Šta je novo?

Drhti slika na monitoru kada je priključen HDMI kabl

havijer

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poruke
2,962
Poena
405
U naslovu je u najkraćem objašnjeno. Povezan mi je monitor od 21.5" Samsung običnim kablom na graficku kartu HD 5750 od 1gb i u isto vreme HDMI kablom na TV LG plazmu od 42" i kada mi je tako priključeno i povezan mi samo monitor slika drhti na monitoru i to najviše se vidi na crnoj površini a slika podrhtava kao kad se usmeri fotoaparat u monitor pa se vide linije kako se osvežava slika. E sad što je najčudnije iako je tv izgašen i nije prebačena slika na njega sa samim vađenjem HDMI kabla bilo iz grafičke bilo iz TVa to podrhtavanje prestaje.
Šta može da bude u pitanju?
Pokušao sam da povežem monitor na matičnu a da mi ostane HMDI na grafičkoj ali ne daje mi sliku na monitoru kada ga povežem na matičnu kako to da namestim?
 
Poslednja izmena:
Može biti problem do uzemljenja. Probaj da uključiš monitor/TV u neku drugu utičnicu.
Meni se npr. dešava da mi podrhtava slika na monitoru kada ga DVI kablom povežem na laptop dok je laptop na punaču, a monitor i punjač su priključeni u istu utičnicu.
 
Za pocetak iskljucis tv iz struje , pa probas pa znas da nije tv! Pa kad otklonis tu sumnju idemo dalje.
 
Neadekvatan kabl, monitor frekvencija preniska ?
 
Kada je TV povezan sa kompom i uključen u struju onda se slika trese a kada ga isključim iz struje slika se trese još više! Bez obzira da li je uključen u struju ili ne za vađenjem HDMI kabla bilo iz TVa bilo iz grafičke drhtanje prestaje.
Frekvencija je na maksimumu koji je 60.
 
Imao sam istih problema sa nekim LG-em. Slika je drhtala na D-Sub samo na full HD rezoluciji, na manjim rezolucijama ne. Menjao sam sve i nista nije pomoglo. Problem je jedino nestajao kada sam racunar ubadao u jedan izvor, a monitor u drugi izvor struje. Verovatno je do struje, ali moram da naglasim da monitor nisam proveravao negde drugde.
 
Ja sam menjao utičnice i razne kombinacije. Sa tim što meni ne drhti slika na LG tvu nego na monitoru da ne bude nesporazum.
 
Jel se talasa na manjim rezolucijama?
 
Da ali manje.
EDIT: Šta se radi kad je loše uzemljenje?
 
izvadi iz TVa kabl od antene / a ostavi HDMI, hoće preko kablovske da stiže višak struje
 
To je to. Kako to da rešim?
Uzmi jedan spliter za kablovsku, dovedi dolaznu liniju u spliter, iz splitera liniju do tv-a, a kuciste splitera prisrafi recimo za kuciste kompa, ili ga nekakvim kablom povezi sa uzemljenjem u uticnici- trebalo bi da pomogne.
:wave:
 
Vrh Dno