Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ali nije problem da narucim dve po jednom istog dana? Samo da su odvojeno narucene, na to mislis?

Hvala Vam obojici. Jeste, pise da je besplatna dostava. To je onda super!
 
Isto je generalno. Čisto radi opreznosti ne treba više komada ničega naručivati ali za maske je ok. Sitno je to.

Izvini ako sam te zbunio ali vidim da si početnik u tome pa bolje da ti skrenem pažnju da ne sme više komada da se naručuje jer onda carina sa pravom smatra da je za dalju prodaju, pa vrati pošiljku, ili naplati carinu za nešto što inače ne bi.

Ipak, maske nisu problem. Nema potrebe da praviš troškove kinezu za dve koverte istog dana a i verovatno bi ti zajedno sve jedno tada poslao, osim ako ne navedeš različite adrese za prijem.
 
Poslednja izmena:
Izvini ako sam te zbunio ali vidim da si početnik u tome pa bolje da ti skrenem pažnju da ne sme više komada da se naručuje jer onda carina sa pravom smatra da je za dalju prodaju pa vrati pošiljku ili naplati carinu za nešto što inače ne bi.
Dobro si video. :D Nisam do sad nista tako narucivao, ali vidim da ovde mnogi uzimaju stvari sa aliexpressa, pa pretpostavljam da sam sa njima siguran.

Izvini, jos mi je samo jedna stvar koja mi je naknadno pala na pamet nejasna. Kad placam te maske onda mi se ne naplacuje neka provizija kao sto bi recimo da hocu novac da posaljem nekome u inostranstvo? Nekom rodjaku il tako nesto... Kako pise - tolko placam?
 
Zavisi koju karticu koristiš i koju valutu imaš.

Ako je intesa i ako na kartici držiš evre nema dodatnih troškova.

Nešto je uglavnom jeftinije ukoliko na aliju plaćaš u dolarima nego da koristiš konverziju aliexpress-a.

Da, aliexpress je veoma siguran i user friendly. Možeš biti prevaren jedino svojom krivicom, ako ne vodiš računa o pošiljkama i od koga naručuješ. Ali i tada prilično teško i retko dolazi do prevare.
 
Vazi. To jos mogu i u mojoj banci da se raspitam. Ja bi kupovao u eurima, i da bude malo jeftinije, jednostavnije mi je.

A to od koga kupujem, dovoljno je da vidim da ima ono "top rated seller", a kos je dobro ako ima i vise onih medalja i dijamsnata, i ako ima onu ikonicu kao stiklirano? To mi nije ni palo na pamet da gledam, dobro si pomenuo. :)
 
Hvala za preporuku, evo gledam xiaomi baterije na oficijelnom sajtu i nema ih na stanju, a svi znamo da se na aliexpressu prodaju i kopije.. Zna li neko proverenog prodavca?
 
Bilo je bar deset puta pominjano na predhodnih par strana kao i u temi o powerbankovima ;)
 
Samo kucaj na aliexpress "xiaomi power bank", dodaj kapacitet i rezultate pretrage poređaj po "number of orders".
 
Prvi imam ja skoro godinu dana , radi perfektno . Adsl 10 mb igram dotu , nema lag nikakav , ruter udaljen 5 metara 1 soba izmedju mene i rutera .
Sreca ne treba za drajevere , drajeveri su Medeatekovi , ima na njihovom sajtu i to verzija za 2015 ... cip u njemu je mediatekov i oni ga tamo vde kao njihov proizvod. Mada u window 8.1 i 10 ne treba nista da se instalira samo bocnes i radi
Ja ipak imam ovaj
http://www.dx.com/p/mini-100mw-150m...reless-network-adapter-w-antenna-black-117398
 
Stigao xiaomi power bank od 5000 MAh, za sada sam oduševljen, lep debeo aluminijum. Sad mi je telefon pun pa isprobavam na nekim manjim stvarčicama.
 
Kako funkcionise dispute uopste? Prvi put pokrecem, sad cekam da stignu naocare pa da otkazem al Kinez napisa: but you only have 2 days,please cancel the dispute first!!!
2 dana do cega? Ja sa mislila kad se pokrene dispute da se onda umesa Aliexpress al ja i dalje komunciram sam sa prodavcem.
A juce poslate pa ne mogu ni da vidim na sajtu poste dal je dobar broj za pracenje pa da mu verujem i otkazem.
 
Dispute se pokrece 2-3 dana pred istek roka koji je napisan, ako ne stigne predmet.
Ili ako je stigao predmet sa falinkom/manom.

Dispute se ne pokrece odmah po slanju, jer prosto nema logike.
 
Nije da nema logike nego je glupo i nerealno :)

Kao sto je kolega napisao ,dispute samo pred isticanje protekcije od ~40 dana ili ako se dobije nesto sto ne stoji u samom opisu proizvoda.
 
Poslednja izmena:
Stigle su mi naocare sa falinkom, otvorila dispute ne bi li dobila pare nazad il nove cvike, sad cekam da stignu a Kinez uporno salje poruke da otkazem dispute.
 
Cekas da stignu nove cvike u vidu refunda ? Ili si trazila refund pri otvaranju tog prvog disputea ?
 
