Šta je novo?

Android navigacija i mape

Čini mi se da je nekada bila ta opcija da pokazuje sve
 
Зар не може то да се промени у подешавањима
 
Imam Here app na mobilnom,stariju verziju,i neće da mi skida mape.Da li moram da pređem na novu verziju,pošto sam navikao na stari interfejs.
 
here ne pokazuje mnoge tacke u CG u mnogim gradovima.
Tipa sup, mup i tako.
 
Nova TomTom mapa za Srbiju (koju koristi Go i NDS) je loša u delu od Koševa (Kruševac) do Preljine jer je u mapi pušten ceo autoput Pojate-Preljina sa svim petljama, a on nažalost nije završen, tako da rutira po neizgrađenom putu.
TomTom Amigo koristi ispravnu mapu i taj deo autoputa je nacrtan, ali išrafiran, tako da ne rutira po njemu.
 
Društvo, može preporuka za navigaciju za Beograd, ove godine ću više puta ići/voziti u Beograd a ne poznajem ga pa ću se oslanjati na navigaciju. Poštujem propise ali poželjno je i da ima lokacije kamera i upozorenja za iste. Ili da koristim Google mapa znog gužvi?
Šta je vaše iskustvo i predlog?
Igo, Sygic, Waze, Maps....?
Magic Earth
 
Ono što ti odgovara ovde, odgovaraće ti i u Češkoj (google, here, osmand...)
Ako baš hoćeš Češke, imaš mapy.cz
 
Ja taj Mapy.cz dosta koristim. Kao prvo ima po meni najljepši i najprijatniji prikaz samih mapa, i u Android i u web verziji, koje pri tome međusobno dosta lijepo sarađuju kada se kreira nalog. Često ga koristim kada nešto gledam na mapama.

U Android Autu mi se lijepo pokazao, isto mi ima lijep prikaz. Nekidan sam na jedan put u jednom dijelu koristio Osmand a u povratku Mapy.cz, i ovaj potonji mi ljepše djeluje sa prikazom, iako Osmand ima svojih prednosti (baš puno opcija i mogućnosti, daleko najviše od svih takvih aplikacija). Kao navigacija se Mapy.cz pokazao sasvim pristojno, ali to trebam još da testiram. Ono što mi nedostaje kod Android Auto verzije za Mapy.cz (a tu mogućnost nema ni Google Maps, dok Osmand ima) je da snimljenu rutu koja sadži više usputnih tačaka može da prikaže kroz Android Auto među sačuvanim lokacijama. To uredno radi na samom telefonu, ali iz nekog razloga AA ne vidi tako snimljene rute. To radi kroz AA ako se takva ruta prvo pokrene na telefonu, pa se upali auto i AA.
 
Pozdrav, zna li neko koliko interneta trose google mape? Idem i herceg novi, i kad predjem granicu u romingu sa crnom gorom imam ofranicen internet, a trwba da ga trosim 7 dana i da imam za povratak pa ne bih sve da potrosim na navigaciju.
 
Pisalo se već o tome. Ako već toliko brineš skini offline mape ovde,
Uostalom, uslovno "nema" roaminga u crnoj Gori u sklopu Zapadnog Balkana
 
Nema, ali ima ogranjicenje potrosnje u odnosu na "kod kuce".
To je mislio. Ako ovde ima recimo 25GB tamo ce imati 5, 6, 7, 8...
 
Bas tako. Ovde imam 23 gb i ne mogu da botrosim, ali mnogo koristim wifi, a tamo imam 9 koje treba da rasporedim na 7 dana gde cu iskljucivo koristiti mobilni internet. Mogu da koristim offline ali onda nemam live trafic. Smakako mislim da cu ipak koristiti Petal jer imaju offline mape, a mislim da nece potrositi mnogo samo za trafic.
 
Offline Gugl mape su samo za "ne daj bože", preporučujem pravu navigaciju kada nema interneta.
 
Mogu da koristim offline ali onda nemam live trafic
Odakle ti ideja da imaš onlajn saobraćaj u CG :D A tek validan
Mnogo će ti trebati tamo ...

