Šta je novo?

BestBuy ploča Z77

vnikolich

Cenjen
Učlanjen(a)
07.02.2011
Poruke
13
Poena
154
Interesuju me razmišljanja na ovu temu, koja Z77 ploča nudi najviše za naš novac? Nije važan proizvođač ali je naravno važan kvalitet.
 
Naravno da ne smeta mATX. Koliko običnih korisnika uopšte ima potrebu za 7 PCI-PCI-Ex slotova? Jedino što veliki broj ljudi ima psihološki problem sa mATX pločama, to se nekako podsvesno doživljava kao slabije i osiromašeno. A možda se i ložimo na potencijal, koji skoro nikad ne iskoristimo, ali ako bude nekad trebalo imam i to na ploči...
 
ASRock extreme4 naravno sa z77. Bio sam skeptik prema proizvođaču, ipak sam kupio ploču. Utisci. Bezprijekorno funkcioniše. Resetujem računar samo za potrebe update-a i za mjesec dana ni najmanji znak nestabilnosti. ;)
 
Cisto sumnjam da bi best buy Z77 ploca bila neka od 150+e, sa sto faza (a pritom ivy trosi kao upaljac).
ASRock Z77 Pro4 ili ako bi nesto malo bolje ASRock Z77 Extreme 4
 
Cisto sumnjam da bi best buy Z77 ploca bila neka od 150+e, sa sto faza (a pritom ivy trosi kao upaljac).
ASRock Z77 Pro4 ili ako bi nesto malo bolje ASRock Z77 Extreme 4

+1 Kupljena upravo Pro4, za te pare po meni bb
 
Ja razliku izmedju AsRock Z77 Pro3 i Pro4 nisam primetio. Jedina razlika izmedju te dve ploce jeste sto Pro4 ima DVI izlaz, jedan vise PCI slot i dva sata3 porta vise. Mislim da ne opravdava razliku u ceni od 15-ak eura. Kome nisu bitne ove stavke neka slobodno pazari pro3 model, moja preporuka.
 
Ako ne planiras overclock,uzmi najjeftiniju z77/h77 plocu. Trenutno sam na ga z77-ds3h,koja kosta oko 85e. Nikakvih problema nemam. Probao cak i klok na 4.2ghz. Tako da... ;)
 
Pa i Asrock Z77 pro3 je 85e, a klokuje cpu sve u 16! Drugar 3770k na 4,7 opusteno tera.
 
Cisto sumnjam da bi best buy Z77 ploca bila neka od 150+e, sa sto faza (a pritom ivy trosi kao upaljac).
ASRock Z77 Pro4 ili ako bi nesto malo bolje ASRock Z77 Extreme 4

Sve zavisi sta ocekujes od te ploce, za OC i stabilnost bih pre isao na ono sto sam pomenuo (kome sve to treba)

Ako ipak nema oc-a onda neku jeftiniju npr. te koje si naveo...

@La.Prestige , koliko ce to da potraje?
 
Poslednja izmena:
Ja sam na kraju kupio novu Asus P8Z68-V PRO/GEN3. Mogao sam za iste pare da uzmem ASUS P8Z77-V ili za 15€ više Asus MAXIMUS V GENE. Prve dve ploče su skoro identične a ja sam uzeo z68 jer ima nekih sitnica koje meni više odgovaraju. Razmišljao sam da uzmem MVG ali mi je previše skučeno jer imam zvučnu i grafiku i moram da ih bar malo odvojim zbog temperature a na MVG je to nemoguće.

Nego, imam omanji problem od kad sam promenio ploču pa možda neko može da me posavetuje. Promenio sam ploču i nisam reinstalirao sistem, pošto imam Win 8 64-bita koji je čim sam upalio komp posle promene ploče sam instalirao drajvere i sve radi normalno. Jedino mi se dešava da kad komp ode u sleep neće normalno da se probudi nego se restartuje. Da nije do ploče? ili pre do OS? ili nešto između?
 
Očigledno da je best buy jedna od Asrock ploča. Više od pola postova naginje na tu stranu. Prosto mi zvuči neverovatno da su asus i gigabyte promašili ovaj put i da se nije pojavila neka ploča koja bi bila za 1155 nešto kao P5Q za 775. Verovatno je problem u ceni. Ima dobrih ploča u asusovom i gigabyte asortimanu ali čini se da bi trebalo da cene budu bar 20% niže da bi bile best buy.
 
Mene interesuje Da li je Asus P8Z77-V Deluxe bolja ploca konkretno za OC od neke ROG ploce ? To pitam jer sam video da Deluxe ima 16 faza za CPU a ove neke ROG extreme 8 + 4 sa igpu valjda i 2 za memoriju. Z77 Sabertooth mislim da isto ima 12 faza... Iskreno mene ne zanimaju one fore sa tecnim azotom i to sto ROG ima, hocu samo sto stabilniji klok i da konkretno mogu da iskoristim max maximuma mog CPU posto mislim da je dobar primerak.
Misljenja ?
 
faze na rog pločama su kvalitetnije nego na deluxe, inače zašto bi rog bio predstavljan kao ultimativno oc rešenje... više faza samo troši više od napajanja za od prilike istu stabilnost. pogledaj testove na www.anandtech.com videćeš da na primer sa istim ostalim komponentama deluxe troši 30ak W više od npr. gigabyte ud5h. best buy zavisi za koliki novac. po meni best buy je p8z77-v, ali nažalost moju sam vratio danas u prodavnicu jer ove godine asus ima problema sa biosima, tj zaključavaju se neki regioni i onda ne može da se vrši nikakav overclock. nisam jedini čak ni na ovom forumu ko je imao takvih problema. ove godine msi se fantastično pokazao. ja jurim, a i tebi bih preporučio msi z77 mpower.
 
DA ne otvaram novu temu sta mislite o ovom plocama jedan od te 2 mi ulazi u izbor i koliko je realno sa 2500K ili 2600K ili ivijem K serije stici do nekog kloka 4,5ghz uz adekvatno hladjenje?

Asus P8H77-V ili ovaj Gigabyte GA-Z77X-D3H ? Memorije bi bile neke 2000mhz + mozda i 2400.....
 
Prva sa oznakom H u nazivu nikako za 'k' procesor, druga je skroz ok.


Inace posle citanja raznih review-a o Mpower ploci saznao sam da nema opciju podesavanja Offset voltaze u Biosu. Veliki - sa moje strane i verovatno me baca nazad na razmisljanje o Asus-ovim plocama jer sam navikao na njih. Najverovatnije ROG serija.
 
DoX, ja sam na kraju uzeo ASUS P8Z77-V PRO, odlična ploča, uzmi slobodno, nećeš da pogrešiš. MPOWER ima nedostataka u biosu puno, iskreno offset je preogrmoan -, za to nisam ni znao, da budem iskren. Ova asusova ima sve što ti treba. Pozz...
 
+1 kupljena ASRock Z77 Extreme 4 radi savršeno.
 
Prosto mi zvuči neverovatno da su asus i gigabyte promašili ovaj put i da se nije pojavila neka ploča koja bi bila za 1155 nešto kao P5Q za 775. Verovatno je problem u ceni. Ima dobrih ploča u asusovom i gigabyte asortimanu ali čini se da bi trebalo da cene budu bar 20% niže da bi bile best buy.
Po mom shvatanju je Asus P8Z77-V upravo isto sto je P5Q bila. Samo je cena 50% veca nego sto bi trebalo da bude :mad:. Zasto - ne pitaj mene...
 
Nazad
Vrh Dno