Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

^ Jesi siguran? Na netu (više izvora) čitao sam da je se taj fajl vremenom puni i da na osnovu ranijih vrednosti daje očitavanje procenta. Što više podataka - pouzdaniji su i pokazivanje je tačnije.

Nije zlato sve što sija... ;) pogotovo kad vidiš da ima milijarde ljudi koji koriste clean master, antivirus, task killere itd itd... Jel ih i ti koristiš? A ako ih ne koristiš, što ih ne koristiš? :)

I jeste čovek siguran. Battery calibration je placebo effect.
 
Momci, ne tražim da poboljšam trajanja baterije, kao što je dato u gornjem linku, već da mi prikaz opadanja baterije bude relevantan, bez skokova, jer onda ne znači ništa. Dakle, neću da baterija duže traje, već da prikaz bude onakav kakav bi trebalo. ;)

Ne koristim Clean Master, Task Killer-e, to je Android 101 lekcija. Mada nekad ima koristi od tih programa, recimo, da se podesi da određeni program mora da ostane u radnoj memoriji (jedino što sam radio).

Da li je Battery calibration placebo effect pokazaću novim skrinovima ovde za dva dana (uz ponovnu napomenu šta je moj željeni rezultat!) :)
 
I meni se desava ono sto si pomenuo, da se baterija isprqzbi za veci broj procenta posle restarta telefona.
Npr imam 80%, a posle reseta padne na 15%. Nije stvarno prazna, nego tako prikazuje, i onda se vremenom sama "puni" uako nije na punjacu...

Zbog cega je to? I kako moze da se sredi da ne daje taj lazni prikaz?
 
Zbog cega je to? I kako moze da se sredi da ne daje taj lazni prikaz?

Bug u Fuel gauge cipu, normalno kod s2, desava se i na stock romu.
Stavi da se puni telefon i udji u recovery. Pa odradi reboot in recover, pa probaj reboot system.
 
Prošla su 2 dana i 14h od kako sam "kalibrisao bateriju", evo kako sada izgleda (sada sam je ispraznio skoro do kraja). Šta kažete? ;)

wgIzrZ1.png
GrTf572.png
AagFLMD.png
 
Naruci ti novu bateriju,tesko ces softverom to popraviti. . .
 
^ Baterija traje 2h 14h posle godinu dana korišćenja -- to je wow. SoT skoro 4h sa tim vremenom. Nekako, mislim da se ovo nije dešavalo pre nešto što sam prešao na novi ROM.

Zapravo i nije bilo "popravke softverom" -- kalibracija je, ispostavilo se, samo brisanje fajla sa zapamćenim ranijim vrednostima.
 
Prošla su 2 dana i 14h od kako sam "kalibrisao bateriju", evo kako sada izgleda (sada sam je ispraznio skoro do kraja). Šta kažete? ;)

wgIzrZ1.png
GrTf572.png
AagFLMD.png
Nije dobro, vidiš da ti je baterija opala sa 60-70% na 10% u jako kratkom intervalu, a na 60-70% drži nerealno dugo. Ja sam imao sličan problem na jednom uređaju, problem je bio loš kernel.

Dal se neki ko koristi isti rom/kernel žali na ovakvo ponašanje baterije?
 
^ Hvala na komentaru, znam da nije dobro. Posto je ovo redak model telefona raspitacu se kod drugih na stranim forumima koji su presli na KitKat kernel.

Necu umreti zbog ovog prikaza, mogu lepo svaka dva dana da punim fon bez obzira sta pokazuje i to je to. Krpež rešenje. ;)
 
Sinoć pred spavanje napunim telefon na sto posto upalim airplane mode, jutros vidim ode sedam posto baterije sto se nikad nije desilo, obično do tri posto nestane, odem u power management i vidim da je tune in radio pro celu noć bio awake, prvi put mi se ovo desilo od kad imam z3c, sta raditi?
http://imgur.com/Rx2AU6O
http://imgur.com/6qTFo6m
 
Force stop + brisanje iz recents, restart moba...
 
Mislim da ti WiFi i Outlook aplikacija prave problem
 
Definitivno Outlook! Uninstalirao je i baterija drži 35-6 sati. Ne sećam se da li je bio update outlooka u poslednje vreme jer ga koristim 2 godine sigurno i nikad ovakav problem nije pravio.
Hvala!
 
Jel moze preko BBS-a da se vidi koliko je telefonu trebalo da se napuno do 100% baterije?
Ukljucim telefon uvece kad legnem na punjac i da sutra kad ustanem vidim tu informaciju negde u aplikaciji...
 
To ne može ;)
 
Mozes otprilike videti na grafikonu, ako zumiras vreme pocetka punjenja i vreme gde je na 100%, da bi tacnije odredio vreme. Ne znam da li negde drugde moze da se nadje direktno taj podatak.
 
^ Dok se puni, Gsam ispisuje koliko je još vremena preostalo do 100%.
 
To mora svaki cas da se proverava :(

Instalirao sam Batery Indicator Pro i on prikazuje uvek poslwdnje punjenje (vreme i procente), poslednje praznjenje ETA za oba...
 
Ili predjite na PM ili otvorite temu o programima za baterije itd. Zbog čistoće ove teme i lakšeg snalaženja u temi, da ne bude bloata-a. Pošto će se nakaciti svako malo sa po nekim pitanjem, a to nema veze sa bbs.

Hvala.
 
Google sync i proximity sensor su mi glavni problemi u partial wakelock. Sta da im radim, ako ko zna na brzinu? Po 30 minuta za oko 4 sata na ON.
 
Poslednja izmena:
Moze biti da su se zapucali google servisi. Sto se tice proximity senzora, mozda koristis neku aplikaciju ili si pricao telefonom, pa se to pojavilo.
 
Proximity je bio nešto privremeno, a za Gmail sam provalio da je u pitanju Yahoo nalog koji nije uspio da se sync-uje.
 
Vrh Dno