Ne brini, to su jako male količine podataka. Al' što reče kolega - koristi pravu navigaciju. Imaš neuporedivo bolji izbor i od GMApsa i Petal mapa. Npr NDS ili Sygic
 
Sygic mi daje nelogicne rute. Tipa iz Sapca me na Milos veliki navodi preko Beograda umesto preko Uba. Ako promenim rutu da mo vodi preko Uba, umesto preko Podgorice vodi preko Zabljaka(ovo mi je logicno jer ima manje kilometara, ali je bolji put i brze se stize preko PG). Ako dodam medjuodrediste Podgorica onda me vodi u centar grada. Kad bih mogao iz Petal ili Gmaps da izvezem rutu verovatno bih i koristio Sygic, cak imam i premium.
A sta je NDS? Mozda probam i njega.
 
Sygic se (konačno) dosta popravio, poslednja izdanja daju pristojne rute.
TomTom NDS. Pominjan je više puta u temi
 
Baš sam mislio pitati kakav je Sygic , jer vidim da se i plaća.
Zanima me koliko dobro kreira rute, koje mape koristi, i koliko su dobre u odnosu na OSM mape, kao i aplikacije koje njih koriste (Mapy.cz, Osmand, Maps.me).
 
Koristi TomTom mape
Ne mogu osm da se porede sa vlasničkim, još uvek.
 
Pa računam, bar što se tiče ažurnosti mapa, da su tu OSM daleko ispred svih ostalih. Baš sam gledao kod mene u gradu kada se grade novi kružni tokovi, oni budu ucrtani na OSM i nešto prije nego što ih završe, tako da kad ih završe (kao i promjene kod prilaznih ulica) brzo te izmjene izađu u svim ovim aplikacijama koje koriste OSM mape.

Jedino je onda kod ne-OSM aplikacija možda lošije samo rutiranje.

Probaću Sygic u free verziji.
 
Najveće mane OsmAnd-a su brzina (ne znam postoji li išta sporije) i nova ruta kada se skrene sa postojeće. Zna da vrti neko vreme i ne nađe ništa, ali ako prekineš navigaciju i postaviš ponovo cilj, onda bude ok. Mada to i nije neko rešenje, jer treba se zezati s tim u toku vožnje

Ali zato je verovatno najbolje rešenje za pešačenje, bilo po gradu, bilo u prirodu. Šumske staze koje ima su daleko bolje od guglovih, dok na here mapama uglavnom i ne postoje
 
Da, OSM mape su odlične za pješačenje, imaju dosta ucrtanih staza na izletištima, i ja sam neke ucrtavao. S tim da meni Mapy.cz ima mnogo ljepši prikaz mapa, a Osmand koristim kad mi treba nešto što drugi nemaju, jer je prepun opcija.
 

Prilozi

  • Screenshot_20240516_111815_Google Play Store.jpg
    Screenshot_20240516_111815_Google Play Store.jpg
    115.7 KB · Pregleda: 30
Nijedan :D

NDS je finansirala Toyota za južnoameričko tržište (npr Brazil). Tako da se javlja samo u GP prodavnici z tom regionu, što se rešava VPN-om i FakeLocation softverom.
Najlepša stvar je što je softver apsolutno besplatan i postoje mape celog sveta (iste su kao i za plaćeno GO izdanje)

Varijantu koja je dopunjena potpunom podrškom za srpski jezik možeš naći po našim specijalizovaim forumima
 
Ovo? Uspeo sam sa nekog linka da instaliram.
Screenshot_20240516_113727_Google Play Store.jpg
 
Poslaću ti PP malo kasnije
 
Hvala vam svima. Za sad sam video da dobro pravi rute. Isprobacu je kasnije malo po gradu.
 
@Stock

Hvala :) , skinuo sam TomTom sa APKMirror. Koliko vidim ništa mi nije javio za plaćanje, da li se plaća (možda nakon nekog perioda)?
Radi li u Android Auto?

Da li je bolji on ili Sygic?
 
Nazad
Vrh Dno