Šta je novo?

BENQ-SIEMENS EF81 - sve na jednom mestu

Ljudi,da ne citam bez veze 300 stranica teksta - vredi li ovaj telefon za danasnje pojmove oko 30 evra,i vredi li ga uzimati?
Hvala unapred.

Ako moze neko ukratko da mi postavi "mane i vrline"

:wave:
 
Vredi i više:) Ja svoj baš zato držim u fioci, što mi žao da ga prodam za te pare. Sad se kanim da ga flešujem(po prvi put:sceptic:) pa da kupim neku karticu da ne zvrji prazan;)
 
Ljudi,da ne citam bez veze 300 stranica teksta - vredi li ovaj telefon za danasnje pojmove oko 30 evra,i vredi li ga uzimati?
Hvala unapred.

Ako moze neko ukratko da mi postavi "mane i vrline"

:wave:

Vrline:

- solidna hardverska specifikacija čak i za današnje uslove
- skoro pa neuništiv
- atraktivan
- dobar zvuk

Mane:

- loš softver (čak i kada se flešuje)
- katastrofa rad sa karticom (najveća mana telefona, užasno sporo prebacuje fajlove, performanse multimedije zavise od dužine lokacije gde se fajl, video, igre nalaze)
 
posle njega sam prešao na n6233 i ne bih rekao da je loš sw, zavisi za šta ti trba tel, ef81 ima daaaalekoooo bolji ekran od 6233, bolja slova, čitljiviji , i za neke stvari praktičniji,..... a brzina, ja sam mislio da je spor,.... a onda sam uzeo nokiu,,....... isto,.....
tako da je to stvar ukusa,.....

definitivno nije za igranje sa podacima i karticom,.... tu jeste spor,....

bila je serija sa lošim flat kablovima, jako mala,....

a svi sa vodaphone logom su ok,......

i sw obavezno ruski 58 3 godine sam ga imao, i koristio za ozbiljan posao,....
 
Nije uopste obavezan ruski 58, meni se vodafone 58 mnogo bolje pokazao, inace sam kupio ovaj aparat cim je izasao i jos uvek ga koristim u zdravlju i veselju. Cak ga je i jedna mala curica od 4 godine oprala mokrim sundjerom i preziveo je :)
 
Procitao skoro sve ali ne nadjoh odgovor, videh da je par puta bilo istih pitanja ali ne i odgovora.

Da li se moze backup-ovati inbox (sms) na komp, nije mi potrebno da ih vracam na tel ali da ih mogu posle otvoriti npr u excel-u ili bilo kom drugom formatu samo da se mogu videti???

Da li je neko resio ovo pitanje uspesno?
 
Zna li neko gde se moze kupiti baterija za ovaj tel NS ili BG?
 
Baterija mislim da je bila 800 dinara (kazu - najskuplja baterija je za te "starije" telefone).

Moj je jednom prenocio u lavoru punom vode, nekoliko puta ubacen u neku tekucinu i na kraju vise puta bacan u vis i lupan o pod. Nisam ja kriv niti mucim telefon, naprotiv, jako mi je drag, ali moja kcerka misli od njega da je autic pa ga vozi po podu i baca i potapa kad god stigne (tj kad god ga dohvati).

Sada mi nekad prekida spoljasnji zvucnik, a i bateriju sam posle te noci u lavoru morao da kupim novu. ALI RADI. RADI!

Kada bi imao NOV da se kupi za recimo 50-60 eura ne bih se razmisljao ni sekunde !
 
Ima li jos negde da se kupe baterije za ovu skalameriju, nije bitno gde, samo pitam da li ima?

Crk'o mi je SE k850, a za ovog mi trebaju punjac i baterija (na punjacu otisao konektor). Takodje, fon je ispravan i posle 3 godine, samo je zvuchnik sjeban, al nije ni cudo kada je na njega pao moj cale tezak 85Kg :)
 
I jos nesto:
Vredi li uloziti u ovaj telefon 2k din (nije 2k din, ali mi trebaju punjac, baterija, i popravak zvuchnika na njemu). Pretpostavljam da vredi, samo ako mu je moguce popraviti zvucnik...
 
