Šta je novo?

Apple tvrdi da zatvaranje aplikacija radi uštede memorije usporava telefon i troši više baterije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Apple-Notch-dobra-ver.webp

Apple tvrdi da zatvaranje aplikacija radi uštede memorije usporava telefon i troši više baterije​

Apple je potvrdio da prisilno zatvaranje aplikacija na iPhone-u može potrošiti više baterije nego ostavljanje aplikacija u pozadini

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...orije-usporava-telefon-i-trosi-vise-baterije/

Dobro jutro Kolumbo :)

Jedan od najjačih izgovora za slabu bateriju u ajfonu

pa ti je izgovor to što korisnik zatvara aplikacije 😂

Opet nije dobro ni da stoje u pozadini non stop.

Stara navika. :)

Sto se usporavanja tiče, to je samo delimično tačno.

Imam neki stari iPad, i činjenica je da znatno fluidnije radi kada mu je poubijano sve osim onoga na čemu je fokus.

Kod novijih uredjaja sa dovoljno memorije i jakim procesorom to nije slučaj.

Formatiranje baterije je nuzno :), ali ubijanje rama nikad nije bilo niti ce biti dobro za bateriju, mozda ce prastari uredjaj prodisati na kratko ali za batt to ne moze biti dobro. Ljudi na ip masovno non stop ubijaju app, kao cigare, neka zavisnost tu ima...

Samo neko da mi razumno objasni kako držanje aplikacije u memoriji može da utiče na trajanje baterije?

Shvatate li da su to gluposti?
Držao jednu nijednu ili 6 komada njemu je potpuno isto.

Potroši se određena energija da se aplikacija učita i ona je u memoriji.
Izbaciš je iz memorije i kad ti ponovo treba opet trošiš energiju da se učita.
Svo vreme memorija troši konstantno bila puna ili prazna.

Nije glupost ali je pitanje koliku to razliku pravi u korišćenju telefona i mnogo zavisi od same aplikacije.

Naravno, ali to je toliko mizerno...
otprilike kao razlika da si otvorio kalkulator i racunas koliko je 10000+10000 ili 100+10 i pravilno zakljucimo da prvi racun trosi vise energije.

Ne znam kako je sada ali apple je uvek voleo da stedi na svemu a narocito na ram memoriji, i njihove ram menadzment memoriji je funkcionisao da app nisu bile live u pozadini (kao kod androida) vec u sleep modu i budile su se tek kada ih pozoves, tako da nisu ni trosile nista.

sve u svemu
-1% brightnesa pravi mnogostruko vecu ustedu baterije od brisanja aplikacija iz memorije.

Ja uvek ubijam aplikacije, ne da bih stedeo bilo sta, nego je u pitanju OCD. Osecam se lose kada udjem u app switcher i ne mogu instant da prebacim na app koju zelim nego moram da je prvo pronadjem.
Ista situacija je i sa browserom na racunaru. Nije mi dobro ako su mi otvorena vise od nekolicina tabova odjednom :)

Apple-Notch-dobra-ver.webp

Apple tvrdi da zatvaranje aplikacija radi uštede memorije usporava telefon i troši više baterije​

Apple je potvrdio da prisilno zatvaranje aplikacija na iPhone-u može potrošiti više baterije nego ostavljanje aplikacija u pozadini

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...orije-usporava-telefon-i-trosi-vise-baterije/
Uu ***.. i šta je tu novo? Samo isključite ono osveženje app koje su u pozadini,ne njakate mob dok se puni (a ja to upravo radim :) ) i trajace vam baterija 2-3 god normalno - do 90%

Nazad
Vrh Dno