Šta je novo?

Fotografije - 2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo izbacuj. Verujem da nisam jedini koji prati ovu temu i ceka nove slike.
 
Nisi, meni je svaki njegov kadar zanimljiv i inspirativan :)
 
Vreme da se otvori tema - "Vidite sta sam naucio da radim u fotosopu danas" iliti "mojajubilarnahiljadita300stajlingfotka"...
 
@hunder: napokon si me poslusao (a vrv i nekog drugog) pa prilegao na zemlju i odmah urodilo plodom :d
Ja bih ti postavio jedan izazov za macro ako imas vremena, a fotke ispadnu nevidjeno dobro (malo je teze za uhvatiti medjutim) - probaj uhvatiti pcelu dok slece na cvet, ili dok ga oblece :)
 




ako nekog zanima koliko je photoshopa na drugoj fotki ..evo screenshota sa podesavanjima RAW fajla ...skoro pa nista ..od rasvete tri SB800 blica i jedan beli kisobran kao modifikator

 
Poslednja izmena:
Prvo ne valja kada previše koristiš PS, sad ću ti ja reći da ovde nisi dovoljno koristio na drugoj fotki :d
Mogao si malo da ublažiš ove tačkice po nogama (sveže obrijano ili ne, ne izgleda kao lepa ženska noga ovako), neki adjustment brush u LR sa negativnim Clarity/Sharpness da prođe preko nogu, ne bi škodilo.

PS. Daj još neku sliku Milice :)
 
Posto sam bas bas pocetnik u slikanju, a imam zelju da učim i vežbam, skoro sam kupio Sony dsc hx 400v, pa evo nekih slika sa Flickr, trenutno sam u fazi citanja za pocetnike za fotografije, i znam, imam jos dosta da učim, ali imam i volju :)
https://flic.kr/p/r4iApo
Svaki komentar je dobro dosao i los i dobar, mada sumnjam da moze biti dobar komentar :)
 
Opusteno si bekapovao celu mem. karticu na flickr :D
 
Bas bi voleo da vidim uzivo ove strasne bez sminke. Ono sto sam ja upoznao su ala Mima Oro.
 
Opusteno si bekapovao celu mem. karticu na flickr :D
Ma jok, ovo je ono sto bi se reklo za videti slike, javne... To kako sam napravio nalog na Flickr, slikam postavim i brisem sliku sa fona... Sve je to Slikano od novembra, a ima i starijih slika koje sam naknadno ubacio.
Volim auta, pa eto slikam tako na poslu kad je nesto bar meni zanimljivo.
 
Posto sam bas bas pocetnik u slikanju, a imam zelju da učim i vežbam, skoro sam kupio Sony dsc hx 400v, pa evo nekih slika sa Flickr, trenutno sam u fazi citanja za pocetnike za fotografije, i znam, imam jos dosta da učim, ali imam i volju :)
https://flic.kr/p/r4iApo
Svaki komentar je dobro dosao i los i dobar, mada sumnjam da moze biti dobar komentar :)

tesko ovo ovako... "izvadi" ovde 2-3 slike koje ti smatras najbolje.... :)
 
Stvarno, većina fotografija ti uopšte nema jasan subjekat, takoreći to su snepšotovi. Izdvoji neke fotografije na kojima bismo mogli da skapiramo šta si hteo da prikažeš.
 
Znam da nema, ko sto rekoh pocetnik sam, pravi amater, krastavac tako da kazem... :)
Pa otuda i toliko slika, probavam... Ucim... Pokušavam da uhvatim lepu sliku tako da kazem, a iskreno, prvi put se susrecem sa da kazem malo boljim fotoaparatom, ne zamerite, imam volju ali sam zelen u tom svetu, tako da ni ne kontam bas sve kako i sta, a mozda je smesno ali ne znam ni sta znaci snepsot :) :) :)
Citao sam neka uputstva itd, ali se bas ne snalazim u praksi, tako da, neki savet je dobro dosao, na sta da obratim pažnju itd itd, vise mi znaci od nekoga neki savet i jos usput dosta da citam pa vremenom da se skontam sa svim opcijama kako i sta itd itd, izvinjavam se za off i za poduzi post, znam, smesno je kad je neko početnik, pa blage veze nema :)
 
Super su obe :) Moram barem jedan 1.8 objektiv da uzmem zbog bokehliciousa, na ovom pozajmljenom plastik fantastiku nije toliko kremast, razmišljam u pravcu 85mm 1.8, ali mi je pre toga 70-200mm f4 nekako potrebniji i možda korisniji.

Logitech H530 USB Headset by gizmo3211, on Flickr

edit:

Kad bolje pogledam drugu, primećujem da su i cvet i bumbar u fokusu pa mi se nekako oba bore za pažnju, ne znam šta bih gledao. Uh, pa to je na f29, nije ni čudo heh. Ne znam da li si zavrnuo toliko zbog jakog svetla, ali u takvim situacijama bi bolje odgovarao ND filter, neka me neko ispravi ako grešim.

edit2:

Aj sad da cepidlačim, ali muva je skoro pa u sredini, lepše bi bilo da je pomerena udesno da prati rule of thirds :)
 
Poslednja izmena:
F29 je na toj blizini i za ovu situaciju neophodan. Dof je jako mali. Da bi uhvatio da cvet i bumbar bude u fokusu mora ovako. Mozda pozadina da je malo neutralnija bilo bi bolje. Svetlo je blic. A sto se tice kadra krastavac mozda je moglo jos malo desno ali previse nicega onda levo. Sta znam...
Edit:
Evo ispravka da se ispostuje pravilo
Muva na cvetu edit by hunder__79, on Flickr
Edit 2
Evo i druga malo bolje cropnuta. Jel bolje ovako

Mali bumbar u akciji edit by hunder__79, on Flickr
 
Poslednja izmena:
Metropola. Nema sta. :wave:

Down the Rabbit Hole
img1019-1.jpg
 

Prilozi

  • img1019-1.jpg
    img1019-1.jpg
    154.9 KB · Pregleda: 142
Добра Филипе. Могао си да кропнеш мало да буде пано јер небо нема ништа интересантно. Колико овакав мост даје утисак метрополи.
 
Кич?:) Остатак града делује уморно. Ово је баш освежавајуће не улазећи у то колико је функционалан. Сваком граду треба мостова што више. Газела и Бранков уклапају у сивило доба када су и направљени. Претходни мост на месту данашњег Бранковог је мост Краља Александра, то је било здање које је требало да буде обновљено , а не накарада ова коју су направили.
 
Makro tesko moze da dosadi :) Znam da ti je najinteresantnije to da fotkas, ali mozes i neki landscape ili portret da okacis :)
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno