Šta je novo?

Apple Tv 4K vs Amazon Cube/Firestick

Za sada ovo je "odmor" od Xiaomi i slicnih. Ispeglano,pregledno, brzo . Za sada tera bez problema, ne stuca,baguje .A i sto bih budzio :) . Hocu gledam TV Dnevnik bez cimanja,igrica...i ostalog. Mada ima vremena, videcu kad bude radio 10 dana non stop...
 
Posle mesec dana drndanja Apple 4K boxa : radi stabilno,nema seckanja,stucanja,zaglupljivanja i slicno. Greje se normalno, nista van normale. Radi aktivno nekih 12h dnevno, ne ide u power off ni ostalih 12 h . Aplikacije poput : Sky Q , Apple tv, Amazon, JoyN,Rtl+, F1 pro tv, Youtube, Disney+ ..rade bez ikakvih problema. Za fejkovanje lokacije smardnsproxy.com radi bez greske , Regionalno otkljucavanje sadrzaja je bez problema.

Meni licno Amazon Tv & Apple Tv + je shit, nesto free ali uglavnom dodatno placati za rent a movie... no,thanks.

IPTV trenutno je placeni TVVIET ( hvala @salac) i na GSE SMART PRO aplikaciji radi odlicno . Kvalitet slike odlican .

Problem je jedino sa nekim listama i app's koje su za android pa je Apple TV malo krajcovan za neke mogucnosti.

Ako neko ima liste , ili predloge, koje rade sa GSE i Apple ..javite se, necu Vam nista :)

Jeste da je na Xiaomin 4K moglo vise aplikacija koje prodrzavaju aktuelne liste i programe ali Apple je po meni bolji za ovakve gotovane i lenjivce kao ja. Cist interface, platis ono sto te interesuje i gledas bez nekog prevelikog cimanja.

Doduse, verovatno ce i Apple 4K biti stavljen ad akta kada stigne Samsung GQ-QN800AT .
 
Ukratko sve krš ili obogaljeno, na macOS još gora situacija što se tiče izbora...
 
Jedno pitanjce: do sada sam koristio SkyQ app za Sky Germany. Da li je applikacija ista ako bih koristio Sky UK ? Za Sky Ger imam user i sky pin brojcani, za Sky Uk test dobio user i pass alfanum. koji ne moze da se ukuca na log in page ?
 
Treba da castujem sa Macbook na Tv sliku, mnogo mi je bitno da radi stabilno jer se prenosi live operacija. Vidim da moze sa macbooka na apple tv preko airdropa, medjutim prostorije su udaljene 10-ak metara.

Predpostavljam da dosta zavisi i od rutera?
Da li je neko isprobavao na vece razdaljine?
 
Pošto je ova jedina tema u vezi AppleTV uređaja da ostavim svoje iskustvo. Pozajmio ortak apple tv 4k hdr prve generacije pa reko' da napravim recenziju možda nekom pomogne nešto s tim u vezi.

Pozitivno:
-Dizajn sjajan. Primetno manjih gabarita(od shielda), kvalitetna izrada kao uostalom i svi apple uređaji
-Konekcija sa tv-om i soundbar-om je prošla bez problema osim što mi je CEC upalio tv dva puta sam od sebe🤣
-Daljinski veoma kvalitetan i lepo leži u ruci. Centralno Remote select dugme je veoma osetljivo pa prebacih na "Click only" u opcijama
-tvOS16 Interfejs jednostavan i najbrži koji sam koristio do sada
-Kodi->Pušta skoro sve što sam probao i lepo radi u kombinaciji sa RD
-Plex i Infuse rade odlično
-Youtube HDR

Negativno:
-Nijedan port
-Nemogućnost brisanja nativnih aplikacija tipa Fitness
-Bluetooth tastatura ne radi u youtube aplikaciji🤦‍♂️
-Infuse običan ne pušta DV a pro je cena prava sitnica biju ko neće sa dozom sarkazma🤣
Što se tiče Kodija oropišah mleko da uradim sideload Kodija preko Signulous servisa (pošto nisam u tom ekosistemu i nemam Mac mašinu digao sam jedva VM Monterey 12.5 koji na Ryzenu radi kao da sam na Spectrumu pustio HDR 4k sadržaj🤣. Ipak uspeh da instaliram Xcode 14(koji podržava macOS12.5 i TvOS16)i uparim sa appletv i prebacim aplikacije.
-Kodi->U Kodiju daljinski baguje(preosetljivost) pa mora se isključiti controller support
Svaki put kad se startuje pita da li da promeni rezoluciju na 2160p 24hz iz nekog razloga dok se ne podesi whitelist rezolucija
Naravno velika mana ne radi ni HDR ni Atmos u Kodiju kao ni passthrough.

