Šta je novo?

da li je cena u redu za ovaj laptop i grafa?

J.Coltrane

Cenjen
Učlanjen(a)
12.08.2013
Poruke
0
Poena
150
HP ProBook 450 G0 - Core i5-3230M


Model procesora: Intel® Core™ i5 3230M do 3.2GHz
Dijagonala ekrana: 15.6"
HDD1: 750GB HDD
RAM memorija: 4GB

Rezolucija ekrana
1366 x 768
Ekran
15.6" HD LED backlight, anti glare Rezolucija: 1366x768 piksela
Procesor
Intel® Core™ i5 Processor 3230M Brzina: 2.6 GHz,Turbo boost do 3.2Ghz FSB: 1333MHz, Kes memorija:Intel® Smart Cache 3MB
Čipset
Mobilni Intel® HM76 Express Chipset
Grafička karta
Intel HD Graphics 4000 (Intel GT2) do 1696 MB deljene memorije od 4 GB instalirane sistemske memorije (sa 64-bitnim operativnim sistemom Windows® 7)
Memorija
4GB (4GB x 1) DDR3 1600MHz SDRAM, 2 x SODIMM socket maksimalno 16GB SDRAM
HDD1
Kapacitet : 750 GB ,sertifikat : S.M.A.R.T. rotacija diska : 5.400 rpm
Optički uređaj
DVD+/-RW SuperMulti Dual Layer
Mikrofon
Da
Zvučna karta
High Definition audio chip
Zvučnici
Integrisani stereo zvucnici
Web kamera
1.3 MegaPiksela web kamera sa mikrofonom
Čitač otiska prsta
Da
HDMI
Da
VGA izlaz
Da
USB 2.0
2
USB 3.0
2
Mrežna kartica
Gigabitni LAN 10/100/1000 Mbps
Wireless
Wireless LAN (802.11 b/g/n)
Bluetooth
Bluetooth 4.0
Čitač kartica
SD čitač kartica
Baterija
6 ćelija
Operativni sistem
Linux SUSE Enterprise 11
Tastatura
Vodootporna tastatura
Boja
Siva/Srebrna
Dimenzije
37.5 x 25.6 x 2.28 cm (W x D x H)
Težina
2.29
Besplatno
HP Deskjet 1050A all-in-one printer (CQ198B) HP Torba
Garancija proizvođača
24 Meseca

Cena mu je 58.000,00

Laički da pitam da li na ovu grafičku je bolje instalirati win 7 32 bit-a, ili može i win 7 64-bita da radi fino?
Ne ću igrati video igre na njemu da napomenem.
Koristio bih ga uglavnom za programiranje i rad sa bazama podataka.

Hvala
 
HP u zadnje vrijeme nije pouzdan. Ta serija je nesto kvalitetnija ali ipak nije na nivou. Uglavnom izbjegavaj HP osim elite serije sto ti je preskupo. Gledaj neki dell 5520 ili lenovo G.
 
Zbog cega i na osnovu ceha tvrdnje na HP nije pouzdan?

Iz iskustva sa Probook-om, obrati paznju da li si zadovoljan kvalitetom ekrana samo, meni to najvise smeta, osrednji (losi), uglavi, ostalo je sve super..
 
Pa evo recimo ovo

http://bit.ly/1g16d9l

prvi link od gore Anand tech - imas tu i referral na Endgadget..nekima je misljenje podeljeno, vecina krajnje negativna a tako je i moje iskustvo mada je Elitebook za sada bolji od njihovog proseka.
Tokom godina su pravili serije gresaka koje su ih na kraju kostale poverenja korisnika. E sad sto imaju ekstremno siroku i organizovanu mrezu prodaje i marketinga cini da u svakoj drugoj firmi stoji
HP oprema iako je diskutabilno sta se dobija na kraju vezivanjem za taj brend - neko je rekao % od prodaje ;).
 
