Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Pa nije pitao, ali kada već gleda novi ugovor da zna u vezi 4G mreže kako stoje stvari ;)
 
Mene si zbunio, pa pretpostavljam da ce i on biti jos vise zbunjen :D
 
Kako se ukljucuje ona govorna poruka o brojevima prenesenim kod drugog operatera? To bese ne naplacuju?:)
 
Imam 4 ugovorne obaveze i fiksni na svoje ime. Bio u poslovnici danas i uzeo 3 postpejd broja bez ikakvog problema. Ni LK mi nisu skenirali. Brojeve uzeo za drugare iz SAD koji ce biti u BG dva meseca.
 
Pa mozes to, nije problem. Ne moze >5 postpaid UO sa nekim promocijama/telefonom.
 
На мт:с сајту пише да може до 3 са УО или до 5 на неодређено, мада су они обично либерални и не праве питање ако корисник уредно даје паре. Ја иначе ни рођеној сестри не бих узео постпејд на моје име а тек другарима ... ;)
 
^ Ameri su mi super drugari, a samo nenamernom omaškom mogu da mi naprave račun. Ipak, limitirao sam sva tri broja na 5k din preko računa (manje ne može), isključio roming, isključio IN i VAS servise. Pozivanje inostranstva nije moguće isključiti (nisam to znao, u fiksnoj može). Gledaću preko MojTelekom portala, ako se nekome pojavi stanje da je u plusu odmah ga zovem. Ukratko sam im objasnio sve oko moba, ali tad sam im dao gomilu drugih obaveštenja, kako se koristi BusPlus, kupio im BusPlus kartice, uplatio kredit, dao druge servisne info, tako da ne znam koliko realno mogu da zapamte. Videću se s njima, al' ne bih da budem "policajac".

Rekli mi da bi hteli da imaju po 400-600min po broju mesečno, mislim da preteruju i da su to lupili, jer nemaju koga da zovu ovde, gde god nađu WiFi imaju svoje tablete i američke telefone koje ne rade na GSM mreži i odatle imaju Net, Vajber. Tako da sam im svima uzeo po Priča Plus paket, a gledaću preko portala ako neko uđe u plus zbogo minuta (jedino što mogu da vidim), pa im kupujem dodatne minute. Mislim da je to najbolje, jer 250min u postpejdu je 1.000din, a pripejdu najmanje 6.600 sa zaokruženjem i uspostavom veze. A oni bi 400-600min, što je preko $100 mesečno u pripejdu, što je ipak puno.

Valjda me neće "zaviti u crno". :D
 
mislim da bi bilo bolje da si im uzeo neke brojeve samo za net, i onako nemaju ovde koga da zovu
 
Sto ne uze VipZaSve... Em prepaid em dopunjavaju kako hoce :). Dusu dalo za prilike kao sto je ova tvoja.
 
Ja sam imao posetu iz inostranstva.
Vip za sve je bio moj izbor tada. :)
 
Šta fali BusPlus-u? Ne mogu 2+ meseca da se voze taksijem/rent-a-carom, ionako se dosta kreću.

Ne treba im net (imaju WiFi kad ustreba), rekli da hoće lokalne pozive sa se čuju sa mnom i još ponekim koga znaju iz BG/SRB i da mogu međusobno da komuniciraju. 250min mesečno je 8min/dan, nije to puno. Računao da im uključim po dodatak sl. meseca (120min extra). Za ovaj mesec im neće trebati, dobili su full saobraćaj za 10 dana do kraja meseca.

