Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Hvala na odgovoru.
Nije mi jasno ono oko seckanja konekcije.
Naveo si
Ume da mi secka konekcija zavisno od polozaja glave ili telefona
Pa mi nije jasno sta si time hteo da kazes?
Trebalo bi da je neki domet blututa barem 5 metara,ne znam kako kod tebe secka konekcija?
Pitam te ovo iz razloga sto je kod sestre stalno pucala blutut konekcija izmedju xiaomi slusalica i telefona,pa me sad ovo malo plasi vezano za tvoj slucaj.
Mada je kod nje ustanovljeno za prve sluske da su fabricki neispravne,i poslate su u servis.
Druge koje je dobila su se isto ponasale ali tada smo uzeli novac nazad pa ne znam sta je bio kod njih problem.
Bitno mi je da kazes da je zvuk solidan i da je mikrofon upotrebljiv za razgovore.
Samo jos da nadjem odakle da se poruci?
Ne znam koliko je pouzdan ovaj geekbuying.com sajt?
Secka zvuk, tacnije, ne prekida se konekcija skroz, vise kao neke smetnje u jednoj slusalici kad mi je tel npr u desnom dzepu od pantalona a ja okrenem glavu na levo, ili obrnuto.
 
Ima li neko ko je koristio Buds + pa presao na Buds pro? Zanima me razlika u kvalitetu zvuka (bass, med/high) i u udobnosti i kako zatvaraju uho? Ja imam buds i buds+ i sa najvecim gumicama (najmanji gumeni obruc), potpuno zatvorim uho i na buds plus je super zvuk. Na obicnim Buds bude super samo bass, sve ostalo je dosta mutnije od Buds plus, neuporedivo. Ganjao bih pro, ali me plasi oblik, posto ih nosim i u gym. Ili da cekam par mjeseci buds 2, mada i za njih kazu da je zvuk (mid/high) daleko ispod pro. Mada im je oblik savrsen cini mi se...
 
Poslednja izmena:
Ja imam opciju da dobavim ovako nesto bas iz DE , da li vrede ovaj novac ? @hsv.stoned
Bas sam danas hteo ovde da pitam za savet za neke BT bubice koje su u rangu AirPods ( njih sam jedino imao prilike da probam i bio sam zadovoljan ) , a da cena bude niza, ali i ovaj popust ako se dobija kvalitet mi je ok :)
Dao bih 100ak € za neke dobre, mozda i malo preko toga ako ima poente naravno :)

Trebaju mi bubice pre svega za pozive na poslu i sastanke, znaci Skype/Zoom/Teams i to, naravno nece skoditi i da ih imam za neko putovanje u avionu ili slicno, svaki savet dobrodosao :)

Inace sam Android user, nisam neki rob brenda ili bilo sta slicno, ne zanima me logo koji pise na telefonu/slusalicama ako mene sluze kako treba :)
 
Sennheiser cx 400bt, su gledajući kvalitet zvučne reprodukcije među najboljim rešenjima, za ove novce. Hteo sam da ih uzmem ali se opredelih za cx true wireless model iz 2021. (400bt je model za 2020.) Kod nas paradoksalno ove starije su skuplje. Inače par postova ranije sam ukratko pisao o razlikama između ova dva modela, pa pogledaj.

U svakom slučaju po ovoj ceni best buy, po mom skromnom mišljenju.

Inače malo sam se igrao sa ekvilajzerima, neutral preset koji je podešen out of the box je OK i mislio sam da je to -to, pošto u suštini ne volim da čačkam eq. ali dobijeni zvuk nakon par sekundi podešavanja je prosto wooow.
 
Koje TWS da pazarim do 40€?

Imam SoundPeats Sonic i jako sam zadovoljan njima pa bih da nabavim još jedan par u sličnom rangu čisto da uporedim.
 
Samsung Buds Pro: da li je nekome već stigao upgrade sa novim funkcijama iz Buds2?
 
 
"The update brings Ambient Sound support during calls, the ability to activate ANC (Active Noise Cancellation) mode with just one earbud, and Ambient Sound customizations. Samsung’s new update might also include bug fixes and device stability improvements."

Zanima me šta je "Ambient Sound customizations", jer na najvišem nivou Ambient Sound pojačanja dominiraju šumovi pa se sagovornik teže razume nego na trećem nivou kada su šumovi tiši.
 
