Šta je novo?

AutoCAD problem

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poruke
3,076
Poena
435
imam problem sa nekim layer-ima u AutoCAD-u.

iako ih oznacim da treba da se stampaju, oni se sami vrate na staro (tj. ne stampaju se i pojavi se krstic na sličici stampaca)

kako to da resim?:smash:
 
Koja verzija AutoCAD? Koji stampac? Gde se pojavljuju krstici? U Layer Properties Manageru? Kad se tacno "vrate na staro"? Opisi detaljnije malo ako nije problem.
 
verzija 2009,
da u tom layer properties, tamo gde je spisak svih layera pa onda desno gde se bira dal ce da se stampa. palo mi na pamet da mozda imam blokove na tom lejeru koji se sastoje iz elemenata sa drugih lejera ( a oni su oznaceni da se ne stampa) pa cu videti sutra da nije do toga.

vrate se na staro cim zatvorim taj spisak layera i opet ga otvorim ali samo za taj jedan problematicni lejer
 
mislim da znam sta je uzrok problema. naime nekako sam 'uspeo' da u imenu lejera stavim zarez (sto nije dozvoljeno)
ako sad bilo sta pokusam da radim sa tim layerom u 'layer properties' on vrati na staro.
pokusam da mu promenim ime a autocad kaze 'invalid layer name'

crtez je pre bio u autocad2006 (ili mozda 2004, ne secam se)

moze li se to nekako resiti bez kopiranja u novi layer?
 
Taj zarez je problem, primetio sam da se slicne stvari desavaju sa layerima koji imaju bilo kakve znakove u imenu npr. @, # ili $. Donje crte i crte ne prave problem. Probaj da oznacis layer properties pa F2 i onda izbrises taj zarez. Ako nece, onda probaj sa sa komandom RENAME. Ako ni to ne upali probaj sa CLASSICLAYER. To ti otvara klasicini layer properties, u prozoru a ne ovaj novi u paleti. Tu probaj da ga preimenujes.
 
Probaj i da ga sačuvaš u R14 format ili bilo koji stariji koji već imaš ali pazi da ti ne pogubi neke komplikovane objekte i reference (ako ih imaš). Posle ga ponovo otvoriš u '09 izmeniš šta treba i sačuvaš u koji već foramat hoćeš.
Meni je to pomoglo kad sam, iz ne znam kojih razloga, stavio naša slova u imena nekih Layer-a pa ih je on promenio ili u crte ili neku interpunkciju
 
Jesi uspeo? Ne bi bilo lose da napises ako jesi i na koji nacin, kako bi, mozda nekom drugom pomoglo resenje. Pozdrav!
 
Nazad
Vrh Dno