VipZaSvet (Pričaj sa svima) daje 150min za 500din mesečno. Rekli da im je 250min minimum, a da žele 400-600min po broju. Dakle, morali bi da uzimaju pripejd dodatke Minuti ka svima koji traju po 7 dana, kucaju kodove, aktivraju, oni to ne znaju. Em ispadne skuplje, em bi zaboravili na to, pa ostali bez kredita, onda bi neko zvao mene da kuka... ;)

Ne znam, možda sam i pogrešio što sam im dao 3 postpejd broja. :S:
 
Rekli mi da bi hteli da imaju po 400-600min po broju mesečno, mislim da preteruju i da su to lupili, jer nemaju koga da zovu ovde
Ау, 400-600 минута према америкама и осталом свету (кад већ немају кога да зову овде) а они су навикли да им је свеједно кога зову па неће ни да праве разлику. Биће овде свашта. ;)
 
VipZaSvet (Pričaj sa svima) daje 150min za 500din mesečno. Rekli da im je 250min minimum, a da žele 400-600min po broju. Dakle, morali bi da uzimaju pripejd dodatke Minuti ka svima koji traju po 7 dana, kucaju kodove, aktivraju, oni to ne znaju. Em ispadne skuplje, em bi zaboravili na to, pa ostali bez kredita, onda bi neko zvao mene da kuka... ;)

Ne znam, možda sam i pogrešio što sam im dao 3 postpejd broja. :S:
Nije Vip Za Svet,već Vip Za Sve.
A to da li si pogrešio,to ćeš saznati kad budu otišli.;)
 
@calexx, rekao sam im da ne zovu Ameriku i inostranstvo. Oni, na sreću ili žalost, nisu klinci (stariji su ljudi, 70+) , ne znaju šta su međunarodni pozivni brojevi i da li zovu +1 .... (Amerika) ili +382... (CG) ili što ne znaju SRB kod... -- može da bude problem!

@magic21:
Greška u kucanju, znam da je VipZaSve, proverio sam i koliko minuta se dobija. Samo 150. Za ovo drugo si u pravu! :D

Iskreno, mislio sam da ću moći da blokiram sve pozive ka inostranstvu (kao što može sa fiksnog), ali očigledno ne može. Juče u poslovnici ništa nisu znali, a nisu mogli da blokiraju dok broj ne bude aktivan, danas sam zvao KC i blokirao sve što može. Evo, najviše što mogu je da malo pređu limit od 5k din po broju. :-devil-:

Videću se s njima još više puta, pa ću im skrenuti pažnju. Svako od njih ima iPad sa Vajberom, to im je za dopisivanje sa inostranstvom i pozive (preko WiFi).

Inače, kod VipZaSve jezik na *123# je (samo?) srpski, a kako 150min ne bi bilo dovoljno, za aktivaciju dodatnih minuta prema svima piše na sajtu "Pozovi *123# i odaberi dodatak". Kako bi oni to uradili?
 
Šta fali BusPlus-u?...
Nista, samo krajevi i sredina. :D
...Ne mogu 2+ meseca da se voze taksijem/rent-a-carom, ionako se dosta kreću...
Ako 'oce mogu i da se prijave na nase socijalno osiguranje ...samo kad se vrate u USA onda ne smeju da se hvale da su bili TURISTICKI u Evropi. :D

...mislim, daleko im lepa kuca ako tolko vode racuna o svakom centu. Ako vec nemaju para bolje nek ostanu tamo di su, sta se zlopate jadni. :d

...da, pogresio si sto si im ista uzimao unapred a i kad dodju, njihovim novcem si trebao da im uzmes samo taj VIP prepaid.
 
Lepo ti pomenu Cale, Ameri ne znaju sta znace medjunarodni razgovori, kod njih je skoro uz sve tarife ukljuceno to, i oni ne znaju ni sta znacu pozivni broj zemlje, u bukvalnoj komicnoj predstavi kakvu mozes zamisliti.
A ovo znam jer sam (kako su sami rekli :D) "napravio racun" nekim Amerima, koji su me zvali kada su bili u Koreji ;) Ne znajuci da pozivi ka SRB brojevima im nisu nigde ukljuceni (dok im je i roming u JK bio ukljucen i nije ih kostalo da zovu JK i SAD brojeve dok su tamo)
 
Poslednja izmena:
Ма нема везе, то су амери с долари што би се рекло, а њима неће ништа да смета ако им на крају кажеш ... ти си направио рачун 20$ а ти 2.000$ па убаците у прасицу да могу да платим. Ваљда сте се договорили да им ти узмеш картице а они плате рачуне?
 
