Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Na autonomiju baterije utiče direktno SOC ili system on chip ili ti procesor. Ne znam kakvo ti je znanje o tome, ali na IT si forumu gde bi trebao znati neke osnovne stvari.
Znam svakako te stvari, nisam se lepo izrazio, procesor je zaduzen za samu automoniju baterije! Ali nije samo BATERIJA ceo telefom, da budem BOG ako imam 1 ili 2 sata SoTa zbog Snapdragona! Hocu da kazem da sam SEM baterije bio jako zadobvoljan radom EXy na s20 Fe, naravno da ima razlike, to je neminovno! Ali ne mozes da kazes da je s22 ultra sa EXY Tresh! Jednostavno jako dobar uredjaj, i ta baterija se malo popravila update om mob-a!
 
A i taj SD 888 je pravio Samsung za Snapdragon. Tako da i to potvrđuje da što izađe iz Samsungove proizvodnje od čipova je trash.
 
Super. Meni je S23 Ultra super, kad mi baterija bolja zbog krštenog SOC-a i traje realnih 3-4h više SOT-a meni je to bolje.
 
Da li neko ima problem na ovom modelu da kada hoce da postavi video kao reel na Instagramu, da se tu pojavi seckanje video snimka?
 
Kako se ne isplati sad uzeti S21FE nov za 300-350€ na oglasima 🤔 Odlična kamera , ekran , brz- fluidan .... 300€ ga ja novog sa 2g garancije kupio , sad je na Androidu 14 UI 6.0 a dobiće i Android 15 i 16 .
... Ko nije zadovoljan , uvek može dati za novu ultru 800-1.000 €
... Tvrdim da za 300€ nema boljeg Samsunga.
 
Generalno Samsung ima problem sa trosenjem baterije, posebno u standby rezimu.
Sin ima Xiaomi 13t pro, od 12 uvece do 7 ujutru max svuce 2%, na mom S 21fe u istom periodu 10%.
Testirao sam par noci.
Na oba telefona je ukljucen AOD, nikakve restrikcije nisu popaljene.
Takodje, kod S21 fe je problem kada nije na wifi, cim izadjes i koristis data podatke, nenormalno srce bateriju.
To je razlog zato sto neko izvuce 6-7 sota, ali samo u kucnim uslovima.
Mislim da iz nekog razloga imaju losu optimizaciju baterije, bar da je punjenje iste brze.
 
Snapdragon 888 vazi za velikog potrosaca i prilicno se greje, a + verzija malo popravlja stvar.

Zasto je potrosnja na mobilnim podacima dosta veca? Prvenstveno, losiji signal i to sto ste tada pretezno napolju, na dnevnom svetlu pa i osvetljenje ekrana ode u nebesa a upravo je ekran taj koji trenutno najvise isisava bateriju, posle njega je opterecenje procesora (igrice, graficka obrada i sl) a tek onda dolazi los signal. Problem loseg signala je sto ce on konstantno da crpi bateriju i kad vam je telefon u dzepu i ne koristite ga jer telefon stalno u pozadini salje i prima podatke i pokusava da odrzi konekciju sa baznom stanicom da bi bili dostupni pa ako je los signal, on pojacava snagu primopredajnika i baterija se polako topi...
 
Ja sam 80% vremena na WIFI (kuća i posao , tu najviše vremena provedem), AOD mi je isključen od 00 do 6 ujutro , lokacija, 120hz, društvene mreže ... Jedino igrice ne igram na telefonu. Da su stavili 5.000mah bateriju bio bi bez zamerki, ali i ovako bez problema izvučem od ujutro do pred spavanje bez dopunjavanja baterije .
 
Kome treba jača baterija ne mora ni da razmišlja o 888, već o 732 snap-u.
 
Ne.
 
Ja sam 80% vremena na WIFI (kuća i posao , tu najviše vremena provedem), AOD mi je isključen od 00 do 6 ujutro , lokacija, 120hz, društvene mreže ... Jedino igrice ne igram na telefonu. Da su stavili 5.000mah bateriju bio bi bez zamerki, ali i ovako bez problema izvučem od ujutro do pred spavanje bez dopunjavanja baterije .
Ja sam sigurno 95% vremena na wifi (posao, kuca) osim kad idem sa posla ili razvozim klince onda je ukljucen mobilni net, 60hz, Bluetooth povezan na sat kad idem negde, sve ostalo (gps, nfc i sl) palim kad mi zatreba, AOD se pali na dodir, automatsko osvetljenje, tamna tema, drustvene mreze ne koristim, dosta citam forume i vesti (Opera), Viber, Whatsapp, sync tri mejla, nesto malo slikanja i to je to.

Sa takvim koriscenjem 2-3 dana i 5-6 SOT-a a ako ga bas koristim, izdrzi manje od jedan dan i max sto sam uspeo 8:37 SOT-a na 11% preostale baterije.
 
Ljudi,kakva iskustva imate sa ovim telefonom?
Jel vam zafalilo prostora stim da nema slot za memorijsku karticu?
 
Meni je više nego dovoljno, ali sve zavisi od navika. Mislim da je u januaru bilo 2 godine kako sam ga kupio. Taman da proverim šta ću dalje sa ugovorom.

Video snimke mogu praktično sve da obrišem. A i fotografije su u velikom procentu za brisanje, jer često nešto fotografišem, pošaljem nekome ili rešim, pa više nije potrebno.

Tu su i fotografije sa svih putovanja za ove dve godine, u najmanju ruku bespotrebno. Sve fotke i video automatski idu na NAS, pa generalno mogu i da ih obrišem.

Muziku nemam na telefonu, već imam nekoliko GB alocirano za Deezer cash.
Screenshot_20240227-193756_My Files.jpg
 
Ja sam izuzetno zadovoljan sa S21FE , uz to garancija do kraja decembra 2025 👍 ... Ali , posle nešto malo manje od mesec dana vreme je da ide na prodaju (crv ne da mira 😁) daću i masku, punjač i rezervnu foliju ... Već ga okačio na KP .
Inače da sumiram , za ove pare ne postoji bolja kupovina Samsung telefona , probao i S23FE koji je užas sa onim bezelima oko ekrana i srebrnim krugom na prednjoj kameri (kakav downgrade)...
S21FE dobiće i UI 6.1 , Androida 15 i 16, tako da = Sve preporuke za S21FE 👍
 
Najavili su, doduše, nezvanično da bi na jesen mogao da se pojavi S24 Fe, tako da pucam na taj.
 
Info ako nekog zanima. Prošle nedelje sam odneo tel u ovlašćeni servis da zamene usb konektor i naveo da je baterija oslabila. Zamenili su i jedno i drugo bez problema. Tel je u garanciji još 3 meseca.

Bas da vidim kako ce se ponašati sa novom baterijom.
 
Opet placebo da se baterija brže troši u stand by posle ovog security update. Februar mi je nekako bio taman, ali eto "mora" update da se uradi. Ima li jos neko ovakav utisak?
 
Sva super, baterija slabija, izvučem max 5h sota.

Za selfi čekaj nekog drugog da odgovori, slabo koristim, ali deluje mi ok
 
razmisljam zeni da uzmem, selfie joj je bitan 🤣 nzm da li s21fe ili a55 🙄
 
Ако је зарад мира у кући, онда узми Ѕ23 или Ѕ24.:rolleyes:
 
Nazad
Vrh Dno