Šta je novo?

Xiaomi 12 / 12X / 12 Pro / 12 Ultra

To je dezinformacija za bateriju Fusiona. Nisam nikada gledao koliko ima SOTa ali neka ti reper bude da na xiaomi 12 baterija malte ne duplo kraće traje ali Fusion radi po sistemu kud ti okom tu on skokom. Xiaomi 12 ima kameru koja u pozadini vuce neku zutu boju, na kameru Fusiona se svi zale meni radi sasvim ok jer nisam fotograf, sada koristim ip13 i fotke su ok ali oob su zatamnjene. . . Nema pravila.
 
Jel se išta popravila baterija na 12 pro modelu? Znam da ne može dan da izgura
 
Treba mi pomoć, izneveri me 12 Pro, nije diran sve je fabrički na njemu, od jutros je upao u MAIN MENU Miui Recovery 5,0
Nudi mi opcije Reboot, Wipe Data, Connect with Mi Assistent, Safe Mode.
Uz pomoć dugmića za ton idem gore dole, a opciju biram na dugmetu za isključenje.
Ušao sam u sve op0cije sem u Wipe Data i stalno se vrti u krug.
Posle nekog perioda sam se restartuje, pokušava da digne sistem i završi u istom MAIN MENU i tako u krug.
Šta mi je činiti?
 
Identičan problem sa 12 običnim. Bilo bi lepo kada bi moglo barem fotografije da se sačuvaju.
 
Sinoć kasno je popio neki Xiaomi UI update, i tu nastaju problemi. Ja ne mogu ničemu da priđem, pa zato pitam za savet.
 
Ne znam da li bi pomoglo da preko miflash tool-a odradim flash i da obeležim save user data.
 
Neće sa fastboot romom jer je zaključan bootloader kao što si rekao. Kako da mu se poturi recovery rom? Samo nekako da izvučem fotografije sa telefona, posle može bilo šta da mu se radi.
 
Da se javim i ja... :confused:
Xiaomi 12 je u pitanju... Android 13, MIUI 14 14.08. global verzija (ako dobro znam poslenja pre HyperOS).
Juce ili pre 2 dana mi se pojavio Control center hyper os update, uradio, promenjen mi center na hyper os izgleg.
Jutro mi si pojavio ponovo control center update (pisalo nesto bug fixed..) ja ****** lupio update i od onda isti problem kao i gore sto je napisano (jedino nisam wipe data probao mada ne znam da li bi i pomoglo). U safe mode nece a Mi Assistent pokusavam ali nesto ne ide (ne propoznaje mobilni).
Celo popodne vrtim YT ali nista pametno nisam nasao. Lik u servisu mi rekao da sam mu danas 5-6ti a ove nedelje mozda i 30ti koji su mu dosli sa istim problemom ...:eek:
Ako neko ima predlog kako sacuvati podatke bio bih zahvalan.
 
@sashavram Pa jel mogu u servisu da to povrate ili neće da se bave takvim stvarima? Ja znanje da čačkam i čeprkam nemam, nego me neki virus opalio gorim i ležim, a usput i fon crkao, pa nisam stigao do servisa da odem. Isto je i meni tako javio kako si naveo i očigledno je to neki update koji je stvar ukakio do maksimuma.
 
@sashavram Pa jel mogu u servisu da to povrate ili neće da se bave takvim stvarima? Ja znanje da čačkam i čeprkam nemam, nego me neki virus opalio gorim i ležim, a usput i fon crkao, pa nisam stigao do servisa da odem. Isto je i meni tako javio kako si naveo i očigledno je to neki update koji je stvar ukakio do maksimuma.
Verovatno bi mogao ali wipe i novi sistem bez ikakve mogucnosti da sacuva ista sto ima na phonu.. (da li stvarno ne moze ili nece ne znam) i trebalo bi mu par dana...
Meni je 90% podataka backup-ovano, ali pre wipe (ako mora) hteo bih da pregledam i sacuvam sve (ako uopste bude moglo)...

EDIT: inace, mob sam kupio u Yettel-u pre godinu dana, pod garancijom (cinimi se).. ako njima posaljem, kontam bez 10ak dana nista i 200% brisu sve bez ikakvog backup-a...
 
Nema pomoći, izgleda mora wipe data da se odradi pa posle da se juri neki software za data recovery. Ja ću da probam wipe pa posle bez naloga i mreže da ga uključim i da probam da čupam podatke nekako. Da li ima neko da preporuči neki alat za ovo?
 
Posto nisam mogao da cekam da li ce biti neko resenje da se sacuvaju podaci odlucio da sutra odnesem u yettel jer je pod garancijom.
Uradio wipe data i system se podigao bez ikakvih problema. Ok, clean kao iz kutije ali ustedeo verovatno 10ak dana cekanja da mi vrate mob.

EDIT:
i dalje na miui 14.0.8 , nema jos hyperos-a
 
Ja sam zvao ProMobi i oni su mi rekli da mora wipe, da će to i oni da urade. Pokušavao sve i svašta i na kraju odradio wipe. Poslednji xiaomi koji sam kupio, što se mene tiče, ovo je stvarno sramota šta su uradili.
 
Ja sam zvao ProMobi i oni su mi rekli da mora wipe, da će to i oni da urade. Pokušavao sve i svašta i na kraju odradio wipe. Poslednji xiaomi koji sam kupio, što se mene tiče, ovo je stvarno sramota šta su uradili.
radim restore, potrajace a izgleda da ce mi faliti podaci od poslednjih par dana. Nije strasno ali teze mi pada sto se moram cimati oko bank aplikacija, sitnih podesavanja...
a da mi je zadnji xiaomi verovatno jeste, slazem se sa tobom...
 
Стигао HyperOs на 12X, шта је чинити, чекати или...
 

Prilozi

  • Screenshot_2024-03-04-19-51-29-018_com.android.updater-edit.jpg
    Screenshot_2024-03-04-19-51-29-018_com.android.updater-edit.jpg
    53.8 KB · Pregleda: 18
Obavezno pravi backup ako se odlucis da updejtujes. Mene su naplasili prethodni postovi tako da ne diram nista dokle god lepo i fluidno radi.
 
I javi dal se upalio. :D

U kini je 12x prvi dobio, tj. valjda svi 870 telefoni.
 
Suprugin 12X je umro jutros, verovatno je apdejt koji je zaboravila da ugasi da se sam odradi. Ili je nesto crklo samo posto je telefon potpuni mrtav :D
 
Lepo bogami, na sve to Xiaomi masno laže kako je mali broj korisnika pogođen.
Xiaomi says it has contained the issue, but only a small number of users are affected, and unfortunately, only a factory reset, performed by one of Xiaomi's service centers, can fix the issue. The factory reset, of course, will wipe out all your data.
 
Nazad
Vrh Dno