Šta je novo?

Google Nexus 9 (2014)

Ne vredi ovo tih para.
 
+1^ U mediamarkt u DE je 400e 16gb, pa to je ludilo. Nexus je bilo najbolje parče hardvera najpristupacnije što može a čak su imali i premium look (nexus 4). Pored ovoga mislim da je 9 inča promašena dijagonala, što nisu lepo izbacili 8 inča tablet od 300e za 16gb (još bolje 32)?
 
16gb na pragu 2015. godine, za 400 oera je bezobrazluk.Mada ne sumnjam da je odlican u radu.
Doduse na njega vise gledam kao na naslednika Nexus 10, nego sedmice(tako da se nadam da ce mozda neka nova sedmica/osmica izaci sledece godine, ako bude neksusa)
4:3 odnos na androidu sam upoznao kod Tesle 785.Ok deluje, nije strasno za android, preglednije za neke stvari(cak iako tesla ima mnogo losiju rezoluciju od neksusa), mada mislim da je to iPad teritorija, i da nije trebalo neksus udaljiti od 16:10(za video i multimediju je ovaj odnos danas neprikosnoven).sada umesto da diktiraju svoj tempo i dalje grade status neksusa, deluje kao da slede apple.
 
Nexus 10 po meni i dalje vrh, bolje to polovno za 200e ako se negde nadje nego ovo, realno, osim ako nisu igre prioritet.
 
Pre bih uzeo iPad za igranje, duze traje baterija i igre bolje optimizovane za iPad nego za Android tablete. Interesantan je onaj Shield tablet za igranje, steta sto nema poslednji njihov SoC unutra. Verovatno je to dil sa Google, jer ako bi nVidia prodavala svoj gaming tablet sa najjacim SoC-om za 300 dolara, ovo niko ne bi kupio.
 
Nvidia shield?
Na xda su ga napljuvali samo tako.Prvo su ga preporucivali, kao bolje njega nego nexus 9, a onda su poceli da se javljaju ljudi koji ga imaju, nisu nimalo zadovoljni.
Obaska sto je zatvoreniji od zajednice amisa.
 
Ja ću uzeti u USA, 400$ ispadne oko 310e, to je sasvim ok cena za ovaj uređaj. Taman da zamenim N7 2013, 7" mi je malo, a 10" je veliko, ovo mi baš dođe kao kompromis, pogotovo što je 4:3.
 
Ko je u mogucnosti da ga kupi ili da mu ga neko kupi i donese iz US za 400$ bez dodatnih troskova dobra je kupovina ali ni jednog $,€,ili dinara više od tog..
 
Moze i u madjarskoj da se nabavi i vrati porez kod njih 27 posto sto bi izaslo oko 290e
 
N7 2013 kad se pojavio kod nas bio je 270-280€ za 32GB Wifi verziju. Mene odlično služi i nijednom se nisam pokajao što sam isti uzeo.

N9 mi nekako ne odaje isti cena/performanse utisak. Dosta je skup upgrade sa 16GB na 32GB verziju, 16GB verziju nisu ni trebali da izbacaju u današnje vreme.

Meni treba još jedan tablet, N9 mi je najverovatniji izbor, ali videću konačno kad bude konačno došao kod nas, kada vidimo krajnju cenu i kada malom budem isprobao kako to sve deluje.

Jedino mi je žao što su napustili 16:10 odnos.
 
Meni je ok 4:3 zato što tablet slabo koristim za gledanje filmova/serija, više za browsing, povremeni SSH poslić i reddit.
 
Sada gledam koliko sam plaćao svoje tablete koje sam imao na duže kod mene.

Početkom 2012. kupio Prestigio 5097, plaćen oko 140€, prodat za isto toliko.
Krajem 2012. uzeo prvi N7 2012, on je bio oko 240€, prodat za 160€
Na jesen 2013. uzeo N7 2013, on je bio oko 280€, možda bi mogao da ode za 180€, al ne nameravam da ga prodam.

Sada za N9 treba dati 4xx €, hmm.

Znam da N7 i N9 nisu ni približno ista klasa, N7 je bio pravljen sa naglaskom na odnos cena/performanse, a N9 je trenutno verovatno najbolji Android tablet, al opet skoro duplo za dopunski uređaj pored računara, laptopa i smartphone-a...

N7 mi se nekako idealno uklapa u ono što mi treba od tableta i za šta mi treba tablet, ovo mi je nekako overkill. Jedini je problem što mi je N7 stalno ili kod klinaca ili kod žene, baš sam planirao novi Nexus, ali nisam siguran koliko bi mi se N9 stvarno dopao. 4:3 odnos, 425g. težina i 480€ za 32GB varijantu me malo odbijaju od cele priče.

Možda jednostavno uzmem još jedan N7 2013, osećam da će ih biti jeftinih po oglasima kad N9 stigne:)
 
Ma, naravno, mislim da je 400e mnogo za takav upgrade. Pošto imam varijantu da mi donesu iz USA, meni se isplati.
 
Kolega jesi siguran da mozes da skines 27% to mi nesto nemoguce!!
Jesi kupovao nesto ranije u Madjarskoj?
 
Koliko je porez kod njih,moze malo pojasnjenja za ovih 27%,ne znaci mi nista sto kazes "znam sta pricam"
 
Mogao bih sada da budem dzukac ali necu, dovoljno je dzukaca oko nas. PDV u Madjarskoj jeste 27% kao sto si rekao, ali je povracaj tog poreza 21%. Jer kada na cenu necega od 100 evra dodas 27% dobijes 127 evra tj. porez iznosi u tom slucaju 27 evra. 27 evra u ceni od 127 evra ucestvuje sa ~21% i to je procenat koji oduzmes od oporezovane cene da bi dobio ono sto tebe zanima. Naravno u slucaju da dobijas ceo iznos poreza nazad.
 
pa sad googlam i vidim da je 27% ali znam da je nemoguce da nam vrate svih 27%.....
 
Poslednja izmena:
Kao što reče kolega - mađarski PDV jeste 27%, ali se on dodaje na cenu bez poreza. Ukupna cena sa porezom se ne umanjuje za 27%, već za manji procenat, a opet za isti iznos.
Malo komplikovano?
Surov je taj procentni račun.
:)
 
Onda neka je nemoguce :D nemojte ici off topic ja sam samo rekao gde se najviše isplati pazariti tablet :)
 
Izracunaj pa ces videti. Oduzmi od 400e 27%(108) i dobices 290. U svakom slucaju najpovoljnija varijanta...
Iz ovog posta se vidi tvoje iskustvo kupovine uredjaja u Madjarskoj,nego pises a neznas ni sta pises ali ajde da se ne ide u off...
 
Ma da lupam gluposti eto bas mi dosadno pa sam dosao da trolujem...
 
Ne trolujes, ali ni ne znas osnove procentnog racuna. No nebitno. Meni je odnos slike 4:3 jedini minus za ovaj tablet.
 
Da zavrsimo sa tom raspravom. Ne bi govorio da nisam sam tako kupovao, i to 2 tableta. Nzm za druge stvari mozda se ne dobije taj procenat...
 
Te osnove procentnog računa su gradivo osnovne škole i to što ti i dalje nije jasno je dokaz gde nam je školstvo danas... Afa je za sve 27 sem neke hrane, gde je 10 ili 8, ne sećam se vise.
Meni se lično svidja, al za jedno 100e manje, pa da jos od toga vratim pdv :)
 
Nazad
Vrh Dno