Šta je novo?

Telefon se automatski nakačio, instalirao aplikaciju i "nabio" račun

To smo rešili, sećaš se? Rekoh da sam izmenio apn, izmenio username iz telenor u telenor***** nije za forum :D i da više neće praviti račun. Pogotovo od sutra kad odem u BG u poslovnicu.
 
Interesantno je kako je uvek telefon kriv, uvek se telefon sam nakaci i sve sam radi.
Nije tesko pitati prodavca sve sto vas zanima prilikom kupovine, mada se na telefonima vrlo lako gas internet saobracaj, gotovo da ne moze da se promasi vise.
Svaki racun mora da se plati, ne mogu se slucajevi odvajati na namerne i nenamerne.
 
Sjajan tekst!

...jedino sto ipak mislim da je tvoj nacin neispravan. Umesto sto eliminises eventualne "izazove", mislim da je bolji pristup raditi na sebi i dozvoliti njihovo postojanje ali doneti odluku o nekoriscenju ili svojevoljnom umerenom koriscenju tih "izazova". Ja sam u slicnoj situaciji kao ti, primecujem da preterujem i pokusavam da to popravim ...uspeo sam da na neku razumnu meru spustim koriscenje desktopa i neta na njemu ali na mobilnim uredjajima jos uvek ne. :( ...ako nadjes neko delotvorno resenje a da ono ne podrazumeva gasenje interneta javi. :D
 
Baš sjajan tekst!
 
A OP treba da izvuče pouku iz teksta da ON ovlada tehnologijom a ne da tehnologija upravlja umesto njega (kači se na internet, skida aplikacije, nabija račun) . [emoji1]
 
Mozemo mi da mislimo sta hocemo ali Gandjan je u pravu. Uredjaj i njegov OS bi trebalo da rade tako sto su u startu konfigurisani onako kako odgovara korisniku a ne korporacijama. Dakle da po defaultu u startu nema konekcije niti mogucnosti da OS odnosno aplikacije prave bilo kakav pa i smesan trosak bez nase prethodne dozvole. Pa sta ako je on sa desktopa bio nepazljiv i izabrao da mu se instaliraju HereMaps? Fon je svejedno morao da ga upozori da je na mobile data i da trazi dozvolu za nastavak.
 
Moze biti , ali opet zavisi kako ko gleda; npr. ako konfigurisem APN, ukljucim data protok, u samoj Here aplikaciji postavim da je online, pa kliknem na download mapa, onda stvarno ne zelim da me smaraju razna obavestenja o data protoku.


Ili, ako u auto napunim gorivo, ubacim kljuc u kontakt bravu, okrenem kljuc (pa makar i slucajno), ocekujem da se ukljuci motor, a ne da dobijem obavestenje na kontrolnoj tabli da ce motor da trosi gorivo :)
 
Poslednja izmena:
Moze biti , ali opet zavisi kako ko gleda; npr. ako konfigurisem APN, ukljucim data protok, u samoj Here aplikaciji postavim da je online, pa kliknem na download mapa, onda stvarno ne zelim da me smaraju razna obavestenja o data protoku.


Ili, ako u auto napunim gorivo, ubacim kljuc u kontakt bravu, okrenem kljuc (pa makar i slucajno), ocekujem da se ukljuci motor, a ne da dobijem obavestenje na kontrolnoj tabli da ce motor da trosi gorivo :)
...kod okretanja kljuca u svrhu verglanja motora ti nikako ne zelis ni da te usporava kucanje nekog passworda (gasenje alarma) ...i to je sasvim prirodno ...ako krades auto [emoji14]

Stvarno covek ne trazi nista cudno, kao sto windows ima UAC settings u startu vrlo zastitnicki nastrojene, tako bi i OS na mobilnom trebao da ima zastitu tebe od korporacije a ti ces odluciti da li ces tu zastitu iskljuciti ili neces.
Svakako da ne treba gojiti masnu gusku (korporaciju) time sto cemo opravdavati OS koji radi u njenom interesu vec bi trebalo da mislimo na prvom mestu o najboljem interesu samog korisnika. I tu je Gadjan u pravu.
 
bas je bilo zanimljivo. sam protiv svih u pocetku, na kraju, moze biti.
moj pogled na android ili gugl je kontrola velikog brata. nisam jos video da nekom smeta sto nas kontrolisu do maksimuma.
zar vas ne nervira njihov monopol ? ako nemate gmail na fonu, nemozete uci u play store ? monopol na maksimumu ! drugo, gugl na sto nacina, a da nemogu da ih obrisem. neskidam sa wi-fi,ja i non stop azuriranja i to cijih aplikacija ? pa gugletovi. dal se neko pitao zasto oni azuriraju svoje aprikacije svaki 2-3 dan ? imam dosta prijateljica, neukih, u godinama, zive se istrecaju kad im gugle uleti sa aplikacijom da imaju virus i da odmah skinu aplikaciju, a pri tom nista ne objasnjavaju. to je po meni cist gangsteraj. vi mladi mozda racunate da je ovo smesno sto vam pricam. meni nije. pobesnim kad vidim na brouzeru predlog biranja, koji sam pre toga trazio na laptopu. znaci, proveravaju me kad sam i kod kuce i van kuce.
imam gmail koji sam poceo da gasim, jer su mi se smucili koliko me jure da me uguraju u fejsbuk. toliko su pogani da posle desetak mejlove, gde me prezimenjaci zovu da se druzim, zenske iz santa monike, podmetnuli su mi i pokojnog prijatelja (nisu se sinhronizovali sa maticarima).
vidim sad da sa windouz 10 javno saopstavaju da ce svi biti pod kontrolom. nikad veca kampanja nije bila za preuzimanje nekog programa i to besplatnog, a do juce su naplacivali sve programe. cekam da samsung pusti neki bolji tizen u prodaju, pa da se resim cije i gugla i androida. isti djavo.
https://www.google.rs/search?client...derber+grupi&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8
ne patim od manije gonjenja, ali pitam vas, da li ste ista uocili do sada, od ovoga sto sam napisao ?
 
Za deo toga što si napisao si u pravu, deo nema veze sa google, a deo ni sa životom. :)

U svakom slučaju, ako imaju višak resursa da ih troše na mene, slobodno nek to i rade.
 
- Kada ste postali paranoični?
- Od kada su počeli da me prate.

Kao što reče @roadracer, nema sve to veze sa Googlom. Problem su neupućeni korisnici (imam nekoliko takvih kontakata na službenom mailu) koji se kače na sve postojeće društvene mreže i ko zna šta sve i onda šalju cirkularne pozive svima iz svoje liste kontakata. Ja imam profil na FB (nisam nešto preterano aktivan) ali mi nikada nije palo na pamet da tako nešto radim. Odakle meni pravo da FB ili nekom trećem dajem mailove drugih ljudi?
Ono sa virusom je neprimerena reklama za neku aplikaciju za uklanjanje virusa ili neki malware, nije direktno Google.
 
Nazad
Vrh Dno