Šta je novo?

[A1] Kucni net

Pa probaj da procackas podešavanja. Mozda ima automatski da nešto optimizije. Ili mreža kad pokusa 4CA da konektuje nadje neke probleme. Stari ruter je mogao maksimalno 2CA da koristi. Pa zbog toga mozda bije bilo problema. Vidi mozda bolju lokaciju da probas. A i proveri da li mu je bez agregacije stvarno bez da nije samo niža agregacija.
 
Imam LTE-H Monitor. Ako podesim sve automatski ili ograničim na BAND 1,3,20 sve isto. Razmišljam, možda ako promenim configuration file nešto uradim. Updejtovan je na najnoviji firmware.
 
Meni je B3+B20+B3 najčešće. bude nekad i B1 ali telefon ima maksimalno 3 Agregacije tako da ne znam da ti kazem koje koristi kombinacije kad je 4CA. Mada mislim da je isto ko gore plus B1. Probaj vratiti na stari firmaware. Svakako.
 
Poslednja izmena:
Izgleda da je problem jer je Vodafone brendiran sa nemačke mreže. Otključan je, ali moguće da su mu neke mogućnosti ograničene kad nije na svojoj mreži ili su mu zaključane kombinacije frekvencija koje nema Vodafone u Nemačkoj. Ne dozvoljava da se instalira Huawei firmware, koji sam našao po netu već ima neki svoj Vodafone. Kod mene ima 4CA B1+B3+B3+B20. Ranije sam na B535 koji je 2CA zaključavao na B3, pa sam imao B3+B3. Probaću da nađem na netu još neku varijantu, da nekako instaliram Huawei firmware umesto Vodafone, tj. da ga debrandiram.
 
Ja kad sam moj kupio skoro, dobio sa skroz nadutom baterijom... Odma nazovem lika i odma mi zameni za drugi sa ispravnom... Da im nije neka falinka sa baterijama možda...
 
gde da nadjem bateriju za netgear ac810s? postojeca se nadula
Ne znam kako se meni nije nadula nijedna a imam dve jer imam 2 netgeara na jednom je crkao sim slot zato imam komada 2.Dal sto mi uredjaj radi sa 220v i stavljam bateriju samo kad ga nosim negde.Kako pocinje serijski na bateriji:CW7B928BT001980 i 1935 na drugoj ostatak sn je isti.
 
Ja isto znam za ponudu XXL paket pa manje 25 % i još minus 50 din za e-račun, pa ispadne ukupno 1450 din.
Jedino ako su njemu ponudili 30 % ili 35 % na XXL pa još na to minus 50 din za e-račun ?
Ali svakako nije naglašeno koji tačno novi model modema dobija.

Jel' zna neko kako se dolazi do ovih tajnih agenata za popust 😆
 
2023-06-14 08_14_44-Window.png
Meni je presek 10. i normalno nekoliko sati ne može se videti stanje dok sistem to ne ažurira. Posle prikazuje kako treba. Evo već četvrti dan i dalje stoji kao da ništa ne trošim što garant nije tačno. Nemam nikakav dodatak aktiviran. U čemu je stvar?
 
Tako je već duže vreme, znam sigurnoda sam prošlog meseca podobro prešao limit ali internet nije usporio.
 
Da li je moguće uzeti ovaj kućni net bez ugovorne obaveze. Na sajtu nema takvih informacija, a neka žena u poslovnici je bila potpuno neobaveštena kad sam je to pitao.
Trebalo bi mi za vikendicu koju koristim nekoliko meseci godišnje, pa ne bih da plaćam cele godine
 
4G kućni internet mora uz ugovor.
Pogledaj A1 pripejd vikend net, nema ugovor, a plaćaš samo broj dana neograničenog interneta:

1686765215249.png

jedina mana kod vikend neta je što se konekcija restartuje na svaka 4 sata, pa će ti se prekidati net na nekoliko sekundi svaka 4 sata
 
Zdravo jel zna neko koji se ruter daje uz ugovor jel ima neki izbor ili koji ti daju.
 
jedini i jači 4G+ modem se dobija samo preko agenta ( ako ga još ima na stanju ) i pored toga uvek daje i 25 % manje cene u odnosu na cene sa sajta.
Svi modemi na sajtu su samo 4G i ne valjaju.
Imaš i na KP 4G+ modeme za ok cenu.
 
jedini i jači 4G+ modem se dobija samo preko agenta ( ako ga još ima na stanju ) i pored toga uvek daje i 25 % manje cene u odnosu na cene sa sajta.
Svi modemi na sajtu su samo 4G i ne valjaju.
Imaš i na KP 4G+ modeme za ok cenu.
Nema kod agenata više tih rutera..
 
