Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Cena je povoljnija ako na AE postavite $

1$=111,48RSD / 1€=118,73RSD

cena za isti proizvod na AE $/€ = RSD

1,86$ / 1,81€ = 207,35 / 214,9

3,31$ / 3,21€ = 369 / 381,12

13,15$ / 12,66€ = 1465,96 / 1503,12

kl262.jpg
 
da li je neko porucivao drzac za telefon u autu? zanima me ovakav da bude iznad volana https://vi.aliexpress.com/item/1005...dWhzjX8u&utparam-url=scene:search|query_from:

Ne znam jel bi ti odgovarao ovako neki

 
Stigao basseus 1 car vacume cleaner, 14e, 20 dana cekao,damas probam u kolima
 
@bracin

Jeftiniji su na KP ( ima i novih i polovnih ) , plus ako licno preuzimas , vidis tacno sta kupujes
 
Plastično kućište bi bilo mana kada ne bio koštala 125 evra nego preko 200.
Ubuntu radi fenomenalno, Windows 11 je često na 100% opterećenja ali radi okej.
Ne znam čime da izmerim potrošnju softverski, neka ideja?

Cutesliving Store
Hvala ti. Baš sam hteo da ga uzmem, međutim ovo Windows 11 na 100% opterećenja me je odvratilo. Treba mi posebna mašina za jedan Win program, pa mi je zbog toga bitno. Ne znam da li bi WIn 10 bio manje opterećen.
 
Jesi probao Atlas Os? Ja ga koristim na gomili starih mašina i laptopova, skida broj servisa sa 150+ na 80ak. Mislim da bi bio idealan za ovakvu masinicu
Ne, jer mi ne treba Windows. Stigao je uz mašinu, inače ga ne bi ni nasnimio. Mislio sam staviti Proxmox ali slaba su ova jezgra za više VM a i ima ih samo 4. Neki Ryzen APU je bolje rešenje za tu namenu. Trenutno mi služi kao dedicated server za razne namene, pokrećem Ubuntu 22.04 LTS na njemu.

Može Windows 11 što stiže uz mašinu da se koristi za office/multimedia upotrebu samo je često na 100% opterećenja i čuje se vent, dok u Ubuntu retko prelazi 30% u idle sa sve serverima u pozadini (povremena aktivnost) i ne čuje se vent.

Edit: Meni je ova mašinica posebno interesantna kao server. Bila bi dobra priča standardizacija komponenti ovih Mini PC da idu u kućišta koja se mogu stakovati, da troše malo. Kao mini serveri i naravno da je jeftino. Nešto kao Raspberry Pi što je počeo ali baš mini server priča a da ne košta bubreg i po. Bilo je nekih pokušaja sa thin klijentima ali to je mnogo veće i generalno troši više a i matoro je... Eto i Pi se iskvario, ne možeš poručiti a inače košta previše.
 
Poslednja izmena:
@Envoy kod mene na intel nuc media mašini dosta slabiji procesor radi jako lepo (i3-8109u spušten na 15w i sa isključenim hyperthreadingom). Ali to je win 10 ltsc 2019 sa isključenim updateom pa je broj servisa koje windows drlja u pozadini neuporedivo manji.

Videćemo, možda i pazarim Firebat da se malo poigramo, otvori temu i napiši neku malu recenziju kad budeš imao vremena.

p.s. sorry za off
 
Mogli bi jednu temu za Mini PC, pogotovo od kako je animaN sa sekire napravio video. Nisam našao na forumu iskreno.
 
Koliko ljudi je sklopilo mašine kao home theater ili media centar? Ovo čudo je otprilike kao naslagana jedan na drugi četiri ona keramička, malo deblja podmetača za čaše, ne znam sa čim bi drugim uporedio.
Uporedi to sa u najboljem slučaju mini ITX PC a tu ulogu obavlja manje više isto, možda ne može 4K sa filterima ali standardna upotreba Stremio, KODI bez puno iživljavanja sa madVR sasvim dobro radi to. Em štedi na prostoru, em na računu za struju. Oni jači i skuplji sa Ryzen APU serije 5 su još moćniji ali troše više i fizički zauzimaju nešto više prostora.
 
