Šta je novo?

Burazeru stiglo pisamce od Warner Bros-a sa kaznom od 470eur

@RazbojNick

Pomislio sam na nešto slično dok sam prelistavao temu. Trebalo bi da zahteva od tih advokata da mu ispostave čvrst dokaz da je skidao a koji će moći da prođe na sudu, to jest da mu objasne kako misle da pobede na sudu. Ali je još i bolje dodati tome i tvoj predlog da se još zahteva i objašnjenje o načinu dolaska do tog dokaza.
 
А ако је то већ тамо решено па објасне? Онда 1.500€? Мада и даље стоји питање, зашто он а не неко други тј не сви, нарочито зато што не поричу да су користили интернет него да баш они нису скидали? Или је буразер ипак признао да је он? Ако то дође до краја, газда ће да плати а они нека размисле како даље.
 
Imali su dozvolu od suda da traže podatke od provajdera (makar su tako rekli u pismu).

A što se tiče drugog pitanja, znaju vreme i ime fajla koji je bio skidan, a pošto je bilo 11 sati pre podne, u to vreme su u kući bili samo moj burazer i jedan njegov kolega. Burazer kaže da nije skidao, njegov kolega takođe.
 
Може неко и да скида ако није ту а може и комшилук да се накачи.
 
jer se utuzuje onaj na koga se vodi net.ti posle utuzuj ukucanina/komsu sto su skidali mimo tvog znanja.
 
OK, na osnovu čega je sud izdao nalog za prisluškivanjem/prikupljanjem podataka od provajdera? Ne znam za Nemačku, ali ako kod nas na papiru stoji da provajder ne može da predaje podatke bez važećeg naloga Suda. A da bi se dobio nalog Suda, sudiju neko mora da ubedi jakim "posrednim" dokazima da se tu odvija nešto nelegalno (probable cause, policija je čula zapomaganje dok je prolazila pored zgrade i intevernisala itd.). Kako su ovde advokati "čuli"? A i Sud(ovi) je baš izdao toliko naloga za toliko provajdera, ako ne za sve u državi (pošto napisaše da te kancelarije šalju stotine takvih pisama), mda.

Onda, ako je sve čisto, ako su stvarno na 100% legalan način stekli dokaze, zašto nikoga ne vode na sud i dobijaju po 1.500 evra, nego možeš da ih oladiš prostim ćutanjem?
 
sta ti je,pa manje vise svaka evropska zemlja ima neustavne zakone i podzakonske akte koji im omogucavaju da prisluskuju svoje gradjane,a bas zato sto znaju da se ne bi lepo proveli na sudu bas zato sto su neustavni idu ovako na mufte,pa ako prodje.ne bih se ja oko toga sekirao,narocito kod nas.
 
Mene interesuje, na koji nacin prate hiljade i hiljade kucnih racunara, odnosno IP adresa, i znaju ko sta kad skida/je skidao!?
 
Napisao sam gore ;)
 
Da da, to je klasičan način, uključe se u torrent i skupljaju. Pod čvrstim dokazom sam mislio na nešto što ne može da se obori kao lažiranje. Ako oni daju kao dokaz nekakve računarske podatke, šta ja znam, neke fajlove, logove, nisam siguran da može ikako da se dokaže da je to istinito, a ne lažno. Jedino što bih ja smatrao koliko toliko dokazom je da sudiji demonstriraju uključivanje u torrent i pokažu da je ta i ta IP adresa takođe učestvuje, a ako je nema, onda da još uvek postoji na trackeru ili u DHT-u. Ali onda bi moralo i da se dokaže da je njegov računar imao tu adresu (ajde to može preko provajdera), ali i da se dokaže da je računar imao adresu u momenti kad je ona bila aktivna na torrentu, a to ne znam kako može da se utvrdi. I da bi sudija sve ovo razumeo mora da bude toliko tehnički potkovan da u tom slučaju ne bi ni upisao prava.

Neka moja trabunjanja. :)
 
Poslednja izmena:
Čisto teorijski, da li bi mogao da sakrije svoje aktivnosti da je koristio seedbox?
 
Nazad
Vrh Dno