Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@ bakara i meni je to logicno ima tutorijala kako se radi, na sta oni misle nemam pojma, kao ni kome da je saljem...
@jakota mozes li se setiti topica gde si to video, da nekako dodjem do tog decka... postavio sam temu na bg videcemo hoce li se ko javiti...
Aj probacu da nadjem veceras pa ti posaljem ako nadjem
 
aj molim te, znaci gremlini kad pocnu nikad kraja...
 
aj molim te, znaci gremlini kad pocnu nikad kraja...

Ne mogu da nadjem post sto je lik ostavio za servis sticne. Ali sam ubedjen da je slao u capriolo da se servisira. Ali probaj da nazoves Damira iz Panceva sa linka iznad, sto je kolega postavio iznad postavio
 
To je valjda ovo:

Servisiramo šticne Rock Shox Reverb

- po oglasima se masovno prodaju šticne Reverb uz napomenu kako
"malo propadaju", "sporije vraćaju, "seckaju pri vraćanju"... svaki od
tih simptoma govori da je potrebno servisirati šticnu
- mali servis (usporeno vraćanje šticne): 1000din.
- veliki servis (propadanje pri opterećenju, seckanje pri vraćanju,
zaglavljivanje u nekom položaju - podrazumeva kompletno čišćenje
šticne, uz zamenu ulja u oba zatvorena sistema): 3000din.
- u slučaju oštećenih o-ringova ili nekih drugih zamenljivih delova,
rezervni delovi nisu uračunati u cenu.

Damir
bic. servis "Banatski grzili", Pančevo
065/331-40-40
 
To je, samo nisam želeo da izgleda kao reklamiranje usluge/servisa....
 
eno sad je kod nekog decka sto radi amorte, ako je ne sredi poslacu tom decku, mada moram je sredim pre neg odem raditi sezonu...

ima li ko specialized sedista? konkretno specialized alias 143
 
znam zbog tog sa oglasa i pitam, treba da mi posalje...
 
Ako je dobar i uzivo, vredi, da ne kazem da je povoljno s obzirom da je bicikla stara mozda godinu i kusur.
 
Šomi, poučen negativnim iskustvom sa trgovcem iz Ša, jesi se raspitao o ovom iz Smedereva?
 
Baš bolno pitanje. Pitao sam ovde i pregledao sve teme na Cikloberzi koja se tiču ovog trgovca i za razliku od šapčanina nema negativnih ocena. Obzirom koliko oglasa čovek ima, a nema negativnih ocena, cenim da je O.K. Nadam se da će mi trenutne okolnosti dozvoliti da odem do Smedereva i pogledam, a sudeći po Duletovom komentaru i kupim :) E, sad može biti čudno otkud MTB, a prethodnom periodu raspitivao sam se o SS biciklu? Promenio sam odluku. Zadržaću svoj trenutni gradski bicikl koji je nedavno konvertovan u SS (postoji tema na 2bike) i uz trekking koji posedujem odlučio da novac koji bi potrošio na nadogradnju gradskog bicikla preusmerim na kupovinu MTB-a. Nadam se da sam sve dobro objasnio, kuckam sa mobilnog :)
 
Pouzdan je kupac taj delboy iz Smedereva, zove se inace Aleksa. Moja dva prijatelja su kupila od njega bajs i jako je korektan. Sve se moze dogovoriti sa njim.
Inace kad dodjes kod njega tek ces da vidis koliko bicikli ima, a nije ih oglasio. :) Ja kad god sam bio kod njega uvek se raspametim od bicikli sta sve ima. :D
 
Sad sam ponovo pogledao oglas (slike) i primetim da prednja i zadnja felna nisu iste :( Napred je ZAC dok je pozadi podrazumevana za Nishiki Linus. Rotor odgovara izvornom TekTro. Baš sam zbunjen. Točak je verovatno menjan, rotor prebačen sa originala. Pametno kupovati ovako nešto? Baš sam se ubedačio.... Za sličan novac kod njega ima i:

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...-bicikli-7/29-er-za-vislje-osobe#.VFkoRvnF8aA

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...cikli-7/scrapper-za-visoke-osobe#.VFkoGPnF8aA

Ova dva su 3x8 (nije mnogo bitno koji menjač) i mehanički diskovi :(
Muka je što u obzir dolaze samo bicikli veličine 21" i 22" zbog mojih 192 cm visine...
 
