Šta je novo?

Ekran na HP Probook 4515s

iDavor

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poruke
14
Poena
154
Naime, malopre mi se desio jedan čudan ispad računara.

Noć sam proveo uz laptop i surfovanje, te jutros reših napraviti kratku pauzu. Ostavim ga tako otvorenog i odem do kuhinje da spremim doručak, vratim se i sednem za laptop i kako sam pomerio miša tako mi se ugasilo svetlo na ekranu. Znači ekran radi, ali je jako jako tamno (tako tamno nije ni kad mu brightness spusti na najmanje).

Probam da pomerim ekran malo napred nazad, nema pomoci. U onakvom mraku nisam uspeo da nabodem restart, te s toga isčupam AC kabel i ponovo ga utaknem i ole, ekran proradi.

Da li je moguće da je neka softwerska greška (s obzirom da se na njemu radilo 12 sati) ili je ipak do hardwera? Iskreno se nadam da je samo zapucao u datom trenutku.
 
Hm... dosta da kazem kompleksno pitanje.Meni vise deluje na softverski nego na hardverski kvar.Da je otislo pozadinsko osvetljenje ne bi odma proradilo.Ja bi pre rekao da je nesto oko windowsa.Kazi mi druze kako ti je namesten power plan?Jesi stavio mozda da ti lap ide u stand by posle par minuta, ili ti je podeseno da ti smanji brightness na najmanje ako nisi pored njega par minuta?Po meni na primer ako si kuci i ako ga drzis na punjacu treba da namestis sve na high performance a ako ga drzis na bateriji onda stimas na balanced ili power save u zavisnosti od toga koliko oces da ustedis na bateriji.Ako ga drzis na punjacu onda ne vidim potrebu da se ista smanjuje.Ja sam na primer stavio da mi tek na 2 sata radi dim display i gasenje...Ne vidim potrebu uopste da bilo sta smanjujem na punjacu.Ako ti sve radi normalno sada i nista ne brljavi onda mislim da se nesto zaglupio kod power plan.Jer imas windows 7 ili ...?
 
Nikakve prepravke u Power Planovima nisam pravio vec dugo vremena, a ostavim ga nekad i mnogo duze pa se ovo nije desilo. Drzim ga vecinu vremena na Balanced, i na punjacu. Koristim Windows 7. Najverovatnije je nesto zapucao u datum trenutku, ko li će ga znati, samo nek se ne ponovi. :)
 
Dok sljaka neka ga nek radi :) Ako rikne to verovatno je otislo pozadinsko osvetljenje sto nije strasan kvar.Najgore je kad nema slike uopste i kad ode graficki cip ili ploca zvekne.E to je vec kvar o kome treba brinuti.A to i ako rikne osvetljenje to ce ti uraditi svaki servis za male pare.Mada opet kazem meni to vise deluje kao neki softverski bug nego kao kvar hardvera.
 
Vrh Dno