Pazi, ne kazem da nije tacno moguce je.. Ali ono sto ja znam.. Znam da se moj laptop koji je HP Probook 4530s, nekad ne gasi i po 4,5 dana uopste, da za ovih godinu ipo kolko ga imam maltretiran maximalno, znaci dnevno ima u proseku sigurno 20h rada.. Vucaram ga svuda, fax, casovi, putovanja..
I dan danas je kao nov, jedino ima kod leve donje ivice ogrebotinu, ali ona je nastala zbog toga sto nosim sat, pa on cesto kaci u tu ivicu.. Verovatno cu ga promeniti za godinu ili dve, a mozda cu ga i duze nositi ukoliko je moguce naci neki ekran koji je bolji od ovog, ali ono sto je meni bilo najbitnije a to je kvalitet izrade, tu me HP nije razovarao, dok za mnoge Dell laptopove to ne mogu da kazem..

I da tastatura je fenomenalna, kada sam ga ja kupovao pre eto nekih 18 meseci, platio sam ga nesto preko ~50k rsd, za te pare, proucio sam bio kompletnu ponudu sem MSI, njih nisam ni pod razno, ali nijedan od tih iz te ponude nije mi delovao ovako odradjen, sklopljen i sa ovakvom tastaturom..
 
Takodje imam Hp Probook 4530s, prezadovoljan sam laptopom......
Ne znam kakva je ova nova serija Probookova, ali ako je u rangu sa prethodnom, uzimaj bez razmisljanja.....
 
Ljudi hvala za odgovore, kupio sam ovaj model i napisaću vam utiske o istom u skorije vreme, tako da neko ko bude "merkao" ovaj model ima bar neku predstavu šta ga očekuje (mada meni je ovo prvi lap, i nemam puno iskustva u korišćenju lapova). Šta mislite da li win 7 32 bit-a, ili 64-bita na ovaj lap da instaliram? @Todor99 reče 64 bita, da može, da li je to ok?
 
Ovo su noviji modeli, cim posle probook imas 3 cifre to je novije oznacavanje, stariji modeli imaju 4.. (probook 4530s).. zavisi za sta mu treba.. i sto oba sa amd proc?
 
32bit je samo ako imas do 3GB rama a ako imas vise onda 64bit , pozz! Kada vidim na oglase da ubacuju windows 7 32bit na 6GB rama i jos integrisana graficka uzima memoriju , pise 1,89 usable jos tu sliku postave na oglas :wall: gube vise od 4GB rama!
 
Ovo su noviji modeli, cim posle probook imas 3 cifre to je novije oznacavanje, stariji modeli imaju 4.. (probook 4530s).. zavisi za sta mu treba.. i sto oba sa amd proc?

Pošto voli da se igra:),gledao sam da GPU bude što bolji.Nisam uspeo da nađem sličan GPU sa Intelom do 500 evra.Planira da sledeće godine upiše fax,pa reko da uklopim lepo i korisno.Hteo je desktop,ali sam ga (valjda:))ubedio da pokušamo da spojimo ove dve stvari,donekle.Daj neki predlog do te cene.
 
Ako nisi resen da bas uzmes probook onda i asus ima finih resenja.. nisam kuci trenutno pa ne mogu konkretan model da ti navedem, ali sigurno da ima nesto... pozuri sa kupovinom pre nego pdv ode na 20 %...
 
Kao što ProMaster reče čini mi se da mu je najveća falinka ne baš tako dobar ekran. Imam osećaj kao da je hrapav, ne znam kako bih to drugačije opisao, i kao da su neka dugmad win-a malo hrapavija, i da sam možda trebao uzeti neki drugi model najviše zbog ekrana. Mada procesor mu je super, i ne zagreva se ni blizu kao acer (biće reči u nastavku). Najviše mi se dopalo kod ovog lapa je to što ima anti glare ekran, jer sam uzeo pre toga acer v3-571g-53214g50maii sa sjajnim ekranom, i sutradan ga vratio (ne treba mi ogledalo). I da taj acer ima bolju grafičku, tako mi je rekao prodavac a i uverio sam se na netu da je tako, ali sjajni ekran je jako iritantan i taj acer-ov model je kao grejalica posle 2 min. upotrebe imao sam utisak kao da mi je pećnica na nogama. Pišem još ovih dana.
 