ja sa A1 imam veli shum u komunikaciji.....prosle godine sam uzeo kod njih vikend net sa ruterom i sve je super funckionisalo do jeseni kada su prestala da mi stizu obavestenja mailom oko placanja racuna.....onda mi je stiglo pismo u sanduce od neke agencije koja je preuzela dug da me obaveste da sam duzan....zvao sam ih izmirio obavezu istog momenta preko laptopa....posto nisam vise isao u vikendicu negde u decembru sam hteo da pokazem kolegi aplikaciju i bukvalno reklamirao kako je ok stvar da i on uzme kad ono dug od 300 dinara!!!.....rekoh ok videcu sa njima sta je sad ovo ali ne zurim jer do proleca necu ici u vikendicu.....u martu mi oni blokiraju sve i iskljuce nalog.....i sada borba za 300 dinara, pisem molbe, jedni agenti vicu da cu morati da platim 300+300 jer je potrebna i neka aktivacija......10 puta ih pitam da li mogu da dobijem sms izvestaj o placanju racuna i kako da resimo to da mi redovno stize mail vezano za izmirenje dugova i kazu da oni tu nista ne mogu....njihov dokaz je da su oni meni poslali mail a to sto ja nisam primio to ih ne zanima (naravno da sam gledao i onaj junk folder u emailu)....30 maja ove godine ja sam platio taj dug od 300 dinara i napisao molbu a jos nisam dobio od njih info da mogu da koristim vikend net i kako da resimo to oko obavestenja...
 
Kiša, nevreme ??? a signal -93dBm
1687619664973.png
 
@provokator kako je rešeno to kroz aplikaciju Moj A1? Ako imaš problem da joj pristupiš, zameni SIM karticu. Kod mene na intarifi uredno stižu mejlovi, plus pošalju i sms sa linkom za pdf sa opcijom „plati online". Imaj na umu da moraš jednom u godinu dana da uplatiš vikend net da ti ne bi raskinuli ugovor. Reaktivacija nakon raskida je 1200 dinara.
 
Poslednja izmena:
Razumeo bih da je signal loš ali nije, imao sam pune brzine i sa 118dBm. Ovaj predajnik je na 500m od mene. Što moj pokojni brat reče "Udario grom u satelit" :LOL:
 
Da zato sto kod mene na selu, ima jedva signala i ide do 100 Mbps, a kad je kisa prebaci na pun skoro signal ali samo na ruralnom netu bude i brzina pada na 10 15 max. Ne samo za kišu već i za maglu i slične nepogode.
Dok drugar ima samo na brdu 5Mhz 3G 3-4 Mbps mu je maks.
 
To je sve zbog zagušenosti same tačke i jako loše opreme. Brzina može da bude 2 Mbps da bi posle sat vremena skočila na 100. Tu nema pravila. Na selu nema mnogo ljudi a i nemaju običaj da "vise" non stop na netu. Net najbolje radi u najruralnijim delovima gde nema mnogo stanovnika.
 
@provokator kako je rešeno to kroz aplikaciju Moj A1? Ako imaš problem da joj pristupiš, zameni SIM karticu. Kod mene na intarifi uredno stižu mejlovi, plus pošalju i sms sa linkom za pdf sa opcijom „plati online". Imaj na umu da moraš jednom u godinu dana da uplatiš vikend net da ti ne bi raskinuli ugovor. Reaktivacija nakon raskida je 1200 dinara.
aplikaciji ne mogu da pristupim od trenutka kada su mi iskljucili nalog.....kako mislis da zamenim sim karticu kada jedino tu vikend net A1 karticu imam? ......naravno da sam uplacivao i ispunio taj uslov (pri samoj kupovini rutera i prvom aktiviranju paketa usmeno mi je receno od strane radnice da bukvalo kada zelim mogu da aktiviram a ako ne aktiviram nista ne gubim).
 
Kako mislis da zamenim sim karticu kada jedino tu vikend net A1 karticu imam? ......naravno da sam uplacivao i ispunio taj uslov (pri samoj kupovini rutera i prvom aktiviranju paketa usmeno mi je receno od strane radnice da bukvalo kada zelim mogu da aktiviram a ako ne aktiviram nista ne gubim).
Odeš u poslovnicu i vipovu karticu promeniš za A1. U cenovniku lepo piše to što sam ti i napisao, odnosno u slučaju da prođe 12 meseci od poslednje aktivacije paketa, ugovor se raskida i plaćaš 1200 dinara za ponovnu uspostavu usluge, što je po svemu sudeći upravo tvoj slučaj.
 
Agenti mogu da budu od koristi ako su u mogućnosti da dobave Huawei B525 ili još bolje B535 ruter i/ili je neko zainteresovan da prenese i fiksni pa dobije 25% popusta na pretplatu i za njega. U suprotnom, Lidl Plus ponuda je egal.
 
Vrh Dno