mada, kada se pogleda ova najava (postavljena od strane Hisense USA) i uzevši u obzir ove oznake (veoma slične evropskim, pa i po pitanju oznake za godinu) i tehnologije (Dual Cell koji je bio samo za Okeaniju, koliko se sećam), može biti da je od ove godine ponuda globalno objedinjena. inače je ponuda bila odvojena: (Severna) Amerika, Okeanija (čitaj: Australija), Evropa (uključujući celu Rusiju, verovatno i Bliski istok i Afriku) i, verovatno, Azija (tj. Kina)
 
ima u Evropi i Android modela
 
Drugari pitah u temi vec secka li vam slika na 50a7500f na hd filmovima sa jakim bitrateom 120gb hevc h256 kao da na trenutak gubi sinhronizaciju takodje i na youtube 4k preko aplikacije u tvu, razmisljam o kupovini tva da li je do konkretnog modela ili je kod svakog ?
Sve opcije za obradu slike ugasene.

Kad isti film pustim na starom samsungu 40c630 preko android boxa slika klizi sve ide glatko doduse preko android boxa.
Razmisljamno kupovini 55inchog a7500f ali ako secka sa vremena uzasno je ne bih podneo.
 
Ja sam skoro kupio taj tv 50A7500F i puštam sa youtube 4k i nisam primetio da mi nešto secka. Pre neki dan sam internet pojačao tako da je , kako kažu, 60Mbps i puštao sam 4k film preko android box-a X96 mini sa 2GB memorije i stvarno ne primećujem neka seckanja. Desi se nekad, ali mislim da je to do interneta, a ne do TV-a. U svakom slučaju proveri na više mesta.
Pozdrav!
 
@coldey, za yt 4K ako secka preko WiFi, onda 99% nije do TV-a. ako secka preko kabla onda mi je tu nešto čudno. inače, sumnjam da može da se isključi MEMC na YouTube i player-u
 
Inače baš mi se dopao ovaj pristup za najavu

Jedino mi 2 stvari nedostaju, HBO Go i 75 inča iz 8 serije, ali dobro. Trenutno sam na 65 inča i kad mi izašla slika sobe dok smo imali 40ak inča... zapitam se kako smo mogli uopšte da živimo.

koga mrzi ili nema vremena da gleda najavu, ima ukratko i u txt obliku u ovoj vesti
 
55U7QF ili 65A7500F?

Razlika u ceni mi je nebitna, samo me zanima da li je veliki downgrade A7500F.
Kupio sam u utorak 55u7qf, pa se razmisljam da vratim, i kupim veci. 65u7qf mi je van budzeta.
Slika na U7QF mi se bas svidja, ali osim HDR-a, da li ima jos nedostataka kod A7500F? Ne verujem da cu se nesto nagledati HDR sadrzaja, osim YT, ne znam gde bih ga nasao.
 
Novi 2021. modeli za USA trziste:
hisense-2021-tv-lineup-specs.jpg


U7G serija deluje vrlo interesantno za vlasnike novih konzola,(to je naslednik nase U7QF 2020. serije) ima HDMI 2.1, kao i skuplja U8G serija.
Nadam se da cemo uskoro dobiti i slicne modele za evropsko trziste
 
Koliko sam video 55” U7G ce kostati $750 u US što je odlična cena s obzirom šta nudi,verovatno bih uzeo ekvivalentan model kod nas ako bude slična cena.(800-900 evra)

Ovo je taj isti model za kanadsko tržište:
 
Ja sam uzeo u8qf, sad na popustu, a vidim da nova generacija ima android. Ajde 7god garancije mi je neka uteha. Cekam da stigne i odma cu ga uporediti sa u7qf. Nadam se da ce stvarno biti razlikeu slici u korist jaceg modela
 
američki modeli imaju Android i Rokku. evropski VIDAA U i, eventualno, Android.
sumnjam da za ostala tržišta ide Rokku

no, da se strpimo do juna
 
Pa imam neke popuste na tehniku, napisah :) U raznoraznim radnjama imam, i onda mogu da ga kupim izmedju 60 i 65 K. Sledece nedelje cu najverovatnije da kupujem, pa cu da napisem utiske. :)
10 dana vec razmisljam, i definitivno mi je Hisense 657500F najbolji miks svega, mada sam u jednom trenutku malo bio blizi nekom androidu xD
Posle jos 10ak planiranja i biranja, pred praznike platih i narucih 657500F, da bi me doticna poznata firma, da ne psujem javno sad, zvala juce da kaze da je televizor na kraju ipak ostecen, i da ce poslati 7100F, na sta ja nisam pristao, i prebacih se na 55u7qf. Ostaje misterija zasto nisu odmah napisali da je ostecen, zasto im je trebalo skoro 5 radnih dana da to saznaju i slicno, ali psovacu u sebi. Cekamo u7qf, pa javljam utiske.
PS. Kako je krenulo, taman ce stici tamo pred novu godinu, da mogu da pratim novogodisnji program. :D
 
u specifikaciji ne piše da podržava m2ts
1620764035223.png
prebaci lepo u mkv pomoću MKVtoolnix
 
probaj da preimenujes .m2ts u .mkv, moguće da će raditi. 😊 Čitao sam negde na netu pre za LG tv koji nije mogao da pusti m2ts , ali posle preimenovanja u mkv je pustio
 
Nazad
Vrh Dno