Šta je novo?

Google Family Link - problem plaćanjem sa dečjeg naloga

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poruke
2,236
Poena
705
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600 + Noctua NH-D15
Matična ploča
MSI B450 Gaming Plux Max
RAM
2 x Kingstom KHX3200C 8GB DDR4
GPU
GeForce RTX 3080 Founders Edition
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
PSU
ROG-STRIX-850G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kada sam sinu kupio prvi pametni telefon, kreirao sam mu dečji nalog i kontrolišem njegove aktivnosti pomoću Google-ove Family Link aplikacije. Sve uglavnom radi prema očekivanju.

Ipak imam jednu situaciju koju ne mogu da rešim. Kada sin želi da kupi neku sitnicu u igricama, upućuje ga da kao roditelj kreiram Family pyament method tako što ću se prijaviti za Google Play Family Library. Kada krenem da se prijavim u koraku gde definišem karticu za plaćanja za Family Library prijavljuje mi grešku "The selected currency and country of RS/RSD are incompatible.".
Sa istom karticom uspešno plaćam na svom nalogu razne google servise (Google Drive, Youtube Premium itd).

Za pojedine aplikacije koje imaju svoj id (npr. Supercell ID) rešavam tako što na svom telefonu instaliram igricu, ulogujem se sa sinovljevim accountom, kupim tu neku glupost koju traži i potom deinstaliram igricu sa svog telefona. U igricama koje nemaju svoj ID/account već korste Google-ov i to ne uspevam da rešim.

Da li se neko susretao sa istim problemom ili je uspeo da se prijavi za pomenuti Google Play Family Library u Srbiji?
 
Zdravo, trenutno imam isti problem, a nisam uspeo da nadjem odgovor nigde na google-u. Da li si nekako resio problem? Isto hocu neke gemove klincu da kupim za igricu Zooba, ali nisam uspeo da pokrenem njegov profil na svom telefonu. Pa me interesuje da li si ti uspeo nekako da resis ovaj problem? Hvala unapred. Darko
 
Da probam da iskoristim ovu temu za problem koji imam.

Imao sam aktiviran roditeljski nadzor nad telefonom deteta. Upotreba je bila OK. Kada smo hteli da instaliramo ReVanced odjavio sam Family Link sa svog uredjaja i krenuo sa instalacijom i tada provalim da je roditeljski nadzor kod deteta na telefonu i dalje aktivan. Kad hoću da ga odjavim ta opcija je neaktivna (bleda) i ne mogu da je odjavim pomoću svoje šifre... Kad hoću da podešavam bilo pta kod nje na uredjaju javlja mi da je došlo do problema i brljavi.
Jednostavno sam zaglavljen. Na mom telefonu Family Link odjavljen i nudi opciju podešavanja koja je nemoguća jer je kod deteta aktivan.
Ne dozvoljava mi ni rabrički reset zbog roditeljske kontrole.
Ima li neko ideju šta da mu radim?
 
Jel si probao i da ga vratiš na fabrička preko recovery mode-a?
 
Da nije problem regija? Kod mene Family Library radi bez problema (Irska).
 
Jel si probao i da ga vratiš na fabrička preko recovery mode-a?
Nisam.
Proveravao sam samo opciju factory reset iz menija, čisto da vidim da li joj imam pristup. I nemam. Niti mogu da instaliram bilo šta. Niti imam kome da tražim odobrenje. Moj nalog više nije administrator a njen nalog me još uvek vidi kao administratora. Nadao sam se da rešim elegantnije, da joj ne moramo da podešavamo sve iz početka ..
 
Odgovoriću sam sebi, da problem ne ostane bez rešenja 😊
Pomoći nije bilo, osim fabričkog reseta, što smo na kraju i uradili.
Sad je opet s e OK.
 
Nazad
Vrh Dno