Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ja imam neke druge smernice: mora da mi bude udobno i bez gaca (da ima gel) i da ima otvor ili ispust za "alat". Sve ostalo prepustam testiranju i sta kaze moja pozadina. Pricao je Cane o tome kako se malo menjaju smernice kako godine odmicu (ja sam malo stariji cika). :)
Ovo mi deluje da ce biti ono pravo, jer mu je gel nekako cvrsci i ima tanji sloj, a opet deluje da ce biti udobno. Neki kompromis da je i za krace ture bez gaca i za duze voznje da ne zamara. Videcemo kako ce biti u praksi.
 
Gedzo dzaba sto se tice kuglica u planetu... Nemaju, pitao sam jos odmah tamo :/ Prosto mi je neverovatno da je ova niska radnja toliko neopremljena :(
Naravno nisu jedini gde sam trazio... Na kraju se svodi (preporuka vecine) da za vikend izadjem rano na buvljak i trazim..
 
Znam da možda nije forum za ovakve stvari, ali dugogodišnji sam član, imam apsolutno poverenje u procene članova i nadam se da ću dobiti pomoć koja mi je potrebna.
11.05.2013. u toku rekreativne vožnje sa prijateljem preminuo mi je otac. Bio je biciklista preko 30 godina, i puno je ulagao u bicikle i opremu. Iza njega su ostala dva bicikla koja je vozio, koje sam prinuđen da prodam. Ne razumem se apsolutno ništa u tu tematiku, i problem mi je što sam dobija drastično različite procene od različitih ljudi. Potrebna mi je REALNA procena vrednosti ta dva bicikla i zahvalan sam za svaki komentar, savet i slično.

Prvi bicikl je Koga mijata karbolite, Shimano 6600 ultegra menjači i kočnice, Prolite carbon šticna, upravljač, lula. Sic i nosači za bidone i pumpa su takođe karbonski. Točkovi Spinerg karbonski. Veličina rama 58.IMAG0606.jpg
 

Prilozi

  • IMAG0616.jpg
    IMAG0616.jpg
    1 MB · Pregleda: 152
  • IMAG0609.jpg
    IMAG0609.jpg
    865.6 KB · Pregleda: 127
  • IMAG0612.jpg
    IMAG0612.jpg
    958.7 KB · Pregleda: 126
  • IMAG0611.jpg
    IMAG0611.jpg
    981.7 KB · Pregleda: 115
Drugi bicikl je racing speed dil, Shimano 105, upravljač lula i šticna Ritchey. Veličina isto 58. Još jednom, unapred hvala za procenu.
 

Prilozi

  • IMAG0603.jpg
    IMAG0603.jpg
    990.3 KB · Pregleda: 153
  • IMAG0625.jpg
    IMAG0625.jpg
    1 MB · Pregleda: 108
  • IMAG0623.jpg
    IMAG0623.jpg
    831.4 KB · Pregleda: 116
  • IMAG0620.jpg
    IMAG0620.jpg
    1,014.1 KB · Pregleda: 124
  • IMAG0622.jpg
    IMAG0622.jpg
    765 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
Pa sve zavisi, svako ima svoje.
Ja sam koristio i sa otvorom i bez, ima razlike i za nijansu je bolje sa otvorom.
Sadasnje sediste nema otvor, ali je odlicno i nemam problema na duzim voznjama.
Inace u pitanju je Ready For Race fabricko za Cube.

@Vuk204 zao mi je zbog tvog gubitka, ali greota je prodati nesto sto ima neku sentimetalnu vrednost i znacenje, pogotovo kad je ostalo od roditelja.
Mogu ti reci da Koga vise vredi jer je bolje opremljena, carbon-ski ram kao i tockovi i komponente su takodje od carbon-a.
Grupa je vrh samo starijeg izdanja.
Jos jednom kazem greota.
 
Poslednja izmena:
Hvala na saosećanju. Nisam ih zbog toga ni prodavao dosada, međutim, prodao sam očev stan, nemam gde da ih držim, teško mi je i inače da ih gledam, a kamoli svaki dan, tako da ne dolazi u obzir da ih držim kod sebe. Ne mogu da ih vozim, opet, iz istih razloga, a i premali su mi, tako da je jedino rešenje da ih prodam. Potrebna mi je okvirna procena u eurima, pošto, kao što sam napomenuo, nemam predstavu koliko bi mogli da vrede. Procene koje sam dobijao idu od 400 do 1200e, tako da mi ne znače puno, jer je razlika prevelika. Hvala još jednom.
 