Auu kume, skoro 4500 poruka! Baš odavno nisam bio na ovoj temi. Ah, nostalgija. :) Kupio sam ga kad i burazer, krajem 2007. Buraz ga je promenio pre nekih pola godine jer mu je bio na izdisaju. Baterija pogotovo. Ja još drljam moj za sobom, stvarno je čudo od telefona (u svakom smislu). Još uvek je sve u funkciji, svašta je prošao, ponekad se zaglupi ili resetuje, ali nije strašno. I naravno, baterija mi drži jaaaako kratko. Izdrži jedan dan ako ga ne njakam mnogo. Kad smo ih kupovali prodavac nas je uveravao kako je fabrika u obavezi da isporučuje još 5 godina opremu za njega. Jes, hau jes nou. :)
Jel igde ima da se nađu baterije nove (po milioniti put postavljeno pitanje)? Buraz je nalazio samo polovne i istrošene.
 
I jos nesto:
Vredi li uloziti u ovaj telefon 2k din (nije 2k din, ali mi trebaju punjac, baterija, i popravak zvuchnika na njemu). Pretpostavljam da vredi, samo ako mu je moguce popraviti zvucnik...

Nije da ne vredi, ali za recimo 3k din možeš naći telefon a da je solidno očuvan.
 
EF81, MPM i WIN7

U davna vremena sa zadovoljstvom sam koristio ovaj telefon, ali nakon pretprošlogodišnjeg kupanja u bari, kupio sam LG Viewty i skroz zaboravio na ovog mališu. Baškario se po ormanu sve do pre neki dan, kada mi je zatrebao još jedan telefon za neku drugu SIM karticu. No, nisam imao sreće, obzirom da baterija traje otprilike pet sekundi (rešivo kupovinom nove; 1500din.), a i tastatura ne radi (rešivo servisom; oko 20 eura). Kako bilo, jutros odlučih da počastim Gradsku Čistoću mališom, ali u zadnji trenutak se setih da sam zaboravio sa njega da prebacim neke klipove koji su u suštini nebitni, no računao sam da mi je bolje da potrošim pola čuke pokušavajući da ih prebacim, nego ad provedem pola dana pitajući se da li sam ipak trebao da pokušam.

Sad, problem baterije je lako rešiv; zakačio sam telefon na USB data kabl i dobija napajanje sve vreme od računara. Problem tastature nije tako jednostavan: podaci su na internoj memoriji telefona, a tastatura nije dovoljno poslušna da me uvede u meni, kamoli da mi dozvoli da pošaljem tridesetak fajlova blututom. Dakle, jedino rešenje koje je preostalo je prebacivanje podataka data kablom.

Poznato je da MPM ne radi sa WIN7, naravno ne postoji drajver, a u kući više nemam mašina sa XPom. Nisam hteo nikoga (ustvari, iskreno rečeno, nisam hteo sebe) da deranžiram instalacijom drajvera na tuđu mašinu; pokrenuo sam virtualbox i instalirao drajvere u svežu XP SP3 instalaciju. Nakon instalacije drajvera, virtualbox prepoznaje Benq-Siemens kao USB Device, ali neće da ga mauntuje ni posle desetak resartovanja, menjanja usb portova, nekoliko psovki i sl.

Rešenje se pokazalo sasvim jednostavno: iste drajvere sam instalirao i u WIN7. Očekivano, instalacija se jedva završila, uz gomilu erora, a MPM ne radi ni u snu. Ali to je bilo dovoljno da se virtualbox odobrovolji da mauntuje uređaj. Podaci prebačeni, stvar rešena. Pa, ako nekome zatreba da pristupi telefonu u WIN7, eto da zna kako je moguće...
 
nije da se reklamiram, ali imam baterije 2 kom . originalne . telefon malo radio, a time, jeli , i baterije .
kome treba, nek se javi na pp. utopio bi i fon ako treba nekom za delove.
i to jeftino.


