Šta je novo?

Gledanje filma na TV-u

pukibgd

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2002
Poruke
91
Poena
609
Imam GK Asus 7300GT, i uzeo sam kabl da da gledam filmove na TV-u, medjutim kada uradim opciju clone, na TV-u pojavi mi se samo pozadinska slika! A osim toga slika na TV- mi je siva, nema uopste boje. Pre toga sam imao ATI karticu i kada sam prebacivao sliku na TV normalno sam mogao da gledam film! U cemu je problem , kako da ga resim?
 
Podesi prvo da je tv (u device settings kod nview display) b/pal.
Izaberi clone i stavi tv da bude 1a, a monitor 1b.
 
e da, film ces onda imati samo na tv-u a na monitoru nece biti slike. Tako je kako je...
 
U BSPlayer Pro ides options > preferences > video > video rendering > rendering mode pa izaberes internal renderer RGB mode u tom slucaju imas sliku i na tv i na monitoru kada koristis clone opciju, koristim BSPlayer Pro i iz razloga jer ga mozes povezati sa DFX za WinAmp i neverovatno ti poboljsa zvuk. Jos jedan savet ne znam koju graficku imas ali ako ti driver dozvoljava izaberi dual view, u tom slucaju imas dva posebna ekrana pa mozes pustiti film na tv dok na monitoru neko drugi radi nesto drugo ili ga ugasis npr, pozz.
 
Display properties, nview podesis na clone, drugi monitor(tv) podesis na pal b ili g i ukljucis secondary display - full screen...
U playeru ili kodeku pustaj sliku na overlay-u
@davidoff29- mislis da je normalno koristiti racunar za gledanje filmova na nacin koji si predlozio...nisi posumnjao da nesto ne znas?
 
Poslednja izmena:
Ako koristiš SCART, onda može da se desi da izlaz iz grafičke ima 7 pinova, dok ulaz na kabal ima 4 (valjda sam pogodio brojeve). Treba ti adapter koji će tih 7 prebaciti u 4. Ovo je inače odgovor na to što ti je slika crno-bela. Ja sam dugo muku mučio sa ovime.
 
Namestio sam dual view i radi samo prebacim film na TV. Na BS plalyeru sam podesio video rendering:internal renderer RGB mode, ali dok sam podesavao dual view mora da sam nesto pritisnuo sto ne treba pa kada pustim film slika je naopako (kako da je vratim u normalu)!
Kada odem u opciju nvidao display setings nigde ne mogu da nadjem da podesim TV da pude pal B, gde se to nalazi jer je slika na TV-u i dalje crna!
 
Koji driver za koju graficku koristis? Mozda si izrotirao ekran u driveru, ne znam ni koi tv imas tj da li podrzava ntsc ili samo pal, u tom slucaju ntsc slika na pal tv daje crno-belo.
 
ma kada sam namestio na BS playeru sam podesio video rendering:internal renderer RGB mode tada mi se okrenula slika naopako a kada sam vratio na default slika se vratila u normalu. Kako da namestim u drajverima da na TV-u bude B-pal?
 
Nisam 100% siguran da se radi bas o toj verzij ove ikartice, ali kod komsije jedina varijanta kada je sve radilo kako treba je kada smo stavili da je TV primary a monitor iskljucili. Uvek je nesto falilo, ili je slika umanjena na tv-u, iili su falili titlovi na tv-u, a na monitoru sve ok... Mozda postoji bolje resenje, ali posto mu ovo nije veliki problem ostavili smo ovo kao konacno resenje.
 
Koristio sam VGA-SCART kabl par meseci za puštanje filmova na tv-u i sve je radilo bez problema, s tim što sam mogao da pustim sliku ili na monitoru ili na televizoru. I evo pre nekih par dana probam da pustim film na tv-u kao i obično, ali slike nema, ekran ostaje crn. A veče pre toga je sve normalno radilo, bukvalno ništa nisam instalirao na kompjuteru.
Probao sam da reinstaliram drajver za grafičku, sistem, ništa naravno nije pomoglo.
Jel ima neko ideju šta bi moglo da bude u pitanju?
 
Vrh Dno