Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Jedno pitanje za sve vas sto kupujete Anker slusalice...
Razmisljao sam da uzmem neke Q slusalice (over ear). Mislio sam na 30, pa 35, pa 45. Onda sam procitao da 45 imaju manu, pa zatim i za 35 da imaju manu. Na kraju neko rece uzmite Q30.
Elem, za sta meni trebaju? Ok slusao bih muziku sa njima, ali bi mi primarno bilo ako je moguce npr. gledati film. Da li ima laga? Razumem da kod slusanja muzike to nije bitno, ali kod gledanja filmova ne zelim da imam kasnjenje zvuka u odnosu na sliku. Da li ove bluetooth slusalice (poput Anker-a) mogu da prenose zvuk bez kasnjenja, ili bih morao da imam zicane slusalice? Ili da razmisljam o nekim Sennheiser slusalicama (ili kojima vec)?
Nisam ekspert za slusalice. Nisam ni audiofil. Cisto bih hteo nesto sto je 'ok', znaci da je zvuk dobar i da ne kasni (ako zvuk 'kasni' mogu da kostaju i 1000 eura, ne trebaju mi).

Druga stvar koja me 'muci' je ako bih koristio neki BT 'predajnik' sa kucista racunara (npr. UGREEN), kako bi to funkcionisalo sa BT slusalicama? Neki su pricali da npr. BT 5.0 standard ne laguje dok noviji BT5.1+ standard laguje. Moze li neko da mi malo ovo razjasni i da mi da neki predlog oko izbora slusalica? (Ne, nemam nameru da dajem 300-400 eur za slusalice).
Hvala.
  1. Q30 ima kabl ako ti BT kasni. Za te pare (oko 38$ bez MergeBoss kupona) na Aliju tesko da ima bolje
  2. Uzmi Ugreen 5.0 jer ima drajver proizvodjaca.
  3. Ti i Zeka mora da ste neka rodbina jer i on ima 17 nedoumica po pitanju :)
 
Ове слушалице које год ставим у корпу тамо ми приказује као да су само 1 остале. Јел тако и вама? И А20и и П20и
 
@stevan10

Psiholoski efekat. Da "ne propustis", iliti FOMO.
 
Rekoh hajde da naručim neke slušalice kad ono "iznenaðenje" u korpi 😁
 

Prilozi

  • IMG_6658.jpeg
    IMG_6658.jpeg
    196.9 KB · Pregleda: 159
Može li preporuka za pouzdane micro sd 256/512 i USB stik 128/256?
 
  1. Q30 ima kabl ako ti BT kasni. Za te pare (oko 38$ bez MergeBoss kupona) na Aliju tesko da ima bolje
  2. Uzmi Ugreen 5.0 jer ima drajver proizvodjaca.
  3. Ti i Zeka mora da ste neka rodbina jer i on ima 17 nedoumica po pitanju :)
Od mene samo jedno podpitanje - da li može da se disable-uje bluetooth kad se poveže žično?
 
Preporuka za ovakav tip bluetooth modula, ovaj kod mene je 5.0. Konačno je stigao i neverovatna je razlika u čistoći zvuka (da naglasim da nisam audiofil) u odnosu na one mini uređaje što imaju dugmad na sebi. Jedinu zamerku koju bih naveo je da prilikom povezivanja kineski glas kaže "bluetooth is connected", umesto diskretnog zvuka koji noviji moduli ovog tipa imaju. Treba da mi stigne još jedan, pa ću videti kakva je situacija kod njega.
Cemu sluzi ovo sikreno nisam skapirao ? I koja je bila cena ovoga ?
 
Ма могао сам и џабе него нисам размишљао. Покупио сам 10+5+2 и тек онда схватио да не могу да се искористе заједно. 🤣
Да сам одиграо још мало узео бих онај од 20$ и ето их за џабе, али добро. Узео сам ове 3 ствари за 7-8$ тако да ми је супер...