400e za oba bajsa ukupno? Idi i udari tog lika umesto mene,koja hijena jbt... Ne vozim drumase ali raspitacu se koliko to moze da vredi.Na posletku sve se svodi koliko je tebi hitno to da prodas.Ako kupac ili preprodavac to nanjusi ode to za male pare.Jos ako primeti da se ne razumes.... Onako na prvi pogled prvi bajs vise vredi i to prilicno ali sredi ga malo.Bajs mora biti cist i utegnut prilikom prodaje,dobro ga operi,odvezi kod nekog da ti skine lanac i dobro operi lanac i kasetu,mora da sijaju,bez tragova prasine i blata.Zatim podmazi lanac i cistom krpom skini sav visak ulja.Lokalni serviser neka ti utegne sve sto eventualno ne valja jer ce kupac gledati na svaki nacin da ti obori cenu,ne treba mu pomagati u tome.Ram isto dobro operi i voskiraj,to ce mu dati novi sjaj i smanjice prostor za spustanje cene.

Sto se oca tice primi moje saucesce, pretpostavljam da je srce u pitanju, posebno je tragicno je kada se to desi i ljudima koji su ceo zivot aktivni i desi im se tako nesto :(
 
@ gedza ima li loka na CB? cuo sam i za smp, ima ga kod prijatelja neznam koliko bi trazio, al je pitanje i estetike na corratecu
 
Bio danas do Kupinova sa ovima iz Ciklo Sveta. 102,5 km - 20 km/h. Oh, koliko mrzim vetar! Počinjem da mislim da imam neku psihološku barijeru. Kad se uporedim sa pojedinim vozačima (i ženskim i muškim), koji furaju opušteno dok se ja mučim, a "na oko" mogu da ih nosim u zubima...
 
@wolf 87, hvala na savetima, to je slikano prošle godine kada sam praznio njegov stan, od tada su očišćeni i konzervirani. Pretpostavljam i ja da je srce u pitianju, pošto je preterivao, imao je 63 godine a vozio svakodnevno 100-150km, po suncu, kiši, zimi... Procena od 400e je bila za crveni, samo za njega. Crni je cenjen od 1000e do 1200e, ali mislim da to nije realno i da nikad neću moći da dobijem tolike pare za njega.
 
Poslednja izmena:
Onda su ok procene, crveni i vredi tu do 350-400e, sto se Koga tice on vredi oko 1000-1200e.
Posto se ne bavis time i nisi u toj materiji, zato ti cudno deluje da ces tesko doboti te pare za njega, ali on stvarno toliko vredi, problem je samo naci kupca a on postoji.
Nisi covek koji se bavi biciklma, nisi prodavac, serviser, da to jesi vec bi odavno prodao obe, ako su bicikle sredjene cakum pakum, slikaj ih i postavi na ciklo berzi i na ciklonautu oglase.
 
Slažem se, ok su procene. Crveni će otići brže nego karbonac, jer za te egzotičnije bajseve kod nas nema mnogo kupaca.
 
@Sajlonac
Nema sta njih u radnji da pitas vec vidis na sajtu da li imaju i u kojoj radnji i onda odes i trazis da ti dopreme u tvoju u Nisu (naglasi da nije bitno vreme, da bi transportovali svojim prevozom koje ide bar jednom nedeljno). Njih u radnji bas briga da gledaju na taj nacin. Ako nemaju onda obidji neki krsteni servis i zamoli da ti prodaju, jer treba da je smesna cena.

@Espada
Pa mozda ne osetis da je nesto epohalno udobnije (mada meni jeste), ali zasigurno cuvas prostatu. Dokazano je da je zdravstveno mnogo bolje, jer umanjuje pritisak na vitalne tacke.

@Zoki
Nisam kod nas vidjao ovakva sedista po prodavnicama. Kod glavnih uvoznika su pristojno azurni sajtovi pa mozes da vidis izbor. Ja imam sediste koje me zadovoljava, ali kada izleti tako nesto povoljno kupim da probam, pa ako mi se ne svidja znam da mogu da ga prodam za iste pare. Problem je samo sto sam malo lenj pa to razvucem vise nego sto treba, a mrzim da dajem oglase da me smaraju razni koji ne znaju sta hoce.