Poslednja izmena:
Rasparene felne to pravi problem?!? Ne nova oprema i po izgledu na slikama nov bicikl nego rasparena felna. REALLY?!!!! Za 190e treba da uzmeš bicikl, odvedeš čoveka na piće i na kraju, na rastanku, učtivo ga zamoliš da ga poljubiš u donja leđa. Bez šale.
 
Samo sam pitao.... Nije problem rasparen točak, već razlog zašto se to desilo. Mogu obe da budu Krypton X ako je sve ostalo O.K. Biće i ovde otvaranje četvoro očiju....
 
Pa desilo se da je verovatno ostecen jer je to polovan i vozen bicikl.
A mozda je ostao i negde privezan sajlom za neki stub[emoji6]
 
Poslednja izmena:
Ma to je radi uroka :p.... salim se, strah da nije negde zviznuo prednjom vilom..
 
Po meni je ok za grad. Naravno ako ti velicina odgovara. A sto se tice nable, po meni je to super stvar. Cak sam i vozio par puta mtb sa shimano dinamo nablom i to na skupom mtb bajsu. Od amortizera ne mozes ocekivati nesto ali za grad je idealan... Ako je nov vredi te pare
 
Ako je zveknuo to se vidi, odeš i probaš bajs nemoj kupovati preko kurira. Bulls ili Nishiki.... Nishiki all the way.
 
Hvala svima na mišljenjima. Rapture je u pravu, u pitanju je strah da je bicikl "popio" težak udarac i da je zbog toga menjan točak. Obratiću pažnju na viljušku, prednje delove rama... Molim vas za još jedno poređene. Uočio sam i ovaj bicikl i obzirom da nije navedeno da je fiksna cena možda se može približiti ceni Nishiki-ja:

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...ikli-7/busetto-29er-hidraulika-1#.VFncsvnF8aA
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/mtb-bicikli-7/mtb-za-vislje-osobe#.VFndavnF8aA
Za ovaj Busetto nikada čuo kao brend. Izbor sam sveo na ova dva bicikla. Šta je po vama racionalnije?

Odmah da kažem da mislim da 26 vs 29 mi nije bitno jer će ovo biti treći bicikl u kući koji će služiti za rekreativni off-road.
 
Poslednja izmena:
Pomenuti Bulls meni nije interesantan zbog veličine rama, na prvom mestu. Drugo, ja tražim MTB, a ovo je trekking bicikl tako da mi nije opcija ni po tom pitanju. Ocenjivanje komponenti? Verujem da su ostali forumaši merodavniji, vidiš da i ja želim da čujem njihova mišljenja :) Mada, meni izgleda sasvim O.K. ponuda...

EDIT: Ponovo sam pogledao taj Bulls i nešto mi nije jasno. Piše Deore 3x9, a meni mnogo liči na Tourney 3x7. Ogradiću se da nisam preterani poznavalac klasa opreme... Možda grešim, ali ono na zadnjem točku je 99% račna na navoj, a ne 9-faz kaseta... Sačekaj da neko iskusniji da svoje mišljenje.
 
Poslednja izmena:
Nije samo felna razlicita vec ni gume nisu iste. Sto je po mom misljenju apsolutno nebitno. Ako hoces da budes 100% siguran, proveri dobro viljusku i a-head, ali i dalje mislim da je bajs povoljan zbog cene i starosti.
Najpre mislim da je ovo sto je bakara napisao, zbog nacina na koji neke od tih bicikli stizu u Srbiju ;)
Poredjenje 26 vs 29 moras sam da odlucis, u principu su oba bajsa ok, ali je Nishiki po mom misljenju povoljniji. Alivio menjaci/shifteri/kaseta, Busetto ima Aceru koliko vidim, amort je isto za nijansu slabiji, itd. Pritom ti ostane 70e u dzepu.

I da, obavezno probaj ako si u prilici, makar za 26' mislim da ti je 22' prevelik ram. Ja sam 190 i vozio sam 22.5' ram, nikad vise. Sad vozim (tj vozio do pre par meseci) 20' ram, i odlican mi je. Tako da bih na tvom mestu isao do 21', ne preko. Za 29er ne znam da li se uzimaju iste mere, ovo pricam samo za 26.
 
Poslednja izmena:
Hvala Dule, proveriću na licu mesta. U oglasima i za Nishiki i Busetto stoji da su 21" veličine što po svim kalkulatorima treba da bude moja veličina (visok 192, unutrašnja dužina noge 93 cm). Odlučiću na licu mesta kad pregledam oba. Busetto sigurno ne bi platio 260 već se uzdam da može korekcija obzirom da ne piše da je fiksna cena. Za Nishiki stoji - fiksna cena!
 
Nazad
Vrh Dno