Screenshot_20240319-104405-941.png
 
  1. Q30 ima kabl ako ti BT kasni. Za te pare (oko 38$ bez MergeBoss kupona) na Aliju tesko da ima bolje
  2. Uzmi Ugreen 5.0 jer ima drajver proizvodjaca.
  3. Ti i Zeka mora da ste neka rodbina jer i on ima 17 nedoumica po pitanju :)
Hvala na odgovoru.

1. Nisam video da se navodi da ima kabl. Jesam odgledao nekoliko promotivnih videa za razne Anker over-ear slusalice. U jednom neke dve devojke spajaju svoje slusalice preko kabla. Valjda na to mislis (ako je to bio video u vezi Q30 modela)?
Ali dobro, to bi bilo resenje ako zvuk kasni. Mene zanima da li zvuk na Q30 modelu kasni u odnosu na sliku kada se gleda npr. film ili youtube klip?

2. Ok. Samo me zanima... ukoliko slusalice npr. podrzavaju BT 5.1 standard, a UGREEN koristi BT 5.0, pretposavljam da slusalicama nece biti problem da se adaptiraju na 'nizu' verziju standarda? Mislim valjda su backward kompatibilne?

3. Nek' covek ne zameri, ali nemam pojma o kome pricas. A sto se nedoumica tice... ja kada nesto ne znam, sagledam problem iz vise uglova i sva pitanja na koja nemam odgovor srucim u (obicno) jedan post. Rekoh da nisam expert za slusalice. Moram da pitam iskusnije. :)


btw. 'aj baci link gde si nasao Anker Q30 za $38. Ja nalazim samo za $48 na neki 'Big Save' na ovom linku:
 
Imaj na umu da Q30 gube mnogo opcija kada se povežu preko kabla (ne radi ANC, transparency mod kao i mikrofon, a neki iskusniji se žale da je i lošiji kvalitet zvuka).
Što se kašnjenja zvuka tiče, prilikom gledanja videa nisam primjetio nikakvo kašnjenje, ali mislim da sam primjetio blago kašnjenje prilikom igranja brze pucačke igre. Za igru nisam 100% siguran, igrao sam kratko ali mi je ostao takav utisak. Moguće da mi samo nije odgovaralo igrati sa ANC i over ear slušalicama, jer obično igram igre sa in-ear slušalicama.
 
Dragi ljudi, molim za pomoc ... Pre nekoliko dana kad sam porucila paket na Aliju greskom sam potvrdila da je porudzbina stigla. Interesuje me da li ce paket svakako stici u vreme koje je tamo napisano ili treba nesto da preduzmem? Veca kolicina novca je u pitanju pa bih molila za brz odgovor🤦
 
Paket ti ni u kom slučaju ne mora stići za vrijeme koje je tamo napisano. Ako si potvrdila nakon što je prodavac poslao, onda će ti stići sa istom vjerovatnoćom kao i da nisi prihvatila da je stiglo, jedina razlika je što gubiš pravo na žalbu ukoliko nešto nije u redu sa proizvodom.
 
Greška koja te može koštati mnogo, ali i malo jer ako je veća suma novca u pitanju obično takvi paketi imaju i komplet (LA....HU) praćenje i oni generalno u 99% stižu ovih dana za mesec dana. A za takve i možeš dobiti refund zlu ne trebalo.

Sve ostalo (UA...HU) praćenje i slično nek' ti je sa srećom jer nema garancije, plus kinezi ne refundiraju ili retko to rade.
 
Samo podrška može da ti pomogne i to bez Eve kako neki navode, jedino komunikacija sa agentom. Zavisi koliko ozbiljan si kupac i normalno kakvu istoriju kupovine imaš. Neka su ti andjeli u pomoći.
 
Ako naplate pdv to je 20% jeftinije nego kod nas, a ako prodje bez pdv-a to je 45% jeftinije nego kod nas. Isplati se svakako.

Nenadan je platio 27e, da plati PDV izadje ga 95% jeftinije, a da prodje bez PDV-a, izadje ga 130% znaci komotno da uzme DVA komada i da plati carinu za oba i opet bi ga jeftinije izaslo :)
 
Nazad
Vrh Dno