Šta je novo?

Dužina snimanja 4k video zapisa

grave

Poznat
Učlanjen(a)
05.07.2020
Poruke
14
Poena
35
Da li uopšte postoji telefon koji može snimati 4k video snimke bez ograničenja odnosno bar da snimi sat vremena (može i iz više delova koje samostalno pravi)
Ili je neko možda i
upoznat sa nekom aplikacijom koja određenom modelu to omogućava?
 
Poslednja izmena:
prosto se računa.
ispitaj koj kodek koristi telefon za snimanje (avc, h265, av1...)
koj bitrejt se koristi za snimanje u realnom vremenu, i dobićeš približnu veličinu video fajla.

malo opširnije
Klin i ploča.

OP je, verujem, pitao za ograničenje dužine videa, jer svaki Android iz nekog razloga snima 4K videa do predefinisanog trajanja (5, 8, 10 minuta) i onda staje. Dostupan prazan prostor, kodek, bitrejt, fajlsistem i sl. ne igraju ulogu.

@grave Fabrički program za kameru je limitiran. Probaj neki nezavisni, na primer: Open Camera
 
Kolega mi poludeo jer nije mogao da snima klinca na predstavi. Napravio gomile klipova umesto jednog normalnog.
Brza google pretraga kaze da je to zbog sprecavanja pregrevanja, mada to nema nikakvog smisla jer je omoguceno da se odmah pokrene novi snimak.
Video sam da je to uradjeno i na gopro hero 11, sto je opet apsurd totalni.
 
Brza google pretraga kaze da je to zbog sprecavanja pregrevanja, mada to nema nikakvog smisla jer je omoguceno da se odmah pokrene novi snimak.
Kako nema smisla, tako se ipak manje zagreva nego kada bi svaki put snimao dok se skroz ne pregreje. Ovako sa dva limita (vremenski i temperaturni) je manji udarac na uređaj.
 
Za snimanje dugog 4k videa zadnji telefoni koji su mogli snimati bili su S10 lite i Note 10+, sve posle toga miki maus, koristio sam (s20 serija, Magic 5 pro, razni neki Xiaomi itd...) u zavisnosti od vremenskih uslova su se pregrejavali posle duzeg snimanja. Cesto menjam telefone ali upravo zbog ovoga kao drugi telefon vec 4 godine imam s10 lite, koji verovali ili ne, sve me vise i vise odusevljava kad ga uporedim sa ovim novijim modelima. Evo trenutno sam u potrazi za solidnim telefonom za snimanje a sa velikom memorijom i ne ide mi bas nesto...
 
Ograničenje ne postoji za s23u, imam trenutno nekih 10ak gb slobodnog prostora i piše mi da mogu da snimam 22 min i 43 sec. Kad sam prvi put upalio tel pre nego da prebacim sve sa starog telefona, bilo je nešto tipa 1h:46min, naravno 4k 30fps
 
Nazad
Vrh Dno