Šta je novo?

Android navigacija i mape

Ostavio sam mu tomtom.

ZX16, možeš da mi pošalješ na PM, pa ću probati za sledeći vikend, nadam se da NE MOŽE da shebe ništa, jer se ja i Marfi često družimo.... :)

Da iskopiram SVE u jedan folder na kompu, i ako nežto zeza, samo tako VRATIM sve .... that simple?
Никакав проблем. Можда не би било лоше да комплетну инсталацију из навигације пошаљеш на пп, окачи је на неки облак, па да је погледам и изменим. Ако и пође наопако, а нема разлога, увек можеш вратити оригиналну.
Пре инсталације, ја интерну меморију обавезно форматирам.
Инсталацијом мапа на екстерну картицу можеш користити различите мапе, према потребама, односно, покривености одређеног терена.
 
Да, нисам те питао да ли си пробао да убациш измену у sys.txt и да очитаваш мапе са екстерне карте?
Ако ти то функционише, онда можда и не мораш да се превише зезаш него комотно на екстерну картици убаци све што желиш од мапа.
За сада су ти најсвежије TOM TOM 2015-03, here 2014 Q4, topmap locale providers east europe 2014.12.
 
Koje mape koristiti za Sygic? Imam Srbiju od aprila 2014 ne znam čija je mapa, nema Pupinov most...

Koja je poslednja verzija Sygic-a?

P.S. Ućutala mi se Jovana kako da je povratim, sve mi je uključeno što se tiče ˝voice-a˝
 
Poslednja izmena:
Poslednja zvanična verzija (kod mene) je 15.3.10. Inače, koristio sam ga na putu do Grčke, na tamo sve super, dole kroz Grčku takođe OK, ali u povratku mi tako pukne odjednom sam od sebe i prilikom ponovnog starta ja vidim zaboravio sva podešavanja i vratio na default. Mape su doduše ostale... Baš me razočarao. Ovo se desilo na N5 sa 5.1.1, Sygic kupljen legalan.
 
Begaj od Sygic-a u Grckoj :D Ja sam imao bas problema sa rutiranjem po Halkidikiju.
 
I meni se desilo isto što i Žaru. Samo na putu ka Grčkoj. U pitanju je legalan Sygic (bila tad najnovija verzija koja god da je). Otišla sva podešavanja ali mape ostale. Isto nexus ali 7. Možda je glupo reći 'osim tog problema' jer i nije baš mali, ali nisam imao nikakvih drugih. Vodio me bez problema do najzavucenijih plaža.
I mape za Makedoniju su popravili jer su ranije bili samo glavni putni pravci.
U povratku probam malo Here ali mi nekako ne odgovara. Na Sygicu mi se pojavljuju pumpe (i to pise koja) hoteli, interesantna mesta, reke... Možda to ima i na Here ali me mrzelo da tražim. Onako, na prvu ruku, malo mi je 'ćelav' a ne vidim da su mape nešto bogatije iako su ogromne.
A na Sygicu još jedan 'interesantan' bag. Desi se da mi na ruti da putanju kroz benzinsku pumpu. Mislim, traži da skrenem na pumpu i da odmah izađem sa nje. :)
 
Zato iGO nikada ne omane.
 
:D

M9duXkB.png
 
Pozdrav ljudi, da li je neko probao here mape za igo vs local providers mapu, koje su bolje, tj azurnije za Srbiju?
(Naravno za koriscenje u iGo softveru)
 
Poslednja izmena:
Kad si vec kod toga, mene zanima kako azurirati mape za Igo? Ima Igo primo, instaliran pre godinu i vise dana sa mapama i mislim da bi ga trebalo azurirati. Letos u Grckoj je bio prilicno neprecizan, sada mi treba za Srbiju, pogotovo Beograd i bilo bi odlicno da me tacno vodi do cilja. I jos nesto, on ima 2 mape u njemu, Tom Tom i Naviteq, koje je bolje koristiti?
 
Koje mape koristiti za Sygic? Imam Srbiju od aprila 2014 ne znam čija je mapa, nema Pupinov most...

Koja je poslednja verzija Sygic-a?

P.S. Ućutala mi se Jovana kako da je povratim, sve mi je uključeno što se tiče ˝voice-a˝
Тешко је рећи која је последња верзија Sygic-a јер ничу као печурке после кише. Иди на гугл маркет и погледај шта ти нуде. Мени нуде 15.4.10.
Најновије мапе су ти here 2015.06 као и tomtom 2015.06

Kad si vec kod toga, mene zanima kako azurirati mape za Igo? Ima Igo primo, instaliran pre godinu i vise dana sa mapama i mislim da bi ga trebalo azurirati. Letos u Grckoj je bio prilicno neprecizan, sada mi treba za Srbiju, pogotovo Beograd i bilo bi odlicno da me tacno vodi do cilja. I jos nesto, on ima 2 mape u njemu, Tom Tom i Naviteq, koje je bolje koristiti?
Скинеш најновије, у зависности које желиш (here или tomtom), убациш у навигацију и вози.