@Vuk
Zao mi je za situaciju i totalno te razumem, jer sam ja kroz to prosao pre 7-8 godina. Prijateljski savet: ako osecas probleme psihicke prirode obidji nekog psihoterapeuta. Meni je zao sto nije imao ko da mi kaze tako nesto, pa sam posle nekog vremena dobio hipertireozu (stitna zlezda).
Sto se tice bicikala imaces problema, jer se kod nas tesko prodaju i pristojni bicikli, a kamoli ovi iz viseg ranga. Sve vise je ljudi koji zbog problema prodaju skupe stvari, a kupaca je sve manje (novca). Odredjivanje cena je relativna stvar i nezgodno je vreme, jer je zadnji voz za ovu sezonu, a tokom zime cene idu dole, pa sumnjam da ces moci da ih prodas i priblizno cenama koje su rekli ostali i one su odmerene i korektne. Ako ti neko naidje kao kupac nemoj ga izgubiti zbog male razlike, jer ces u toku zime sanjati da dobijes toliko. Moje razmisljanje je da ako ti naidje neko ko nudi 1200e za oba da prodas, jer tesko ces dobiti priblizno toliko do sledeceg aprila, a i tada je pitanje obzirom na bezparicu. Naravno to je moje razmisljanje koje ne moras da poslusas.
Sledeca varijanta da za njih uzmes priblizno 1500e je da ih razmontiras i prodajes delove, ali to ce da potraje i moraces time da se bavis (da utosis pristojno vremena i energije, a i zivaca).
 
Poslednja izmena:
@gedza a taj decko ima li sta ok, tj ima li se negde videti sta ima u ponudi?
 
Nema, sta donese to je, a i nema nikakvih porudzbina i sl. Kad ima nesto javi se i to je to.
 
Hvala na saosećanju. Nisam ih zbog toga ni prodavao dosada, međutim, prodao sam očev stan, nemam gde da ih držim, teško mi je i inače da ih gledam, a kamoli svaki dan, tako da ne dolazi u obzir da ih držim kod sebe. Ne mogu da ih vozim, opet, iz istih razloga, a i premali su mi, tako da je jedino rešenje da ih prodam. Potrebna mi je okvirna procena u eurima, pošto, kao što sam napomenuo, nemam predstavu koliko bi mogli da vrede. Procene koje sam dobijao idu od 400 do 1200e, tako da mi ne znače puno, jer je razlika prevelika. Hvala još jednom.
Evo napravicu ti ja realniju procenu koju cenu mozes da dobijes a ne koliko vrede...

Prvi bajs je dobar, ali star, vidi se da je mazen i pazen i verovatno ti je cale vecinom bas njega i vozio.
1200e ne mozes da dobijes za njega nikad jer za toliko idu mnogo popularniji italijani.
Ta Koga vredi oko 650-750e sve zavisi koliko si vest da je prodas, ali ne sumnjam da ce imati interesanata za kupovinu.

Ovaj drugi crveni realno mozes da prodas za oko 250-350e takodje mislim da neces imati problem da nadjes kupca.

I na kraju ne mogu da se suzdrzim a da ti ne kazem da Kogu svakako treba da ostavis, mislim da bi ti otac bio vrlo ljut da ga prodas... stvarno ne znam sta bi mene trebalo da nateram da razmisljam o tome.
 
Ovako.

Pošto vozim samo po uređenim asfaltiranim stazama,
pročitao sam da svi savetuju da pređem sa mtba na city bajk sa 28" točkom.
E sad, pošto se ja ne razumem ništa u tematiku sem da vrtim pedale,
moram da potražim pomoć vas iskusnijih.

Šta mislite o ova 2 modela, koji je bolji?
Visok sam 178cm, ne vozim off road, ne vozim duže od 30km dnevno.

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...atec-cross-lite-ride-28-deore-lx#.U_rnnqxzPcs
ili
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-oglasi/bicikli-6/city-turing-10/ktm-life-time-4#.U_rnq6xzPcs
 
Pa bice tesko da se organizujemo, jer mi se on samo najavi. Takodje sam rekao cenu odprilike, jer sam kupio robu na gomili za preko 100e, jer je tako jeftinije. Ne znam koliko bi bilo komadno. Javicu ovde ako bude opet nesto slicno, verovatno ce neko kupiti, a ja cu uzeti opet na gomili.