Poslednja izmena:
Moje mišljenje je da ne kupiš ni jedne od ta dva :)
A preporuke su razni ljudi davali, malo pregledas temu. npr hsv je dao preporuku za koss na prethodnoj strani. Nisam ih probao, ali je review sasvim korektan i sigurno će bolje od ovih nabrojanih.
 
Ima li neko ko je koristio Buds + pa presao na Buds pro? Zanima me razlika u kvalitetu zvuka (bass, med/high) i u udobnosti i kako zatvaraju uho? Ja imam buds i buds+ i sa najvecim gumicama (najmanji gumeni obruc), potpuno zatvorim uho i na buds plus je super zvuk. Na obicnim Buds bude super samo bass, sve ostalo je dosta mutnije od Buds plus, neuporedivo. Ganjao bih pro, ali me plasi oblik, posto ih nosim i u gym. Ili da cekam par mjeseci buds 2, mada i za njih kazu da je zvuk (mid/high) daleko ispod pro. Mada im je oblik savrsen cini mi se...

Buds+ nisam imala lično da sam ih koristila dugo, ali smo ih dobili uz uz telefon koji smo kupili klincu pa smo ih svi testirali par dana dok nisu prodate na oglasima, što nam je bila prvobitna namera... da ne dođe do zabune nisu prodate zato što su loše već zato što nas dvoje imamo Pro a ne smatramo da dete koje je peti razred treba da nosi tako skupe slušalice (plus smo uštedeli na telefonu 😄). Buds original Sam imala ja skoro 2 godine.

Buds+ je najudobnija slušalica.
Fit: Buds+ > Buds > Buds Pro

Što se zvuka tiče, nijedna nema šta da traži pored Pro modela, potpuno druga kategorija slušalica, potpuno druga dimenzija! I odlične funkcije poput 360° audio, još uvek se naježim svaki put kada gledam neki dobro odrađen video sa aktiviranim 360. Soundstage je jedino prisutan na Pro modelu, ako neko ne veruje, neka ih uzme od nekoga i pusti Radiohead - Everything in it's right place na primer... vanserijski! Pro je prva Samsung slušalica kojoj je akcenat dobar kvalitet zvuka, prve dve u poređenju sa njima su igračke stvarno i ne bi trebalo da koštaju više od 50e. Pro vredi svaki dinar!

Zvuk: Pro > + > Original bez daljeg...

ANC... ne znam šta da kažem, da su napisali na kutiji da ga nema, verovala bih da ga i nema jer se jedva primećuje da ga ima. Sabija srednje i visoke, duboke tonove ma nikako, ne služi baš puno.

Što se tiče upotrebe u teretani, nisam sigurna... loše su to odradili, po cenu kvaliteta zvuka. Meni su ispadale dok žvaćem sa originalnim nastavcima. :/ Ne trčim, ali mi i dan danas često ispadnu iz ušiju i u mirnom položaju dok malo žešće govorim pa "radi vilica". Suprugu je to manje izraženo, valjda ima veće uvo, mislimo da je do toga i on se ne žali uopšte. Individualno je definitivno pa bi najbolje bilo da ih probaš pre kupovine jer ponoviću opet - sve osim toga vredi svakog dinara. Fabrički nastavci su meni neupotrebljivi, koristim ih sa nastavcima od Samsung usb-c slušalica iz kutije Note 10 i ozbiljno su promenili situaciju sa fitom, neki penasti bi sigurno još to poboljšali ali nikako da se sastavim da ih poričim pošto su mi prvoporučeni stigli umesto za Pro, za Jabra 75 🙄 kineska posla... 😂
 
Poslednja izmena:
ANC... ne znam šta da kažem, da su napisali na kutiji da ga nema, verovala bih da ga i nema jer se jedva primećuje da ga ima. Sabija srednje i visoke, duboke tonove ma nikako, ne služi baš puno.

Samsung Galaxy Buds Pro

Većina se slaže oko ovoga da ANC ne radi, meni radi ako su dobro utisnute. Statička izolacija je solidna za srednje i visoke, ali za duboke tonove (brujanja motora i slično) se itekako oseti uključen ANC (po njihovoj specifikaciji reda -20dB oko 100Hz što mi deluje realno). Visoke i iznenadne zvuke elektronika ne može da stigne da obradi u ubaci nazad u protivfazi na vreme da ih potisne, ali za periodične niskofrekventne po meni radi dobro pa više ne pojačavam niži deo spektra u saobraćaju.

