Šta je novo?

Android navigacija i mape

Pošto nova verzija Androida (v5.0 Lolipop) dolazi sa ART-om red je i da iGO navigacija pređe...

iGO Primo 9.6.29.427562 for ART izašao :)
 
Nebitno da li je KitKat ili Lolipop - ako si na ART-u radi (mada je radilo i pre, ali ne najnovija verzija).
 
minimum je sada Android 4.3, znaci program koji nikad nisam koristio, sada mi vise i ne daju da koristim :)

update: regularno se update instalirao preko play store... verzija 9.0.0
 
Poslednja izmena:
Ne razumem zašto traže 4.3+ verziju. Na dosta dobrih telefona neće moći da se instalira zbog toga.
 
Kao da je bitno sad kad smo dobili Here Maps...
 
Google mape (kao navigacija) uglavnom imaju mane. :)

Valjda se sete nekad da naprave krstenu navigaciju, imaju sve sto im treba da za kratko vreme postanu broj 1 navigacija.
 
Najveća mana je što nemaju brojeve u ulicama.
 
Vidi meni je po Berlinu redovno pokazivao brojeve,to sto je srbija banana ne znaci da niko nema.
 
Ma najveca mana je sto ne mozes da poskidas lepo mape koje ti hoces i da je koristis normalno i jednostavno offline. Ima ona sve sto treba drugo, uz malo sredjivanja bi jako brzo zamenila sve ostale.
 
Da, najveca mana je sto nema offline mape, i nikad nece imati zbog politike Google-a. Zato ja volim da kazem da su Here mape offline Google mape :) Ako se desi neko cudo, i oni dozvole download mapa, i dalje necu iz principa da ih koristim.
 
U Evropi, Australiji i Americi gmaps su, po meni, najbolja navigacija; kako za putovanje automobilom, tako i gradskim prevozom. Doduše Here mape nisam dosada imao prilike da probam u inostranstvu.
To što gmaps nemaju offline režim ih čini neupotrebljivim za put inostranstvo (dok se tamo ne nabavi neka kartica).
 
Postoji mogucnost da se dl odredjena ruta sto takodje nije lose. Mislim ne branim google, i ja vise volim i cesce koristim igo ali nije ni google los (kad postoji data on) ;)
 
Cuj, ja zaista nemam nameru da kupujem kartice po belom svetu i da placam sto koristim navigaciju. Ako bih i kupio karticu protok bih koristio za push mail i da se cujem sa ljudima, a ne za navigaciju. Plus sto ne zelim sudbinu svog puta da stavim u ruke tamo nekom serveru, sa kojim mogu da izgubim konekciju u nekoj nedodjiji i onda da da se slikam, a ni to ne mogu jer Androidi nemaju krstene kamere.
 
Plus budimo realni.. Sve velike države sveta su odrađene detaljno u svakoj navigaciji, tako da tu ni nema razlike.. Jedini problemi su sa banana državama...
 
Karticu u inostranstvu kupujem da bih mogao da koristim gmail, viber, skype, mape i sl. Paketi obično sadrže znatnu količinu megabajta, a Gmaps potroše zaista mizernu kolicinu podataka, tako da tu nema problema. U prosla 3 meseca sam na gmaps trosio 40-70MB mesečno, a pritom ih mnogo vise koristim nego ostale navigacija koje imam.
U ruralnim područjima gmaps nema nikakvih prednosti, te u takvim situacijama ja koristim igo. Kod nas je igo kompletnije rešenje, dok je u Evropskim gradovima potpuno obrnuto i mislim da uopšte nisu uporedive. Ko je tamo koristio gmaps malo više zna kakvih sve opcija ima; mnogo više od pukog pronalaženja zadate adrese i navođenja.

Edit: Od tri instalirane navigacije, svaku koristim u onim situacijama u kojim je ta najbolja.
 
Poslednja izmena:
I ja sam ranije koristio iGo ali u zadnje vreme samo gmaps,mizerno malo trosi.Prica se da ce do godine u celoj EU nestati cene rominga tako da data on ostaje ukljucen pri putovanju unutar EU sto je veliki plus.
 
Pa ne trosi puno, ali opet, i nemas bas puno MB-a u ponudi kod nasih operatera (pride mislim da je ta filozofija sa MB-ima u 21. veku cist *****luk i bezobrazluk), a koliko sam gledao, ni na zapadu nije mnogo bolje. Pogotovo sto su tarife uglavnom lose odradjene, a i signal moze lako da nestane. Bez offline mogucnosti gmaps ne moze da bude konkurentan navigacioni softver.
 
@fain2daniel
Lepo je i lako je to u Švedskoj... :) Tamo i nema neke potrebe za drugim rešenjima.
 
Ovde isto zavisi od operatera koji uz ugovor od lupam 30€ na dve godine prilikom kupovine telefona dodaju i 5-10gb mesecno.Ja imam prepaid od 10€ 1.5gb koji ne uspem sa potrosim za mesec dana.
Bilo mi je bas cudno kada sam letos u Telenoru u Vrscu hteo uplatiti na svoju prepaid karticu 1GB neta i oni su me gledali kao da sam pao sa marsa.

"Gospodine imamo 200mb za 200din pa kad ih potrosite ubacite ponovo i tako u krug"

Kod nas je izgleda luksuz surfovati na telefonu.
 
Izašle HERE 2014.Q2 mape, kao i TomTom 2014.06 za iGO Primo navigaciju !
 
Nemam mnogo iskustva sa navigacijama i mapama (nemam auto + imao sam lošije telefone + cimanje sa krekovanim programima), sada sam probao Here (u busu) i nije nešto, dosta kasni, rekao bih oko pola minuta, ako problem nije do telefona.
 
Nemam mnogo iskustva sa navigacijama i mapama (nemam auto + imao sam lošije telefone + cimanje sa krekovanim programima), sada sam probao Here (u busu) i nije nešto, dosta kasni, rekao bih oko pola minuta, ako problem nije do telefona.

Koji telefon je u pitanju ?
Moralo bi to lepo da radi osim ako nije neki stariji uređaj ...

Za navigaciju idealno bar 1GB rama (uostalom kao i za sve android telefone), i displej od 5" .
 
coolpad octacore 2gb rama, zato mi nije jasno, mozda je i do roma.
inace ne nudi nikakav update mapa.
 
Ili rom ili sam Here, jos je beta, sigurno ima problema u nekim kombinacijama. Meni radi super za sada, i na Asus Memopad HD7 i na Lenovo A536. Radi tecnije od iGo-a (tipa pregled mape, zoom in/out), a samo pracenje radi isto (dobro).
 
Nazad
Vrh Dno