Kad se ide turistički na 2+ meseca van zemlje, onda se valjda vodi računa "o svakom centu"? Posebno kad imaš 70+ godina i ne želiš da se kreditna kartica brzo isprazni? ;)

Alfa, znam da prosečni Ameri ne znaju šta su međunarodni pozivni brojevi, bio sam u SAD, sa ovima sam to shvatio tek kada sam im instalirao 3 dumb telefona sa SIM karticama. Napisao sam im (nove) brojeve u lokalnom i međunarodnom formatu i njima to ništa nije bilo jasno. Problem je bio što su došli sa telefonima sa Sprint mreže koji nisu GSM i ovde ne mogu da ih koriste (ni roming).

Ne bi se snašli na Vip pripejdu, onaj meni je samo na srpskom, fuck, bilo mi je žao. :( Hvala svima!
 
Postoji neka fora kako da se ti Sprint/Verizon telefoni koriste za roming... sem iPhonea za sve postoji neka caka. (iPhone moze odmah jer su im ugradjeno i WCDMA modemi)

U USA kada sam bio zadnji put, najmanja prepaid dopuna je bila 15$ :( (mada je nekako moglo i 10$ ali na kratko sam bio i rekao "fak it", imam WiFi u NYC :))
 
Kad se ide turistički na 2+ meseca van zemlje, onda se valjda vodi računa "o svakom centu"? Posebno kad imaš 70+ godina i ne želiš da se kreditna kartica brzo isprazni? ;)...
Kad imas 70+ godina onda imas redovne prihode ...cak i kad si u inostranstvu. ;) ...a takodje biras trajanje "turisticke" ture spram popunjenosti kartice.

Bre, ako imaju za samo 2 dana u Srbiji onda nek tolko i ostanu ... Beogradjanima samo jos oni trebaju da im zauzimaju buseve ...malo im domacih penzionera jbt :lupko:

...i kakvi su to oni amerikanci kad ne mogu 2 meseca da se voze taksijem? ...evo ja se npr. taksijem vozim vec 20 godina a nisam cak ni amerikanac :d

...nisi ti trebo u to da se pacas, eventualno prepaid i to njihovim parama.
 
Iskreno, mislio sam da ću moći da blokiram sve pozive ka inostranstvu (kao što može sa fiksnog), ali očigledno ne može. Juče u poslovnici ništa nisu znali, a nisu mogli da blokiraju dok broj ne bude aktivan, danas sam zvao KC i blokirao sve što može. Evo, najviše što mogu je da malo pređu limit od 5k din po broju. :-devil-:

Zabrana svih odlaznih poziva u inostranstvo iz matične mreže

Aktivacija zabrane: * 331 * lozinka # OK
Deaktivacija zabrane: # 331 * lozinka # OK
Provera statusa: * # 331 # OK

http://www.mts.telekom.rs/index.php/aktivacija-usluge-call-barring.html#meni
 
^ Hvala! Nisam znao da može USSD kodom! Eh, ali dao sam im telefone! Sad ne mogu da aktiviram USSD, a u KC kažu da oni ne mogu da blokiraju. Očigledno mogu, grrr.

Lozinka je "0000" ako nekome zatreba i mora da se aktivira sa aparata, ne može preko KC. Dodatni minuti prema svim mrežama mogu da se aktiviraju preko KC (naravno, i fona), ali ne i portala.

Preko portala mogu da vidim da li su imali potrošnju preko paketa, ali ne i koliko im je min/SMS/MB ostalo.
 
A što ne bi zvali USA, uz inno call , nije skuplje od lokalnog poziva.
 
Zato sto Ameri nemaju obzira na trajanje razgovora, sve sto nije cheapest tarifa ima Unlimited calls :) Pa to moze debele racune da napravi (plus je preko pretplate)
 
Vec vidim novu temu:
"MTS probio racun preko 5000din: Sta Dalje?"
:D
 
Vrh Dno