Za ostalo se slažem, i meni ponekad ispadnu (retko) ako se telo ne uglavi dobro u ušnu školjku jer ih to drži a ne tipovi unutar uha. A zbog okruglog oblika se otkotrljaju nepredvidljivo, samo čekam kada će završiti u nekom kanalizacionom otvoru i ćao... Jednom sam ih jedva isčačkao ispod gomile frižidera u ribarnici.

Komande su preterano načičkane na onom malo prostoru i teško je pogoditi željenu. Svaka čast Samsungu što je sve obezbedio ali nema šanse da vratim na prethodnu pesmu (3x tap) iz prve ili da ih bolje uglavim a da ne pauziram ili promenim jačinu. Zato sam volume funkciju isključio, a mogu i ostale da se isključe koga nervira.

Zvuk: izuzetno ravan uz neznatno podignut bass, prve na kojima sam isključio ekvilajzer, ali mi ipak fali dobra definicija bassa. Bass bubanj je super, a bass gitara/kontrabas se čuju dobro (kao tump-tump) samo nemam onaj utisak tapkanja/trzanja debele žice kao na KZ žičanim i treba malo koncentracije da se otprati šta bass svira. Visoki su zato mnogo lepši nego na KZ ZS6.

Ono Pro se valjda odnosi na gomilu dodatnih funkcija i zbog toga sam ih i uzeo, sve to radi odlično ali ne uvek savršeno, npr. prepoznavanje razgovora (nekad ne prepozna, nekad prepozna spoljni šum kao razgovor), uglavnom stoje dobro i ne menjaju zvuk da se gubi bass ali umeju da ispadnu iz čista mira. Spoljna pasivna izolacija jako dobra, ali se razume kada vam se neko obrati (što i nije loše), ANC kao što rekoh "zagluhne" motore i slične niske frekvencije, touch kontrole bogate ali pipave... itd. Ambient sound vrlo koristan da se ne skidaju svaki čas, uz malo navike kao da ih nemate, čak je i prostorno tačan zvuk odakle dolazi, ali na najvećem pojačanju šumovi dominiraju pa se teže razume govor, držim ih na trećem nivou, tu mi je najrazgovetnije.

Ako nemate Samsung Galaxy telefon za punu fukcionalnost ne bih vam ih preporučio. Npr. imaju neke BT protokole (aptX, SBC, AAC, bez aptX HD, LDAC) ali podržavaju Samsungov adaptivni protokol koji daje najbolji prenos zvuka do slušalica (reda 500kbps, što je i dalje slabije od npr. Sony LDAC na 900kbps). Prostorni (3D) zvuk radi na YouTube, TikTok..., nažalost ne na Tidal koji koristi Sony standard. Nema multipoint BT (da se automatski kače na više uređaja, nego treba disconnect na jednom pa connect na drugom) osim ako su svi iz Samsung Galaxy serije, onda radi automatski.... itd.

Sumarno: odlične za 150€, reda 90% do savršenih... naravno, zavisno šta je kome više ili manje bitno.
 
Da li je toliko tesko dati misljenje tj. preporuku?
Pošto imam nekog iskustva sa BT tws slušalicama, mogu da preporučim one koje imam, tj kz z1. Mana je da traju oko 2 sata, ali meni to ne smeta, jer mi trebaju u busu. BAŠ Odličan zvuk, dobri basovi, visokotonci ne paraju uši, ali, za razgovore ne znam jer mi to ne treba. Ima ih i kod nas na kp. Još jeftinije su na aliju. Imam i soundcore anc dot 2, ali mi dosta seckaju napolju(!), kod kuće rade odlično, ne znam u čemu je fora.
Sad da me neko pita šta da kupim, preporučio bih Edifier TWS1 PRO earphones / QCC3040 / BT5.2 / aptX Adaptive, ili soundpeats sonic ili trueengine 3 se. Odgledao sam gomilu review-a na yt, i edifier je podosta nahvaljen, kao i soundpeats modeli. Sve su u rangu od 5000-1000 din. Ove soundcore koje imam imaju najbolji zvuk, i aplikaciju za fon, ali džaba kad mi seckaju dok hodam ili sam u busu.
KZ ima jako dobre modele koji nisu skupi, pogledak malo na yt, možda ne treba davati duplo više para za brendove... nadam se da sam malo pomogao.
 