Poslednja izmena:
Pre pokretanja dispute Kinez mi nudio 2$ da popavim cvike sto sam naravno odbila jer ne mogu da se poprave, otvorila dispute trazeci pare nazad i odma se ponudio da posalje nove ako otkazem dispute. Juce dobila broj za pracenje, "pravi", al jos rano da vidim dal je zaista poslao.
Rekla sam mu da cu otkazati kad dobijem naocare al sad trazi da odma prekinem dispute, jer imam jos 2 dana. Mene interesuje 2 dana do cega? Ako otkazem dispute pretpostavljam da ne mogu ponovo da pokrenem?
Naocare platila 13e pa ne bih da bacim pare...

Da, cekam nove cvike u vidu refunda.
 
@blackpearl dispute nemoj da otkazujes vec ako je obecao da ce ti poslati druge naocare trazi nek ti da tracking number i trazi nek produzi "purchase protection" recimo za 20 dana,ako pristane to je to cekas druge ako ne trazis "refund" deo para ili ceo iznos ako trazis ceo iznos moraces da mu posaljes naocare nazad i da platis postarinu koja je oko 5e tako da mozda je bolje da se dogovoris da ti vrati deo para,nikako ne zatvaraj dispute na poverenje,kao veruj mi saljem ti itd.
 
Koliko sam skapirao tebi je ostalo 2 dana do kraja one protekcije alija ? Mislim da si pre disputea trebala da trazis da ti produzi vreme te protekcije pa tek ako odbije otvoris dispute.
Sta znam,ti disputi su klimavi. Uglavnom se kinezi vade na to da ti vratis robu nazad znajuci da ti se to nikada ne isplati.. Ti to naravno odbijes i onda on ponudi neki delimican refund i to je to.
Naravno uvek mozes ici na "aliexpres sud" mada se sa njima nikada ne zna na cemu si..
 
Poslednja izmena:
obavezno idite na "escalate" kada ste stvarno osteceni/prevareni.
kinez mi je poslao pogresan hdmi kabl, trazio da mu vratim nazad ili da mi refundira neki procenat sto meni nikako nije odgovaralo. posle eskalacije i slanja ss prepiske kao i cene postarine od srbije do kine , ali je presudio da mi sve pare vrati.
 
Ne, do kraja protekcije je ostalo jos 15 dana, zato ne znam kojih 2 dana Kinez spominje. Mada tesko da ce i za tih 15 dana stici cvike.
 
Epilog, dobicu povracaj para, izgleda da Kinez slagao i da nije poslao nove cvike. :trust: U mailu pise da ce pare leci u roku od 3-15 dana, znate li iz iskustva odprilike kolko to traje? Interesuje jer smo se dogovorili za full refund, kakav je jos ce manje uplatiti
 
Ne moze, mora tacno da ti vrati. Inace sve zavisi 3-15 dana dok on vrati novca pa 3-15 dana da primis od banke.
 
Status: Awaiting shipment return
Reminder: You now have an agreement with the seller to resolve the dispute.
You must return your order (with tracking details) within 9 calendar days 14 hour 49 minute 27 second If you fail to return your order within this deadlne, your payment will be released to the seller.

Nije valjda da sad treba da saljem naocare nazad o mom trosku? :mad:
Napisala sam po pokretanju dispita da moze da dobije naocare ako posalje pare za posiljku, ovo je prava zaje**ncija.
 
To bi bas bilo bezveze, ako treba toliko brzo da se dostavi, deluje mi da moze ispasti skuplja pita nego tepsija... :trust:

Inace, ja sam samo hteo da se zahvalim svima koji su mi pomogli ovde i uputili me. Narucio sam masku za telefon preko aliexpressa, pa treba da stigne za dve nedelje do mesec i po dana. Valjda ce biti dobra. :)
 
Kako bese ide ono sa carinom? Do 50e nije problem preko toga lupaju i 20%? Video sam neke jakne bahate pa bih pazario a kostaju izmedju 40 i 80e pa gledam koliko ce "stvarno" da me izadju. Free shipping je.
 
Uvek ide 20% po zakonu. Ako je preko 50e onda i 10% uz tih 20%
 
lupaju 20% na sve, od 0 do 1 000 000+ eur :) a preko 50e i carinu dodatnih 10%... racunaj odmah trecinu cene da castis drzavu...takodje racunaj da imas ozivljke od skalpela na jakni, vise puta pominjano u ovoj temi, tako da ja ne bi imao coyones da narucim jaknu

@ blackpearl, ocigledno te nisu razumeli kad si trazila da oni plate shipping ako vratis naocare sto i nije njihova duznost, tako da si se sama zaplela, lepo kazes necu da vratim predmet, refundirajte 50-70% para i cao, posto se tesko dobija i 50% refunda u takvim situacijama i to tek kad aliexpress presudi, sami prodavci nude po 1-2$ uglavnom tako da sa njima ne vredi gubiti vreme... a ni aliexpress nije cvecka, od trenutka kad sam kliknuo "escalate" za neispravan predmet trebalo je mesec dana da presude, 20x su trazili nove dokaze i svaki put sam snimao video u 720p i uploadovao po par sati dok nisam jedva dobio 50% refunda...prodavac ko pokvarena ploca ponavlja jedno te isto, tako da i tu tek treba imati zivce, ja sam bio spreman da odustanem i oprostim se od 60eur kolko su smorili...
 
Poslednja izmena:
Sad ja treba da ispastam sto me oni nisu razumeli? Znaci zastita kupca nula! Cu da razmislim sledeci put dal cu narucivati ista preko 5e
 
Vrh Dno