Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Hvala :)
 
meni juce stigla neka sitnica preko Cainiao super economy, narucena oko prvog marta..
 
Takodje i meni, početkom marta naručena, ali mi nije stigla narudžbina iz februara.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Pa tu nema pravila, nešto se pošalje odmah, a nešto sa kašnjenjem. Pri tome i naša pošta ne isporučuje baš po redosledu pristizanja u zemlju. Najbitnije je da preko Cainiao super economy i dalje stiže bez problema.
 
Ako vam posta ne ukrade paket kao meni, imacete srece. Uhvatim ih na sablonu poternice da su isporucili moj paket na Vrozdovovac tamo nekom nn, a ja na Starom Gradu. Pitam ih sta to rade, a oni meni odgovore, verovali ili ne, mi smo paket isporucili /ne kazu kome/, a vi se zalite Kinezima ! Jednom prilikom nema paketa i ja odem u postu i razgalamim se ! Kazu mi napisi zalbu direktoru filijale. Dobjem odgovor za 3 dana : u tom periodu imali smo honorarnog postara, a posto vise ne radi, nemamo nacina da saznamo sta je sa vasom posiljkom ! Tek da znate s kim imamo posla !
 
99% ti je kinez dao tuđi broj za praćenje, nije prvi ni poslednji put da se dešava. Otvori dispute i traži pun povraćaj novca i priloži screenshoot gde ss vidi da je paket isporučen drugom licu.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk
 
Upravo to se i dogodilo 99% Kinez dao tudji TN i sad ti mislis nasi ukrali ali 99% nije tako, veruj mi.
 
Jes' lažni broj. Imao sam i ja toga. Dispute Aliju i možeš da uzmeš i komplet refund bez obzira stigao ili ne. Ja se nisam žalio jer je paket na kraju stigao, sa komplet drugim brojem.
 
Da li je neko imao iskustvo sa kupovinom optike za vazdušnu pušku preko AliExpressa? Navodno treba neka dozvola ili je oduzimaju, da li je to tačno, zna li neko možda?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
 
Koja je ovo fora sa flash deals svako jutro u 9, navodno su 3 nasumične stvari na prodaju na sniženju 99% ali deluje mi kao prevara.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Da li je neko imao iskustvo sa kupovinom optike za vazdušnu pušku preko AliExpressa? Navodno treba neka dozvola ili je oduzimaju, da li je to tačno, zna li neko možda?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Za uvoz optičkog nišana je potrebna dozvola za uvoz ministarstva trgovine. Dozvola se lako dobija (inače, ne znam kako je trenutno), ali čim gledaš optike na AE, trošak dozvole će ti biti prevelik. Mislim da je oko 13.000 dinara.
I biće ti potreban pravi račun da je ocarinis bez komplikacije. Sa AE je I to problem.
 
Au koje komplikovanje... Naknadno sam saznao da nekom i stignu normalno ako ne otvara carina paket, ali ne znam vredi li rizik.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
 
Ko reskira, profitira.
Zavisi od duha narucilaca ako volis da se kockas, adrenalin i sve to, narucuj.
Ukoliko si dusa koja voli mirno more i sigurnu luku, batali to.
A ti se sam nadji gde si.
 
Produžili su rok za dostavu sa 60 na 78 dana?
 
Au koje komplikovanje... Naknadno sam saznao da nekom i stignu normalno ako ne otvara carina paket, ali ne znam vredi li rizik.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ako je u pitanju neka vazdušna puška, dobro proveri šta uzimaš. Ako je neka od ovih masovno dostupnih, jeftinih, pušaka, računaj da ti je potreban ozbiljan nosač za tu optiku, jer recimo popularne turske springerice razvale optike koje karabin ne može da ošteti.
Kada izabereš koji nosač da uzmeš, to slobodno poruči sa Alija, i ako otvore na carini, nije problem. A da tamo kupuješ optiku, jeftine su generalno đubre, a skupe se tamo svkako ne kupuju.
Čekaš je 2 meseca i kada stigne, shvatiš da je končanica pala u toku trasnporta. Ili još gore, nije pala, ali ne možeš da je pomeriš koliko i gde želiš. Ili sve stigne OK, ali na svakih 10 dijabola se pomeri, pa onda 5 da shvatiš da nešto nije uredu i tako u krug, dok je ne baciš.

Po meni, carina bi trebalo da svaki paket sa nepravilnim obrascima ili netačnim podacima vrate pošiljaocu, bez razmatranja. Problem je što oni često nemaju pojma da li je obrazac tačan ili nije, jer ne mogu da poznaju svaki proizvod. A i generalno ih baš briga za sve to. Tu su jednu smenu i da pljunu po šefu (koji je još gori) i da odu kući. Kada na CN22 piše da je optika (i neko ga pogleda), nema priče o uvozu bez uvozne dozvole.
 
Za PCP pušku uzimam optiku tako da ne može nijednu da polomi, za razliku od jakih springerica.
Ima da se probere i na Ali-ju kvalitetna optika ali zavisi za koju namenu i koja su očekivanja.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока
 
Poseduješ PCP, pa neka je i najjeftiniji Kinez, nije malo para, a optiku ćeš da kupuješ na AE. To "probijanje" te košta vremena, a često i živaca i na kraju para.
Sumirano, potrebna je uvozna dozvola, ako prodje bez dozvole, nisi siguran šta si kupio, dok ne probaš, i naravno upitnost garancije. Odluka je tvoja :)
 
Pošto pošiljka još uvek nije napustila Kinu, ne verujem ni da će stići.

Ima još 17 sati do isteka, da li dispute otvaram pre isteka tog vremena ili posle?

ZOmTzK4.png


Inače, paket je naručen 23. januara :)
 
Poslednja izmena:
Mozes slobodno odmah da otvoris, ima opcija koja se zove 'vreme za isporuku uskoro istice a posiljka nije stigla' tako nesto. To izaberi. Koja vrednost je u pitanju ako nije tajna?
 
Sacekaj da istekne vreme za dostavu, jer ce ti sigurno preporuciti da sacekas - odes do poste i slicne scenarije.
 
Meni juče stigle još 2 dostave na vreme, ostalo samo još 8 [emoji3]

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
 
Kakvi su ovo smradovi, neverovatno. Imao kupon $3 off na preko $4, narucim punjac i malopre udjem da proverim ono finished i status "We had to close this order due to account security concerns. Please place an order again later, or remove the coupon and try again. " Naravno kupon sad iskoriscen i ne vazi vise.
 
Klasika je to, nazalost. Casti prodavca 1 zvezdicom i komentarom ako imas opciju, to je sve sto mozes.
 
Da i meni se cini da je ovo ipak do alibabe, a ne prodavca. Jos su toliko bezobrazni, da nemas mogucnost da kontaktiras pravog agenta, vec dobijes genericki odgovor od onog glupog bota.
 
To je kupon za nove kupce, a ti si tom karticom već plaćao, zar ne?
 
I meni se pojavio taj kupon, nisam ga uzeo. U čemu je fora?

Sent from my GM1910 using Tapatalk
 
Ne, to je kupon za povratak starih kupaca, bas pise coupon name: welcomeback_user_coupon. Da, placao sam vec ovom karticom.
 
Napravio si novi nalog i koristis karticu koju si vec koristio na aliju.
Nece da moze. Nije ali glup.
 
Nazad
Vrh Dno