Šta je novo?

Dell PowerEdge R610 backup?

Dominator08

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poruke
438
Poena
320
Pozdrav svima,
uzeo sam polovni Dell PowerEdge R610 za potrebe VoIP centrale. Podigao sam XenServer (6.2) i na njemu napravio VM sa FreePBX,
i sve radi kako treba bez ikakvih problema već neko vreme.

Da li mi možete dati neki backup predlog u slučaju hardverskog otkaza, ne znam šta može da se desi da prvo rikne na ovom serveru (star je nekih 10 - 15 godina pretpostavljam)?
Imam dva hard diska u RAID-u, server ima dva napajanja, jedno u slučaju otkaza.

Šta bi bilo najjednostavnije / najbolje pripremiti da bih mogao brzo da reagujem u slučaju hardverskog otkaza? Da li bi trebalo da pripremim neki računar sa dva HDD-a i da na njemu podignem istu verziju FreePBX-a, pa da u slučaju otkaza importujem u njega poslednji backup FreePBX-a?
 
Jedan racunar,digni na njemu Xen,radi backup te virtuelne masine i ako crkne server samo ubaci backup u tu novu masinu.Pretpostavljam da moze da se uveze vm u Xen jer sa njime nisam radio ali znam da moze bez problema ova procedura na vmware-u.
 
Predpostavljam da si obezbedio sve vrste redundanse koje možeš: dual PSU, da je taj RAID u stvari RAID-1. Sledeća stepenica bi bila cluster, ali kako si pitanje postavio kapiram da to nije rešenje. Virtuelne mašine sa tog servera uvek možeš da preneseš da drugu mašinu (vodeći računa o zadatim resursima) i to export as backup, dobiješ .XVA file i podigneš ga na drugom serveru.
 
Ne znam za Xen,ne koristim ga toliko vise nazalost,ali bi tebi bilo idealno proxmox + zfs,gde bi mogao na tipa 1 ili 5 minuta da radis replikaciju.
 
Ne znam za Xen,ne koristim ga toliko vise nazalost,ali bi tebi bilo idealno proxmox + zfs,gde bi mogao na tipa 1 ili 5 minuta da radis replikaciju.
Može i Prox, samo da čujemo da li je Dominator zbog nečega striktno vezan za Xen.
 
Da, bas mi je cudno da neko forsira Xen u 2024oj.
 
Nazad
Vrh Dno