Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

05.08 supruga podnela zahtev za prenos broja, kontaktirao RATEL dobijem odgovor da za navedeni broj ne postoji ni jedan pokrenut proces prenosa. Odem u globaltel tj čovek koji popravlja telefone je i njihov zastupnik i devojka koja je primila zahtev mi kaže da isti još nisu poslali jer brza pošta nije bila da preuzme pošiljku. Roletna mi pala na oči.

@salevs

Citaj temu !!! - uzmi Globaltel broj , a taj ostavi na pripejdu u mrezi u kojoj je sada...

Neću da dopunjavam dva broja mada ni ta opcija neće biti isključena ako joj ne prebace broj

Ukratko, prenos broja u Globaltel je ok ako može da istrpi polovičnost mogućnosti i nemogućnosti isporuka servisnih poruka (banke, PayPal, 2FA i slično) i broj koristi pretežno za pozive, poruke i internet ili planira upotrebu roming paketa. Meni su bili spona da izađem iz Yettel-a pošto sam u A1 bio tri puta odbijen, te ću ovog puta preći kod njih iz Globaltela krajem godine, da iskoristim mesečne planove upola cene narednih 6 meseci.

Ukratko, prenos broja u Globaltel je ok ako može da istrpi polovičnost mogućnosti i nemogućnosti isporuka servisnih poruka (banke, PayPal, 2FA i slično) i broj koristi pretežno za pozive, poruke i internet ili planira upotrebu roming paketa. Meni su bili spona da izađem iz Yettel-a pošto sam u A1 bio tri puta odbijen, te ću ovog puta preći kod njih iz Globaltela krajem godine, da iskoristim mesečne planove upola cene narednih 6 meseci.
Mocni plan ti je 300 dinara jeftiniji (nije upola cene da znas) ova dva jesu sa 100 i 200 minuta (200 i 300 dinara) Svakako vrede.

Mocni plan ti je 300 dinara jeftiniji (nije upola cene da znas) ova dva jesu sa 100 i 200 minuta (200 i 300 dinara) Svakako vrede.
Znam, to ni ne računam. Nema saobraćaj za zb roming kao intarifa na kojoj sam sa A1 brojem.

Ako ti treba onda prepaid ne vredi. Globaltel ima jedino MB.
Početkom naredne godine ne, tada će mi mesečni plan 400 ili 600 zadovoljiti potrebe, jer ne putujem van zemlje. Mada svejedno, ostaću na pripejdu u A1 do daljnjeg, osim ako mi ne ponude nešto slično kao novembra preprošle godine intarifu za 500 dinara. U Globaltelu ću sada iskorititi mogućnost da uplatim promo dodatak za Tursku.

Kako da proverim stanje na ipadu?
Kupio sam esim,instalirao obe aplikacije ali mi obe traze kod koji se salje smsom na broj.
Ipad nema mogucnost primanja klasicnih sms poruka.

Sorry što pitam, mogu li se na iPad-u pozivati USSD kodovi? Ako može, proveri stanje na *100#.

Ne mogu. iPad nema dialer, SIM kartice funkcionišu isključivo za data saobraćaj. Rešenje je da fizička sim kartica bude u bilo kom telefonu prilikom isporuka verifikacionih kodova.

Sorry što pitam, mogu li se na iPad-u pozivati USSD kodovi? Ako može, proveri stanje na *100#.
Ruski mifi jedan sto je davao ruski mts radi ussd.Od poznatijih mifi uredjaja Huawei e5573-cs322 sa zamenjen sw radi ussd opcija.mf927u zte ima sakriven ussd vikend net varijanta umesto #home ukucate #ussd i ne sme da bude 4g only.Ipad ne podrzava ussd a ovi mifi uredjaji da

Dobro, apple je poznat odoka da se koristi za 3 aplikacije i da ima lepe, tecne animacije i to radi i to je to manje vise. Ovo su sve visenamenski uredjaji posebno android telefoni su siroko specijalizovani. Ali mi je vise fascinantno da nema mogucnost logovanja putem naloga registrovanog maila ili slicne varijante?

E-sim je u pitanju,morao bih da izbrisem data plan iz ipada pa da ga aktiviram na iphoneu,pa brisanje iz tel,pa ponovo instal u ipad… :mad:
Napravljena je namenska aplikacija za ipad a jedina mogucnost logovanja putem koda iz sms-a za koji ipad nema podrsku!

Poz.
Ja preneo broj pre par dana i naravno da ne stižu kodovi za autorizaciju od banaka.
Ono što je zanimljivo i banke i Globaltel su mi rekli isto: Nije važno što je broj isti, u sistemu banke mora da se promeni operator za Push i OTP poruke. Nije isti broj centra za prijem i slanje sms poruka.

U obe banke su rekli sa sačekam par dana. E sad, ako ne proradi vraćam broj u Yettel odmah.