Sve u svemu začin C. Odličan strimer za one koji žele da plaćaju 15 servisa, yt premium, infuse pretplatu i sve iole aplikacije koje valjaju se plaćaju. Ako prođe evropski zakon za sideload kapiram da će ga mnogi kupiti.
Ako bih morao da poredim sa Shield imaju i jedan i drugi mane, ali bih pre išao na Shield zbog stvari koje meni više odgovaraju.
 
nisam ni vidio ovu temu do sada ali ne mogu jednostavno ostati suzdrzan..tema je potpuni promasaj...Apple Tv 4K vs Amazon Cube/Firestick vam je isto kao kada bi na nekom forumu za automobile bila tema mercedes vs stojadin...smijesno...
po meni bi bilo najbolje editovati temu i nazvati je samo apple tv 4k pa ko ima iskustva da pisemo ovdje ...
 
Poslednja izmena:
Imam sve nabrojane uređaje, zašto misliš da je tolika razlika u kvalitetu? Apple TV koristim najviše, ako omoguće sideload biće fantazija. Cube 3 isto odličan, Kodi cepam na njemu. Interfejs zaostaje za tvOS-om, ali je daleko od keca (stojadina)... 😁
 
Nisam baš razumeo za Infuse - puno ti je cena od 10usd za godinu dana?

Infuse je jedina aplikacija koju plaćam već par godina za redom. Nema transkodovanja, sve pušta direktno, ima integraciju sa Trakt-om…

Jedino sto mi bode oči je maks frame rate 60 hz :)
 
da ali 10 za infuse, 80 za plex, 25 za kodi pa jos neka app za iptv, nakupi se toga hehe
al takav je sistem ...
@iker7, mozda jeste malo pretjerano jer sam se htio nasaliti ali takodje imam vecinu tih uredjaja i po mom misljenju nisu za poredjenje..
svakako da svi oni imaju svoju svrhu ali nije to jednostavno taj nivo kvaliteta, sto i sama cijena na trzistu govori...a i sam si priznao da appletv koristis najvise ...sa kodijem u njemu nije ti ni potreban drugi uredjaj..
medjutim, realno .. vecina nas je ovde zbog hobija i volimo da imamo i cackamo a u sedmici daj boze da pogledamo dva filma ili neku utakmicu.
 
Pozdrav.
Da ne ulazim u detalje, imam sledeću potrebu - da kastujem slike iz iphone photos aplikacije na TV i sledeći problem - TV nije Apple tv. Znam da postoje alternativne aplikacije sa mirroring Iphone-a na Android TV, ali nisam zadovoljan na šta to liči, pa me interesuje sledećih par stvari:
  • da li sa Apple TV boxom dobijam mogućnost da radim direktan cast sa iphone uređaja?
  • da li je bitna generacija box-a ili sve poseduju ovu opciju?
  • mogu li da upravljam boxom direktno preko iphone-a, ako nemam daljinski upravljač?

Postavio sam ova pitanja jer na KP ljudi prodaju starije generacije apple tv-a za niže novce, pa neki čak prodaju i samo box bez daljinskog i kablova za samo 1000 dinara. A obzirom da ja već koristim mi stick, apple tv mi ne treba bukvalno ni za šta drugo osim za funkcionalnost glatkog kastovanja iphone-a (prvenstveno photos) na tv.

Hvala!
 
Možeš da prebacuješ slike na TV na bilo koji Apple TV, možeš da upariš telefon i da on glumi daljinski i ovde možeš da pročitaš preduslove i kako se radi

https://support.apple.com/en-us/HT201664


Iskreno bih uvek preskočio takvu kupovinu i KP likove sa takvim uređajima.


Koliko znam, možeš ti da prikazuješ slike i na smart TV koji podržava AirPlay 2.

 
Da, ali moj TV ne podrzava AirPlay.
Razumem i slazem se da ne treba kupovati tek tako, ali za potrebe koje ja imam, kupovina novog uredjaja od 150e bi bila previse. A 2, 3 hiljade dinara vec mogu da rizikujem.
Svakako, hvala na savetu i necu se zaletati, razmislicu.
 
  • Like
Reagovanja: iOS
Kakvo je stanje na aTV i aTV+ sa titlovima našeg govornog područja? To je nedina informacija koju nigdje ne mogu da nađem. Menj eng nije problem, ali ima onih kojima jeste, pa trebaju odgovarajući titlovi…
 
Nema naših titlova, ima slovenačkih, estonskih, litvanskih, bugarskih, ukrajinskih, ruske su izbacili, ali srpskih i hrvatskih nema.
 
Ništa onda, nastavljamo sa torrent-ima i dalje, umjesto da platimo pretplatu kad neće lovu…
 
Nazad
Vrh Dno