Sto se tice bicikli cini mi se da ti je mozda ram od 50+ cm mozda veliki za tvoju visinu. Za tebe bi bio maximum npr oko 19" (oko 48cm). Isprobaj u praksi kako ti lezi ili uporedi po tome sto sada imas. 52cm ide za 185+ cm visine. Sve zavisi od duzine nogu i individualnih zelja, ali ipak nadji pravu meru za sebe. Takodje ako ti je dobar bajs koji sada vozis nemas preteranu potrebu za menjanjem (pogotovo ako treba da dodas neku pristojnu sumu novca), jer nije sada razlika nebo i zemlja izmedju MTRa i Citya. Dosta nas vozi MTB iako je 80% voznje asfalt.
Ako se opet odlucis za nabavku, a nije ti hitno (obzirom da imas bajs), sacekaj zimu jer ces pazariti dosta povoljnije, a svoj prodaj na prolece.
 
Poslednja izmena:
Najbolja varijanta je da ako vila i ram primaju 28" na mtb uzmes par tockova i po potrebi menjas.Naravno ako imas diskove.Ako je v brake onda je vec druga stvar...
 
kad vec spominjete boolje, na cemu sedite, trazim neki sic da izguram koji sat al bez boci gaca, ova moja sele i. me razvali...

ako si jos zainteresovan, moram da pronadjem adresu od mog selea iz Italije. kupio sam ga pre 5-6 godina. u nekom sportskom medecinskom casopisu je proglasen za najbolji na svetu.
nije izmisljotina. neznam koliko sam sedista pre njega izmenio. bindu u gacama isto ne trpim, jer me cepi. jedva sam nasao neke italijanske najlon gace u tempu, bez rubova i savova kao sto imaju sve gace. fora u sedistu je sto mu je kljun jako nakrvljen na dole i ima rupu. tada je kostao negde oko 35 evra, a imaju taj model i za 150 e od karbona.
znaci, ako te jos uvek zanima, napisi da znam, jer me mrzi da preturam da nadjem adresu.
 
Hvala na odgovorima :) .

U Planet-u sam probao Polar Forester L 50cm i mnogo mi se dopala pozicija sedenja na njemu,
tako da sam odlučio da tražim city bajk, pre mego MTB.
Bicikl bez prethodne probe uzeo ne bi, niti se razumem u to, a gomila trgovaca nije iz BGa,
tako da mi je najlakša varijanta da kupim Polar Forester u PBu i završim priču.
Iako sam svestan da dobijam 3 klase lošiju opremu za iste pare.

sacekaj zimu jer ces pazariti dosta povoljnije
Da, ovako ću i da uradim.
 
ako si jos zainteresovan, moram da pronadjem adresu od mog selea iz Italije. kupio sam ga pre 5-6 godina. u nekom sportskom medecinskom casopisu je proglasen za najbolji na svetu.
nije izmisljotina. neznam koliko sam sedista pre njega izmenio. bindu u gacama isto ne trpim, jer me cepi. jedva sam nasao neke italijanske najlon gace u tempu, bez rubova i savova kao sto imaju sve gace. fora u sedistu je sto mu je kljun jako nakrvljen na dole i ima rupu. tada je kostao negde oko 35 evra, a imaju taj model i za 150 e od karbona.
znaci, ako te jos uvek zanima, napisi da znam, jer me mrzi da preturam da nadjem adresu.
daj sliku sica da vidim koji je?
 
Mislim da ovako nesto ima.

0000000179122.jpg
 
Za te novce mozes da uzmes mnogo bolji koriscen bajs. takodje mozes da gledas i MTB 29" , to mu dodje na isto.
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/MTB bicikli/14509/
ne savetujem da kupis ovaj model, vec da gledas i takvu klasu, jer mu dodje na isto kao city.
Ne sviđa mi se na oko 29", nezgrano mi izgleda, znam da nema nikakve veze sa funkcionalnošću, ali ne đasvi mi se.
Gledam http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...R-FORESTER-COMP-MUŠKI-CRNO-CRVENI-2014/14249/ .
Znam da je bolje kupiti polovan, ali ne razumem se, i praktično nemam izbora sem novog a lošijeg :d
 
@mirza ja sam cuo samo hvalu za smp sedista...
 
Balada o menjaču
Sve po uputstvima radio više puta. Neće. Mada, primetio sam nešto čudno (i pre svega ovoga). Kada prebacim u najveću brzinu, po otpuštanju ručice menjač se vrati za jedno 5 mm nazad (posle klika u šifteru). I to upropasti sve. Ako posle toga guram dalje ručicu, menjač se pomera tih 5 mm (dakle, ima hod, nije limitiran), ali neće da ostane na toj poziciji. Zna li neko zašto se to dešava i kako da ga sprečim? Zbog tog vraćanja moram da zatežem sajlu burencetom, ali se time skroz poremeti srednji prenos.
 
Nazad
Vrh Dno