Koja je fora sa tim "i" u nazivu uopšte? Ima nekih modela sa i bez "i" u nazivu.
H30i su overhead slušalice, prosto imaju različitu namenu.
 
Imate i a20i. Verovatno ne postoje bolje slušalice za te pare. Mislim da za oko $14.5 mogu da se nađu na super deals.
 
Stigli prstenovi za centralnu rupu za felne. Aluminijumski, super odrađeni, a cena niža od krš plastikanera kod nas po oglasima.
Meni su trebali 67,1-65,1mm i mere su tačne, a razlika je osetna kad sam ih stavio umesto plastičnih.
Čak je i lepo spakovano - plastična ambalaža i kartonska kutija.
 
S, obzirom da prstenovi ne trpe nikakvo opterećenje kao i činjenica da čelik i aliminijum pod uticajem vlage vole da se sjedine, jasan je razlog zašto se prstenovi prave od plastike a ne od aluminijuma. Ono što hoću reći, dobro podmaži sve kontaktne površine pre montaže da kasnije ne bi žalio
 
E? Kad zapekne, neće. Ne znam da li si imao prilike da vidiš kako zapekne alu felna na glavčini, bez prstena?
 
Aluminijum i čelik umeju baš lepo da se sjedine, viđao sam mašinske sklopove koji su morali da se greju do usijanja pa pod presom izbijaju. Naravno, felna na glavčini ne stigne do tog stadijuma, ali se slažem sa kolegom @nuk da je pametno staviti mast.
 
Bakarna mast ide svuda, jer sam se više puta zeznuo sa raznim delovima... 🙃
Koristio bi plastične prstenove, ali cena kvalitetnih je tri puta viša od alu varijante, dok su krševi tu negde. Nema nikakve logike.
Da se doda materijala i obradi, je sa cenom negde između alu i kvalitetnih plastikanera.
 
Aluminijum i čelik umeju baš lepo da se sjedine, viđao sam mašinske sklopove koji su morali da se greju do usijanja pa pod presom izbijaju. Naravno, felna na glavčini ne stigne do tog stadijuma, ali se slažem sa kolegom @nuk da je pametno staviti mast.
Zavisi koliko soli bacaju po putu. Bio u Torontu neki Mustang III iz 1980e, 3 godine nisu skidane alufelne, Od 4 točka, 3 sam morao da razbijem u deliće da ih oslobodim, ni brener nije pomogao.
BTW. Nikada brene na alu felne. imaju previše magnezijuma pa je temperatura topljenja jako niska, magnezijum izgori pre nego štose aluminijum istopi i tako uprapasti felnu.
 
Može Windows 11 što stiže uz mašinu da se koristi za office/multimedia upotrebu samo je često na 100% opterećenja i čuje se vent
Ide na 100% kad proverava update inače lepo radi i Win11.
Kupio sam preko Factory Direct Collected Store, platio 100€ za N100 16/512 dok je bio popust ali još 40€ na carinu, porez i šta već.
Za te pare rekao bih i više nego dobra mašinica.
 
To bi bio super dil da nisi platio carinu. Mene izašlo 127 evra, ali nisam platio dažbine tako da sam bolje prošao.
Fina je mašina ali iskreno, nisam ubeđen da bi izdržala 100% opreterećenje 24/7.
Meni nije prelazio 65 stepeni SoC ni na 100% jedno desetak minuta, ali opet nemam baš poverenja u ovo malo plastično kućište i mali vent.

Bacio sam oko na Geekom mašinu sa Ryzen APU 7000 serije u metalnom kućištu ali je malo jaka cena.
Nadam se da će Intel nastaviti da razvija ove APU i da će izbaciti konkuretna AMD APU više klase.
Do tada će valjda pasti cena trenutnim perjanicama, pa ćemo moći uzeti jače jezgro i veći broj za oko 200 evra.
Taman da pronađem vrlo konkretnu namenu ove spravice.
 
Nazad
Vrh Dno