Da li radi Sygic navigacija na Galaxy S5 Lollipop, prilikom startovanja javi mi gresku "Is is not possible to run Sygic from the SD card because of new write restrictions in Android. ..."
Мени на S5 Sygic ради без проблема са екстерне картице, телефон није рутован нити сам убацивао било какав програм за приступ екстерној картици. Једино му је мало чудна путања:(Galaxy S5)\Card\Android\data\com.sygic.aura\files\Sygic. То је сама инсталација урадила и имао сам живе муке када сам хтео да променим мапе јер ми је фолдер Sygic, кога сам пребацио на екстерну приликом инсталације остао и ја сам био убеђен да је то и оперативни фолдер али никако да променим карте. Обришем старе, убацим нове а оно ништа, приказује старе?! Тек ми је после....пало на памет да прегледам све и нађем да се сам сместо на написану локацију.

Pozdrav ljudi, da li je neko probao here mape za igo vs local providers mapu, koje su bolje, tj azurnije za Srbiju?
(Naravno za koriscenje u iGo softveru)
Локална мапа за Србију није одавно ажурирана тако да заостаје за here и tomtom. Е сад, које су боље од ове две, зависи. Мени се чини, што се тиче Београда и бројева да је бољи tomtom док је за унутрашњост бољи here. Зато је најбоље имати обе мапе па мењати у зависности од ситуације.
 
Hvala na odgovoru, ali gde da ih skinem? U navigaciji mi daje sajt gde se mape kupuju, a ne bih skidao bez veze pa da to posle jos gore radi ili ne radi uopste?
 
Mogao bi da probaš Here Maps, s obzirom da ima besplatne mape celog sveta. Ne mora da se traći vreme u traženju i nameštanju mapa.
 
Skidao sam Here ranije, ne mogu da se setim sta mi se nije svidjalo kod nje...
 
Ja kupio nov telefon, na starom mi nije radio here, jako sporo, rekoh da probam.
Krenuo kuci, Borca je u pitanju, i vodi me skretanjem u levo preko ovih novih betonskih stubova... A i dok ih nije bilo dupla puna linija je inace tu oduvek.

Tako da i dalje sam na igo sa contrastovim mapama i google maps.
 
Čudno rutira to za Borču. Na primer kad ukucam Julije Delere lepo rutira da se skrene kod putnika. Za samo Borča rutira to preko njiva i ko zna gde.
 
Da, pa to je inace za taj kraj bolja ruta, probaj nesto za ovaj kraj preko puta rode, vodice te preko pune linije da skrenes.
Slicno here, i google maps ima ispade takve sa jednosmernim ulicama, konkretno u zemunu me vodio putem kojim nije moguce, zato mi je i dalje na zalost najbolja contrast mapa, koja opet nema novi most i nije bas sveza.
 
Ne postoji tako nesto, obzirom da je subjektivno.
Skini 3-4 najpopularnije i vidi sta ti najvise odgovara.


Ne znaci ako je meni IGO najbolji da ce biti i tebi.
 
IGO sa TomTom mapama, godinama koristim, uvek u metar nikad nije izdala, sve jednosmerne ulice u Beogradu precizno pokazane, isao sa njom skoro cela Srbija, Hrvatska, Republika Srpska, Makedonija, Grcka do Zakintosa.
Neki kazu i da Here nije losa, da je OK uradjena za nasu zemlju, nisam je probao i necu jer mi je IGO nesto sto radi.
 
Poslednja izmena:
TomTom mape su najbolje za Srbiju, bolje od Here (znacajno detaljnije i preciznije). Contrast su bile dobre, ali mislim da nisu skoro azurirane. TomTom mape mogu na iGo i Sygic aplikacije.
 
Sta uraditi da se Igo primo 9.6. xxxx pokrene sa sd kartice ?
Kada je drzim na internoj memoriji ostane mi malo prostora, cca 1.5Gb.
 
Danas viideh da se pojavio igo next gen.
Probacu.

Obožavam odgovore "instaliraj nešto drugo, bolje je"... A konstruktivan predlog koji rešava problem izostaje.
NextGen nije bolji. Još uvek. Primo se najnormalnije instalira i pokreće sa SD kartice. Ono što nisi naveo kod tvoje nedoumice, da bi neko mogao da ti da koristan savet je:
- koji uređaj
- koja verzija OS-a
- da li je mob rutovan
Apropo "manjka" prostora:
Malo je 1.5GB?
Da li ti u svakom trenutku treba svih 5-6GB koliko zauzimaju recimo mape cele evrope, sa svim pratećim podacima? I svi jezici i glasovi programa, gomila skinova, DEM fajlovi celog sveta? I kamionski podaci (FTR, POI), i ekonomične, brze i ostale predefisnisane celoevropske rute, i fonemi; i putovaćeš sa gibraltara preko britanije, norveške, kroz rusiju do turske u jednom cugu...isl...?
 
Poslednja izmena:
Bitno je da si mu ti dao konstruktivan odgovor. Možeš li da objasniš zašto NextGen nije bolji? Ja baš nikakav problem nisam primetio u radu, naprotiv.
 
Lepo radi NextGen - instalacija je laka...
Inače izašle HERE Q2.2015 mape ima već par nedelja :)
 
Nazad
Vrh Dno