Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2024)

Kako vam se cini trenutna situacija?
U poslednja 2 dana preko ETF-a je uslo skoro 2B, a Microstrategy je juce upumpao jos 500m.

Obzirom da je cistina ispred nas, bez jasnog otpora, da li ste ocekivali brzi i veci skok obzirom na kolicinu novca koji svakodnevno ulazi?
 
Solana standardno jako
Solana kida, kao ETH proslog ciklusa.
A i red bi bio raspali ETH da ode u istoriju, muka mi je vise da kad trebam nesto da swapujem na dexevima gas fee od 90$-100$, zato i izbegavam sveze ETH tokene da kupujem. Da ne procam o front runner botovima parazitiraju na svakom dex menjacnici.
Ovako ce se vise projekata stvarati na Solani pa na jupiter kao gospodin, feejevi maltene 0.
 
A gde završavaju toliki feejevi na ETH mreži sad kad nema više minera?
 
Ja sam stavio raspalih 200$ u PEPE bota na Binance pre 124 dana.... trenutno imam 780$ profita.
Ali sam zato stavio 1000$ u mrtvi USTC bot takodje na Binance koji konstantno bleji na -100$.
 
krastavac, lako je biti kapetan posle bitke. Ko je uskočio u kučišta na vreme, alal mu ćufte. Međutim, možda smo počeli prerano da gledamo kao da je pick dostignut i da će danas, sutra down trend. Utisak je da se sve prebrzo odigralo, ali mislim da ovo može da ide još dosta gore..
 
Nebo da, ali i realan market cap. On diktira sve. Mada u vise navrata smo iznenadjeni.. :D
 
Ma odlicna stvar. Sad imas i poseban odeljak walleta za bota, ranije se mesao sa market orderima za spot, tj nisi mogao da postavis normalan spot order jer bi cancellovao bota. (futures bot je 100% bio takav, a mislim da je i spot bot takodje tako radio ali nisam u potpunosti siguran).

Sad je samostalan, dodelis u taj odeljak walleta pare, dodelis mu sumu za npr BTC USDT par, stavis range i on dere.
To ti je neka vrsta DCA takodje, pogotovo za jake coine... npr meni radi BTC USDT bot evo vec 141 dan, dodeljena suma je bila 2733 EUR, range 23.230 - 50.320$ kad je napravljen. Jos jedna vrhunska stvar je da sada postoji i opcija "Trailing up", gde bot automatski dize gornju granicu, tj ne mozes ostati zarobljen i bez profita ako cena ode gore, kao sto je BTC uradio, jelte :)
Tako da automatski dize donji i gornji limit i nastavi da radi...

Na ovom paru sam 526$ trenutno u profitu (164$ od grid profita i 362$ floating profit, odnosno profit koji sedi u walletu kao BTC a nije prodat, tj nije postao grid profit). Za long term jako dobra stvar...

Takodje, profit ti zavisi i od postavljenog range-a i broja gridova. Ja sam stavio ogroman range, kao što vidiš, i puno gridova. Da sam bio konzervativniji i stavio npr 28.000 - 40.000, odradio bi puno više transakcija, ali krastavac, tada se očekivalo da će BTC dole pa je bolje osigurati da makar kupiš jeftino ako ljosne.
 
Poslednja izmena:
Update: Da sam za tih 2733 EUR kupio spot BTC, sada bi imao ravno duplo u profitu, istina.
Tako da ja na bota gledam kao neki safety mehanizam, gde radis DCA ako cena ode dole, i neki pasivan prihod pri skoku i oscilacijama.
 
Mislim da bot mnogo bolje radi kada se uđe u neki opseg cena, nego sada kada je bull. U bullu je spot sigurnija opcija. Kada se ustalimo na nekom opsegu, tu će bot sigurno da pravi veće pare.
 
Treba racunati da dosta altova nece dostici prethodne ATH, tj barem ih nece znacajno preci.
Zato su super novi coini za njih je nebo granica
Na stranu što se ada, dot, link i ostali stariji puleni vuku ko srpski fudbaler na mundijalu, kad gledam relativno nove coine nije to to:
arb - trenutno na 2+ a min je bio 0.7
apt - trenutno na 13 a min je bio 1$
sei - trenutno oko 1$ min na 0.09
...
Naravno ima masa kontra primera (sol, kučići,...).