@lale87 - Znači ništa od toga :( Ostale mi ne piju vodu jer je online dopuna moguća samo platnim karticama izdatim u Srbiji, a ja imam samo inostrane (ne živim u Srbiji). Jedino Globaltel prihvata strane kartice (kroz aplikaciju), a i to mislim da je pitanje do kada će funkcionisati sad kad su u vlasništvu MTS-a.
Ja sam normalno dopunjavao kredit u Yettel-u do prosle nedelje sa HR karticom Aircash, Wise isto. Ranije sa ruskim karticama dok je to bilo moguće pre sankcija. Za ostale mreže ne znam zaista.

Nebih da te plašim, ali to "odmah" je tek posle 3 meseca. Toliko moraš provesti u novoj mreži,
Čak i ako dokažes da operator ne isporučuje uslugu do kraja? U ovom slučaju kodove za autorizaciju.
Čudno mi da Ratel ne reaguje na takve stvari.
Sprečavati autorizaciju za kartično poslovanje nije baš tako mala stvar. Bar u razvijenim zemljama. Blokiraš rad druge institucije, platni promet, radiš ono što i banka ne sme, a to je sprečavanje slobodnog protoka novca.

Ovo za roming me ne zanima baš puno. Kupim online e-sim 500gb MTL za 10 e i ne razmišljam pred put u CG.
Za ostale zemlje kupis HR karticu i imaš internet dobrodošlice u A1 HR i važi u celoj EU. Nema rominga. Kartica 3 evra. Dopuna online. Ako ideš preko HU kupis Yettel ista stvar.

U obe banke su rekli sa sačekam par dana. E sad, ako ne proradi vraćam broj u Yettel odmah.
Raiffeisen ne kategoriše po operaterima. Jedan kanal je u funkciji (za isporuku kodova prilikom otvaranja iRačuna, autorizacije mBank tokena i potrošnje u inostranstvu) ali OTP kodovi za mBanking ne stižu.
Nebih da te plašim, ali to "odmah" je tek posle 3 meseca. Toliko moraš provesti u novoj mreži, ovom slučaju Globaltel mreži.
Po novom pravilniku za prenos koji je stupio na snagu 1. avgusta, rok je skraćen na 60 dana.

@Nebasneba - Ja sam u vreme Telenora dopunjavala prvo danskom Visa karticom, da bi odjednom samo odbili dopunu, pa sam probala MasterCard (izdata od strane iste banke) i to je prošlo jednom, da bi naredni put bila odbijena.

cao, da li postoje posebna podesavanja za roaming na globaltel-u? Samsung je telefon, i nesto ne uspevam konekciju

Proveri podesavanja za APN-ove. Preporuka je da postavis APN: vipmobile User: vipmobile Pass: vipmobile i naravno da aktiviras taj APN na telefonu (da ga obelezis da je aktivan) i naravno obavezno, prenos podataka u roamingu da ukljucis.

Drugari može informacija u koliko neko zna.
Naručio sam globatel sim karticu direktno od njih da mi stigne na kućnu adresu. Zanima me kada se vrši zamena broja, za broj po želji, da li će biti potrebno da menjam fizički sim karticu ili mi ostaje ista. Koliko traje proces zamene broja?
Naravno sve sam to isto pitao i globatel podršku ali kao da sam dobio generički odgovor gde mi je objašnjeno kako da uradim zamenu broja, ali za ova pitanja sam ostao uskraćen odgovora.

Nije potrebna promena kartice, promena se vrši na njihovom sajtu i odma posle promene restartovati telefon i onda bi trebalo sve normalno da radi. I naravno ako koristiš Globaltel app moraš ponovo da se prijaviš tim novim brojem

Isto važi i za porudžbinu broja po želji, tj. na sim kartici je ispisan drugi broj, a na njoj upisuju željeni i računa se da je iskorišćeno pravo prve besplatne promene broja, odnosno svaka naredna se plaća 300 dinara. Moguće je zatražiti promenu broja i preko Call centra.

@uji @N3sa Hvala na brzim odgovorima.
Što se tiče globatel aplikacije vidim da mi Play Store nudi Moj Globatel i Globatel dok mi Huawei nudi samo jednu. Koju je bolje koristiti za pozive iz nje kada je fizička sim kartica nedostupna.

• Like
Reagovanja: uji
@uji @N3sa Hvala na brzim odgovorima.
Što se tiče globatel aplikacije vidim da mi Play Store nudi Moj Globatel i Globatel dok mi Huawei nudi samo jednu. Koju je bolje koristiti za pozive iz nje kada je fizička sim kartica nedostupna.
Globaltel običnu app koristi, jer jedino i kroz nju možeš voditi razgovore slati poruke, koristiti TV, ova moj Globaltel služi samo za uvid u stanje preostalog saobracaja, aktivaciju dodataka i sličnog

Ukoliko je neko imao isti problem bio bih zahvalan za resenje! Naime u CG sam na odmoru i imam freepaid tarifu u kojoj imam 2 gb interneta. Problem se ogleda u tome sto nemogu da dobijem pristup. Ukljucio sam mobile data u romingu i sve al nece pa nece. Na telekom.me sam mrezi, menjao sam i na 3g svasta sam probao. Pisao Globaltelu 3x niko ne ferma.....

Napravi novu pristupnu tačku (apn) i označi je kao aktivnu, jer prilikom prelaska u roaming izgubi sva podešavanja

Nazad
Vrh Dno