@ZorMi
Apsolutno sve se slažem, osim da su Pro samo zbog funkcija. Izuzev ANC i 360° zvuk iste funkcije imaju i Buds+.
Sa druge strane, u poređenju sa originalnim Buds i Buds+, zvuk na Pro modelu je zaista Pro. Možda nije Pro u poređenju sa žičnim slušalicama ali u kategoriji TWS, da. Po meni nema tu mesta poređenju, naravno, nema mesta ni audiofiliji ali za jedan komercijalni model Samsung je otišao dalje nego što je ikada do sada.
Touchpad kontrole jesu nezgrapne dok se ne navikne čovek, ja imam staru naviku ostalu od Buds i savršeno lako menjam pesme, primam i prekidam pozive, pojačavam, smanjujem, bez greške. Jeste nezgodno kada treba da se vrate u uho, mora da se okine neka komanda dodirivanjem nekog tastera, dešavalo mi se jureći slušalicu po podu i da prekinem poziv 😄 ali baš zato je zgodna Block Touches funkcija koju obavezno uključim preko widget-a kada sam na dužem pozivu, kada namestim plejlistu ili pustim podkast. Doduše, glupo ju je uključiti ako se stalno menjaju pesme, onda nema smisla.

Ima Pro model negativnih strana, po meni ubedljivo najveći problem je fit - ograđujem se na sopstvene, ženske uši. Ostalo je sve stvar navike. Zvuk, pogotovo za novce sa oglasa (~150e) je i više nego konkurentan jakim modelima, kada se uzme u obzir korišćenje sa Galaxy telefonom. Sa penastim nastavcima bi se sigurno dobilo još na zvuku, Comply nastavci su preporodili Buds, nadam se da će ih napraviti i za Pro model.
 
Vezano za Pro... Fit je tu meni najveće pitanje, gde mogu da se probaju? Pre neki dan ih vidim izložene u Samsung radnji u nekom tržnom centru ali su bile vezane onom žicom i smeštene u dodatni sloj plastike tako da od toga ništa.
 
Comply nastavci su preporodili Buds, nadam se da će ih napraviti i za Pro model.
Interesantno da originalni Buds Pro nastavci imaju svoju mrežicu unutra tako da je dvostruka zaštita od prljanja.
 
Evo danas smo poručili neke no name penaste nastavke baš napravljene za Pro, 3.75$ par, sa elipsastim krajem, javljam kada budu stigle kako deluje dok se ne pojave neki "firmiraniji". 😄
 
Interesantno da originalni Buds Pro nastavci imaju svoju mrežicu unutra tako da je dvostruka zaštita od prljanja.

Ovo prvi put vidimo danas i suprug i ja. 😄 Dobar potez Samsunga, a deluju čvršće od običnih nastavaka za regularne USB-C slušalice zaista.

Danas me je prvi put zatekao duži razgovor u sred Požeške ulice u jutarnjem špicu, pešaka, celom dužinom ulice.. moram priznati da je ANC baš fino odigrao ulogu i povlačim reč da deluje kao da ga nema, bar što se razgovora tiče. 😳 Automobili se apsolutno nisu čuli, ostalo je da se naziru poput grubljeg šuma tramvaji i autobusi, ostatak "atmosfere" delovao je kao da su svi automobili (a bilo ih je mnogo) električni, neki blagi sublimirani elektrificirani šum iz pozadine koji se primeti tek kada se baš baš obrati pažnja. Da li su nešto u međuvremenu popravili ili sam ja tek sada u situaciji da to isprobam, obično u kancelariji ili kod kuće razgovaram i tu primećujem da ne radi ovako dobro doduše nije ni bučno kao na ulici ruku na srce. Sve u svemu razgovor je prošao iznenađujuće dobro zahvaljujući ANC. 👏
 
Pa to, električni automobil. Gume su gume. I raspali autobusi i tramvaji su raspali autobusi i tramvaji. Doduše i teži su pa stvaraju više buke.
Penasti nastavci poleteli, javljam utiske.
 
Nazad
Vrh Dno