Šta je novo?

Honor Magic 5/Pro/PE

To je realnost ,na zalost
Svidjalo se to nama ili ne
Daju 3 nadogradnje i 4 ili 5 bezbedonosnih zakrpa
 

Evo za sve koji misle da se HONOR odvojio od Huawei-a. Potpuno slican izgleda a da ne kazem boja kao na Mate 50 pro.
 
 
Већ 3 године користим p30 lite, па ћу можда кренути у замену. Видим код оператера има honor magic 5 lite, па чисто да видим има ли ко какву препоруку око њега. Не играм игре, нисам професионални фотограф. Битно да батерија држи. 😀 Хвала.
 
Већ 3 године користим p30 lite, па ћу можда кренути у замену. Видим код оператера има honor magic 5 lite, па чисто да видим има ли ко какву препоруку око њега. Не играм игре, нисам професионални фотограф. Битно да батерија држи. 😀 Хвала
Koristim magic 4 lite, petica, je u nekoliko stvari malo bolja. Izuzetna baterija, brz punjac, dobar ekran, dobar procesor, i posle godina na saomiju prodisao sam kada sam poceo da koristim emui. Veoma fluidno i brzo radi. Magic 5 lite ima amoled ekran, bolju kameru, i malo bolju bateriju,i malo losiji punjac. Ako je mala razlika u cenu svaka preporuka za magic 5 lite, Ako je veca, vredi razmisliti o cetvorci.
 
Имао бих и опцију мотороле г72. Која од ова два изабрати? 😀
 
EU cene pa stotka/150 iznad, minimum. Vec odavno vidjeno. Eventualno neki preorder bonus ali i sat ti uracunaju u cenu.
 
Potvrdjeno za Magic 5 pro i Vs dobice 3 nadogradnje i 5 godina sigurnosnih zakrpa
Pohvalno , sada vec ovi modeli postaju izuzetno zanimljivi
Kontaktirao sam Honor podrsku danas, 2 azuriranja androida i 4 godine bezbednostih zakrpa dobija magic 5 pro
 
Screenshot_20230420_205018_Chrome.jpg

Ako si kontaktirao našu podršku mislim da su pogrešili ne bi bilo prvi put da neka podrška u Srbiji pogreši informacije. Ipak ono računam da je ovaj put android authority bolje informisan od naših. Prva priča je bila dve godine na početku MWCa a onda pošto je bila malo globalna manja pljuvačina honora zbog toga su odmah izjavili da će polisa nova biti tri androida i pet godina security. Što mislim i da mogu da izguraju ali će najverovatnije kasniti po par meseci kao i sada
 
Pogledajte prilog 386662

Ako si kontaktirao našu podršku mislim da su pogrešili ne bi bilo prvi put da neka podrška u Srbiji pogreši informacije. Ipak ono računam da je ovaj put android authority bolje informisan od naših. Prva priča je bila dve godine na početku MWCa a onda pošto je bila malo globalna manja pljuvačina honora zbog toga su odmah izjavili da će polisa nova biti tri androida i pet godina security. Što mislim i da mogu da izguraju ali će najverovatnije kasniti po par meseci kao i sada
Postavio sam sliku iznad vaseg komentara, voleo bih da su pogresili, ali ako nije greska ne bih me cudilo da im se smanji prodaja u evropi.
 
Ma video sam sliku i znam celi situaciju pošto sam bio ispratio MWC maksilamno koliko sam mogao. Sada čitam i na android police i na xda isto pišu tri androida. U Srbiji uvek kasne informacije pa me ne bi čudilo da im još nisu stigle ove "sveže" od februara. Generalno mislim da će biti tri da isprate pixel telefone pošto i samsung i bbk grupa imaju 4 android nadogradnje pa kao da ne bude da su totalno ispod plus mislim da je čak i huawei uzeo i ispratio starije modele sa tri androida čak i sada bez servisa tako da ako su i ono i ovi će.
 
Гледајући неке стране јутјубере, рекоше и они да има 3 OS ажурирања. Иначе изашла је и Бенчова рецензија, све у свему одличан телефон, мана је lens flair који ми делује гори него ајфону.
 