Sad ste me skroz zbunili sa ovim primedbama oko ekrana?

Nema sta da te buni, ekran je dobar za koriscenje koje je svakodnevno, znaci dok god je ekran na stolu i ti u stolici ne brini, tu je kao i svi lapovi koje ces naci za tu cenu..

Problem nastaje ako lezis, sedis ili gledas iz nekog malo veceg ugla.. Da budem iskren mene vise boli to sto sam pre nekoliko nedelja video HP-ov flagship laptop od pre 3-4 godine cini mi se, koji na 16-17 incha ima FULL HD rezoluciju.. I onda se smorih, gledajuci u onu krasotu i divotu, ali mislim da je i taj ekran imao problem sa ``ogledalo`` ofektnom kao sto napisa covek gore, a to je gora varijanta od losih uglova.. Ae kasnije cu ti slikati da vidis, ako moze da se vidi o cemu se radi, mada tesko jer nije izrazeno kao na onim tabletima od 8000rsd.. A sta kazes za ovaj koji sam ti stavio gore, jel odg?

p.s. Nemoj da te udaljava od kupovine to sto je ``stariji`` model, nisu ovi nista ``noviji``..
 
Ne znam, kako budes hteo, ja znam da ovaj procesor koji imam u mom probook-u je ja mislim skoro na dnu ponude bio.. U pitanju je je Intel Pentium B940 dual-core na 2.0ghz i ATI Radeon 6940M sa 1GB DDR5, nisam neki gejmer, ali sam probao par igrica zahtevnijih i sve rade bez laga... S te strane nekako vise imam poverenja u intelove procesore, mada daleko od toga da su AMD-ovi losi...
 
Nije loš laptop. Baterija bukvalno može da traje 4 sata. Jedino je malo nezgodan monitor, ali kontam da se još navikavam na zurenje u isti. Na zvaničnom sajtu prodavca piše da se dobija 750 GB HDD, a dobio sam 700GB TOSHIBA MQ01ABD075 ATA Device(SATA). Ne znam da li da išta učinim po tom pitanju, i da li bi TOSHIBA HDD trebao da ide u ovom paketu - http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_probook_450_g0_-_core_i5-3230m_-_h6e45ea-24049. Ako neko ima savet po ovom pitanju, nek napiše.
 
Ta Toshiba, ako je ona na koju mislim, ima tastauru koja kad je uporedi sa ovom na HP, HP'a bi platio jos 300e vise... PLus plastican je i ima onaj ekran kao Acer sto glumi ogledalo.. Ukoliko njega ne yanimaju igre, vec office posao, HP je mng bolja varijanta..
 
Nikako ne bih išao na HP ako je u pitanju lap top za igranje igrica... Pogotovo ne ProBook. Pre bih išao na nekog Asusa, ali to je već individualno mišljenje :)
 
To sam i napisao ako ga ne zanimaju igre.. Mada svaki hp sa pristojnim grafikom ce takodje odraditi odlican posao za igre kao i neki drugi, samo sto je opet hp i masina za posao...
 
ProBook 455 G1 radi za sve pare.:)Što se tiče displeja skroz ste u pravu,mada je podnošljivo.Za 43k dinara + torba koliko me je na kraju koštao ne vidim neku bolju kupovinu.Hvala na savetima.Malo su mi čudne bios opcije,ali na sve se da navići.
 
Posedujem isto HP ProBook 455 G1, veoma sam zadovoljan. Što se tiče Biosa, to ti je to, najosnovnija podešavanja i kraj. Laptop zaista deluje kvalitetno, primarno ga nisam kupio za igre već da ga koristin na predavanjima i prezentacijama koje radim, ali sam probao naravno i igre. Sokoćalo bez problema gura u nativnoj rezoluciji Skyrim, Bioshock Infinite, Dishonored, Fallout New Vegas na medium/high podešavanjima. Bio sam skeptičan prema laptopovima za tu namenu, ali ovaj me iznenadio. Kao što je ranije napisano, za 45.000 vredi svaku paru.
 
Nazad
Vrh Dno