Generalno su malo ređi coini koji su otišli x10 i među novijima. Ulazne cene za ove gore mi nisu na minimum ali su prilično dobre. Očekivao bih od bulla malo jače od ovog, ali kao što rekoh tek se nadam alt sezoni. Prodajem deo već na x3-x4 i onda stepenasto koliko ide.
Najgore iznenađenje bi mi bilo ako se ispostavi da je ulazak velikih igrača označio i kraj velikih oscilacija i da se možemo nadati mnogo manjim skokovima (i možda češćim ciklusima).
Tako da budemo li imali ozbiljniju korekciju tokom leta, mislim da neću smeti da dokupljujem, bojim se da ne ostanem zarobljen u altovima.
Nadam se da ćemo na jesen nastaviti sa vatrometom, ali više&duže od toga ne očekujem.
 
Ma biće manja korekcija za par nedelja i posle halvinga tek ustvari počinje prava bull sezona, ovo je sve tek zagrevanje.
Biće ludnica cele godine (po meni i dogodine), vidi se da je hype tek stidljivo počeo da prodire u šire mase.
 
Ja mislim da ovaj bull nije bas kao prethodni jer ETF-ovi kupuju samo BTC i da to (uz retail) gura cenu BTC ali nema dovoljno retaila za altove i zato ovako kilave i pitanje je da li ce biti onakvih skokova kao u prethodnim bull run-ovima.
 
ETF su samo ekstra kinta preko svega sto bi inace ulagalo. Oni ne mogu da izlaze iz BTC pa da prelaze u altove, ali ovi drugi hoce.
Tako da po meni samo cemo imati manji BTC dip kad god je alt sezona, jer ce ih ETFovi drzati.

E sad to je neko moje razmisljanje ne znaci da sam u pravu.
 
Solana kida, kao ETH proslog ciklusa.
A i red bi bio raspali ETH da ode u istoriju, muka mi je vise da kad trebam nesto da swapujem na dexevima gas fee od 90$-100$, zato i izbegavam sveze ETH tokene da kupujem. Da ne procam o front runner botovima parazitiraju na svakom dex menjacnici.
Ovako ce se vise projekata stvarati na Solani pa na jupiter kao gospodin, feejevi maltene 0.
Upravo zbog ovog i volim Solanu - brza, fee maltene hiljaditi deo centa, okrenuli su se gejmingu.
DOT s druge strane, da se ne ponavljam, katastrofalan mi je, pa makar dosao na 50$ kako neko prognozira. Ne znam. Mozda gresim.
 
krastavac, lako je biti kapetan posle bitke. Ko je uskočio u kučišta na vreme, alal mu ćufte.

Dva ciklusa ja gledam kako najgore smeće donosi najbolji profit dok ja pokušavam da nađem neke korisne novčiće, pa naravno da ću i ja da se opametim i kupim najgore smeće.

Međutim, možda smo počeli prerano da gledamo kao da je pick dostignut i da će danas, sutra down trend. Utisak je da se sve prebrzo odigralo, ali mislim da ovo može da ide još dosta gore..

Ovako je isto izgledalo i prošli put u decembru 2021., šest dana je SPX upirao u isti ovaj trenline, a onda je krenulo sve da pada. Valjda će koliko sutra odlučiti kome će se prikloniti carstvu, ovo čekanje nije dobro za zdravlje.

Screenshot from 2024-03-14 19-03-31.png
 
Dva ciklusa ja gledam kako najgore smeće donosi najbolji profit dok ja pokušavam da nađem neke korisne novčiće, pa naravno da ću i ja da se opametim i kupim najgore smeće.

Ovaj put bi mogli da imamo godinu "AI govna" I da namerno sam ih nazvo govnima jel to mislim o svim "crypto AI projektima" .

Sto vise citam o kriptu to mi je sve to gore i gore . tek sad kapiram kolike su budalastine bile one "earn while pay" igrice .

ali dobro sta je tu je . ne moramo verovati u ovo da bi zaradili na ovome .

Pritom i dalje tvrdim da BTC ima svoju vrednost kao i ETH ( za ostale cemo da vidimo )
 
Nazad
Vrh Dno