Šta je novo?

E-SATA & USB problem!

darksdam

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poruke
15
Poena
154
Više od pola godine sam koristio Samsung 1tb u eksternom kućištu Thermaltake Max 4, na kućnom PC sa Win XP i Laptopu sa Vistom tako što mi je na PC bio vezan preko E-sata, a na laptop putem USB...Ponekad mi se desilo da sam morao da prilikom prelaska sa jednog na drugi koristim disk management(import foreign disk ili reconect), i sve je bilo OK. Sada sam i na PC i na Laptop stavio Win 7. Disk je normano radio preko e-sata na PC-u, ali kada sam pokušao da ga sa USB-om povežem na Laptop Reconect disk neće ni da čuje. Iako se usb poveže sa diskom i vidi ga u task manageru, u Disk managmentu ga vidi kao Invalid disk i nema šanse da ga spojim... Probao sam i na drugom laptopu, ista stvar. Pretpostavljam da je sedmica na PC-ju nešto zapisala na njemu, što mu neda da se prikači na USB.. Kako to da rešim.? Na putu sam i trebaju mi podaci sa harda, a nemam PC pri sebi da ga vežem na E-sata..
 
Vidim da je dosta forumaša pročitalo ovaj post, a niko nema odgovor, samo da javim da sam se vratio sa puta i povezao disk na PC preko E-SATA veze i sve normalno radi... Kad pokušam da ga povežem na USB prijavljuje i na PC-ju invalid disk. To je već bag u win 7 koji treba protumačiti...
 
Hmm, ja koristim externi disk vec neko vreme preko usba, i bas sam razmisljao da kupim esata kabl ili kako se vec zove-bracket, ali moguce da ce mi u tom slucaju praviti probleme prilikom spajanja na tv preko usba. Mislim da cu ipak ostati samo na usbu, i nije tako sporo!
 
Nazad
Vrh Dno