/ izvinjavam se administratoru i molim ga da mi ne lupi ban za licno oglasavanje,
kao i da ne najmi placene siledzije koje ce da me jure po ulici i pijaci.
benchforum je najbolji sajt !
administratori su maltene jos i bolji ! ;) /

caos :wave:
 
Poslednja izmena:
pozdrav drugari imam ovaj fon 3 godine i radi sa malo bagova ali radi. Pre par dana mi je prestao da radi gprs i mms ponovo sam instalirao podesevanja probao sa mts vipom nista. Jel moze neko da mi pomogne zao mi da ga bacim?
 
ljudi ovako ne znam da li kasnim sa porukom ali ovaj fon imam vec 5,6 godina sigurno i kada sam imao probleme fleshovao sam i sve je bilo ok ali sada jednostavno udjem da odradim update fona i on se ukoci na resetting phone udje u factory test modu i ne prikazuje da mi je prikacen na usb-u i kada sve od ponovo pokusam opet isto mi se desava...probao sam sve sa programima qpst nv editor i pratio poruke po svim sajtovima i porukama ali sad izgleda mu nema pomoci izgleda...udje u emergency download modu ali nece da se izvrsi update do kraja,naravno koristim ga kao rezervni fon i mnogo mi je drag imam ga dugo pa bih voleo da mi proradi o5 ako neko jos uopste cita ovo neka mi odg...hvala.
 
Čitam ja ali ne mogu ti pomoći...meni je moj dragi EF81 ostao u džepu i završio u veš mašini :(
 
Bio sam ubedjen da je ova tema odavno zatvorena, ali vidim da sam se prevario! Ja još uvek imam i svakodnevno koristim EF 81. Promenio sam bateriju, kupio sam novu u Beogradu a dve sam dobio iz Amerike koje stoje u rezervi. Pre dva dana malo je bio zabrljavio (Task Handler) pa sam, posle pet godina morao da ga flešujem i ubacuio sam nemački v58. Uspelo je, ali sad nemam srpski a nigde ne mogu da nadjem Brew Mobile Commander, niti bilo koji link odakle bih skinuo srpski. Imam PHM i QPST. Mogu li pomoću njih da ubacim srpski?
Ako ima nekoga da mi pomogne bio bih zahvalan. Pre svega link da skinem fajl za srpski a zatim i karatko uputstvo kako da ga ubacim u telefon. Hvala na pomoći, unapred!
 
BMC sam našao i instalirao. Radi. Samo još kad bih mogao da dobijem link odakle da skinem Srpski T9...
 
@selters - Gde si kupio bateriju? Moj ćale i dalje koristi EF81, a kad sam mu na buvljaku kupio bateriju radila je dobro, ali je telefon povremeno prijavljivao da je baterija neodgovarajuća i nije hteo dalje da radi. Sa originalnom radi bez problema, ali je izgubila kapacitet.
 
Firma Beomob u Beogradu, ima je na netu (Google). Koštala je oko 1200 dinara i pokazala se, zasad, kao vrlo dobra. Drži po 2-3 dana.
Ja imam dve u rezervi. Ako nema u Beomobu, javi se, poslaću ti jednu, pa ako radi, dogovorićemo se za cenu.
 
Poslednja izmena:
Ako ima neko upotrebljivu bateriju, da moze da izdrzi bar jedan dan, kupio bih je.
Ili ako je kupio skoro i pokazala se ok onda prodavnica ili naziv firme, moze i na pm.
Hvala
 
@selters - Ako je još uvek aktuelno, imam srpski T9. Kontaktiraj me pa ću ti proslediti. Inače, našao sam na netu firmu Beomob, online napravio porudžbenicu za bateriju i kada sam ih kontaktirao zbog dogovora o preuzimanju, rekoše da istu više nemaju na lageru. Ovih dana mi je stigla i nova baterija iz Nemačke ali se nije dobro pokazala (kineska, noname): punjenje posle totalnog pražnjenja traje 15 minuta ??? a fon se dnevno 10-15 puta ugasi. Vratio sam originalnu bateriju koja mi traje dan-dva. Kako vidim moj EF-81 je zreo za penziju, punjač ispravan, slušalice nikad upotrebljene. Još ovo u vezi baterije: oznaka na originalnoj bateriji je V30145-K1310-X399 a zamena za istu ima oznaku EBA-160.
 
Nazad
Vrh Dno