Pa koliko citam sada izgleda da ipak ima 3 nadogradnje i 5 godina sigurnosnih zakrpa
Pa recimo da je to prihvatljivo
Treba ispratiti Honor svakako
Po meni veoma zanimljiv brend ako budu isli nekom uzlaznom putanjom po pitanju cene ,kvaliteta a narocito podrske mogu postati ozbiljan 3 igrac
 
Mozda budu slali jos koju verziju magica svojeg preko androida kao recimo sto ima p30 pro. Zaglavio se na android 10 al ce dobit najverovatnije emui 13 nema veze sto je niza verzija androida. To nije lose meni je to ok, uopste se ne oseti da je ostao na android 10 a emui12 šljaka 😅
 
To je taj problem
Da li je zaista bolji od s23 plus,lepsi jeste ,meni
Plus 4 naprema 3 azuriranja ,definitivno bolja u svakom smislu podrska Samsunga ,brza azuriranja.Proveren brend Samsung naspram na neki nacin novog brenda Honor
Luda trka za najboljima,bice im veoma tesko u tom premium segmentu
 
I dalje mi nije jasno ko je dao zeleno svetlo za onu pilulu napred.. napred je extremno ružan, kao Kinez od 200e iz 2018 godine. Šteta
 
S23 + је смешан за овај телефон, бољи је у сваком погледу, ово је у класи S23U
 
Pogledajte prilog 386663

Mogu da se kunem u Honor i Huawei, ali sve vise razmisljam da odaberem neku od drugih telefona kao na primer Samsung ili Oneplus, koji nude duplo vise azuriranja
U principu cela ta prica sa azuriranjima i nije toliko bitna.

Sta realno donose nove android verzije? Pricam o samim verzijama, ne o bezbednosnim zakrpama koje critical/severe vulnerabilitye patchuju.
Cinjenica je da je svaki proizvodjac u poziciji da sam dodaje funkcije - stvari koje su godinama npr na MIUI, EMUI, Realme/Vivo/Oppo telefonima, Samsungu, tek sada dolaze na Gugl telefone, Sony, itd.

Na Huawei je EMUI13 doneo..velike foldere... neke gluposti za smart home uredjaje (koji se ni ne prodaju kod nas, osim vage i slusalica), malo bolji widgeti (opet, besmisleno ako koristite custom launcher), deljenje zvuka na dva para slusalica..ciscenje duplih fajlova, cachea (postoje aplikacije vec deceniju i jace, od sdmaid pa na dalje..a i svi kinezi imaju nesto slicno)..i to je to!
Godinu dana cekanja, i ovo. Sto je najsmesnije, ni kod drugih nije nesto bolja situacija.

Meni je na primer od svih tih funkcionalnosti od zadnjih par godina, bitno scrolling screenshot da imam koji radi uvek (na Xiaomiju tacno znam u kojim appovima ne radi, u kojima radi, dok kod Huawei radi u vecini appova, a u realme skoro u svima).

Bankarske aplikacije tek sad, u ovoj godini, krecu da targetiraju novije od Oreo (droppuju support za 8 i manje), a on je izasao 2017, znaci pre 6 godina, tj flagship telefoni iz 2015, 2016, koji su dobili to azuriranje, tek sad idu u penziju jer jednostavno ih ne podrzavaju vise.

E sad, sto neke drma FOMO, pa uporedjuju s ortacima u kaficu About sekciju telefona i sta ti ja znam, to je drugo, ali objektivno i jedna-dve godina pravih azuriranja (u smislu da ima poboljsanja u radu, ili barem par novih funkcija a da rad ostane isti, a ne da zeznu nesto..sto se obicno desava, doduse na Huaweiu najmanje) i 4-5god security updateova je realna prica.
Apple i dan danas matore 5S, 6 azurira kad su u pitanju bezbednosni apdejtovi, sto je za svaku pohvalu, jedino Samsung i Huawei rade tako nesto iz android sveta (doduse ne na tom nivou), a za ostale vazi ono "evo ti unlockuj bootloader pa flashuj ako te zanima".
 
Generalno ima i druga strana price
Das 1k +eura za telefon i ocekujes nesto vise nego onaj sa od 200,300,400eura
Sto se tice toga ko zasto kupuje nesto,je besmisleno diskutovati
Kupe Audi,Bembaru od 20k i vise pa voze po kraju
Svako sa svojim novcima radi sta hoce i snosi posledice i benificije istog
Tako da ko sta kupuje je njegova licna stvar
 
Po meni, pre honor nego s23+. Po meni je samsung izvikan, i msm da se 1/5 cene placa samo ime, sto je za mene bezveze. Ako je ovako zaista kao sto pise na papiru i kao sto su ga predstavili u recenziji, ne vidim razlog da se ne uzme on uodnosu na s23+. Pazite duplo vise prostora, 12gb rama sa turbom i novije kamere. To sto se tice snimanja i nocnog snimanja, ako su kamere dobre, to se pegla updateom. Ja koristim P50 pro, ali da sad kupujem telefon, vrv bi bio upravo ovaj. Ako je zaista 3 god nadogradnje kao sto ste naveli gore, i 5 god zakrpe, to onda moze biti prihvatljivo. Plus dolazi sa punjacem gospodo. Ovo sa satom kao poklon jednostavno su spremili da za manje pare dobijes sve vrh. Do sad mi se Xiaomi 13pro cinio najboljem kupovinom ali ovim se menja moje misljenje.
 
Nazad
Vrh Dno