Šta je novo?

Sony Xperia Z Ultra

Možda su njegove plitke farke, uske, pa eto, a što se tiče glave, ne znam koliko moraš da budeš glavat, da bi ovaj telefon ličio na telefon dok pričaš :)
 
"To Japanac na slici, oni su sitni, pa ti se cini velika Lumia :D"

Stvarno, koje su ovo farmerke, da sirinski XZU jedva stane - ja mogu 2 S4 u JackJones da drzim.
 
Probao sam Xposed App Settings već ranije, a i sada ponovo, i nema rezultata. Menjao sam i DPI i Font Scale, ali neće. Ako App Settings kod tebe radi, napiši molim te koju verziju App Settings koristiš i kako podešavaš DPI.

Poslednju, 1.7.1

Samo otvoris taj modul, kliknes na aplikaciju koju zelis da podesis, uneses dpi i kliknes na save.

Evo kako to izgleda u praksi, prvo je sa defult dpi za ovu katastrofalnu aplikaciju Novosti.rs, a drugo je posle povecavanja:
 

Prilozi

  • uploadfromtaptalk1397331506203.jpg
    uploadfromtaptalk1397331506203.jpg
    106 KB · Pregleda: 92
  • uploadfromtaptalk1397331618929.jpg
    uploadfromtaptalk1397331618929.jpg
    112.4 KB · Pregleda: 89
Screenshot_2014-04-13-10-48-30.jpgScreenshot_2014-04-13-10-48-30.jpg
Uhhhh, ZNAM! :) Iskreno, najgore je sto mi Opera Classic najvise odgovara za citanje, jer fenomenalno radi Justify, tj. skroji tekst da se prikaze sav na ekranu (tj. deo teksta, ali bez da moram ad setam levo/desno kada se zumira).
Ali je mnogo teska za koriscenje, zbogo ovoga sto si pomenuo, tacno :(

Znaci, iGo moze da radi na vise rezolucija KOREKTNO?

Da, može u principu, kada u u sys.txt podesiš pravu rezoluciju, ili staviš "auto" pa sam iGo podesi rezoluciju.

Na Z Ultra mi je instaliran ovaj iGo. Nisam siguran da taj može na više rezolucija (nisam probao), a to je bila jedina verzija koja je odmah proradila na Z Ultra. Sa ranije opisanim problemom za zumiranje.
 
Poslednja izmena:
Poslednju, 1.7.1

Samo otvoris taj modul, kliknes na aplikaciju koju zelis da podesis, uneses dpi i kliknes na save.

Evo kako to izgleda u praksi, prvo je sa defult dpi za ovu katastrofalnu aplikaciju Novosti.rs, a drugo je posle povecavanja:

Da, i ja imam verziju 1.7.1, ali to ne radi za Opera Classic i za iGO.
 
bm ti tehnologiju izgleda da ću pored Android uređaja od 6" da nastavim Operu da koristim na N8/808 :D
 
^ imas na mob. svetu 808 za 220e, navodno telefon star 1 mesec, kao nov itd, 2 god. garancija.
 
e sad sam se već vratio u PG ali ću svakako da zovnem :)

P.S. zvao ne moze da salje za CG... moguce da cu 25og na neku svadbu u KG mozda se ne proda do tad
 
Poslednja izmena:
Nista onda kad si se ti vratio kupiću ga ja :p
 
sad ga slobodno kupi :p

http://forum.benchmark.rs/showthrea...a-u-mobilnom&p=3714857&viewfull=1#post3714857

inače kad smo kod Xperie ovi novi Androidi baš traže brz net, nisu baš za korišćenje sa ovom mojom jadnom polamegabitnom konekcijom (hvala vladi CG i resornom ministarstvu što u sred glavnog grada 2014. godine jedina stabilna konekcija je WiMax!)

poskidao nekih programa i apdejta i još skidam...

inače tel. ima čudan date bug koji sam slučajno otkrio(možda je i do googla ne znam), a to je da datum ne može da se postavi na noviji od 2037. god. mada do tada ću valjda uzeti nešto drugo :D

btw već sam dobio kritike da telefon nema blic :D na šta sam im samo pokazao 808cu i objasnio šta je zapravo blic a ne baterijska lampa ;)
 
Poslednja izmena:
^ sta ce ti blic kad je xzu ekran na max. osvetljenju kao far od lade 1500l :d :d Zezam se, znaci led blic, bar meni, svaki dan prakticno koristim led ali eto, imas 808 sa xenonom i led-om :)
 
ma ne kažem ja LED jeste koristan ali samo kao "pomoćno sredstvo" ;) nikad nije planirano da služi kao blic, efekat je bukvalno isti kao kad bi uzeo baterijsku lampu i upalio/ugasio :)
 
Pa na to i mislim, ja bez led lampe na telefonu ne mogu :) Mada znaci i kao blic al do 2m i kada iso fiksiram do 400 plafon.
 
Ja sam davno došao do zaključka da mi na telefonu LEDena lampa nije potrebna. Nije mi interesantno da sa njom slikam crnce u tunelu, a ako to baš hoću da radim tada ISO postavim na 800 ili više, pa šta bude. Neki od tih snimaka uspeju (relativno) i stvar je rešena.
 
a eto čisto da služi kao baterijska, mada i ekran od telefona može da bude dovoljan, pogotovo ekran od 6,4" :D
 
btw kako te služi onaj power jacket, dal se guli taj kineski materijal? Ja bih uzeo crnu...
 
btw kako te služi onaj power jacket, dal se guli taj kineski materijal? Ja bih uzeo crnu...

Dobro me služi! Da li se guli?! Ne guli se ništa, ne znam šta bi se moglo guliti. Baterija radi posao onako kako sam i očekivao i sa te strane sam sasvim zadovoljan.

Poleđina (donji deo) jacketa je od tvrde polirane plastike i mislio sam da će se zbog toga kroz izvesno vreme nakupiti i moći videti dosta sitnih ogrebotina, ali nema ni jedne. Ne znam da li je to zato što je ta plastika zaista dobra, ili ja ipak malo pazim.:) Inače sviđa, mi se što se telefon dosta lako umeće i vadi iz jacketa, što baš nije slučaj sa flap cover case (ne znam kako da to prevedem) koji sam takođe slikao u jednoj ranijoj poruci.

Dosta koristim i mogućnost da telefon punim preko charging dock connectora, tako što ga stavim u jacket. Imam, naime, pomalo fobiju da će Z Ultra prestati da bude vodootporan ako radi punjenja stalno otvaram i zatvaram poklopac micro USB konektora.:) Zbog toga sam instalirao i Airdroid, tako da sada za vezu sa PC-jem ne moram da koristim micro USB. Fobija je gadna stvar:)

Jedino što mi kod power jacketa malo smeta je što poklopac (flap cover) jacketa ne može da se fiksira da se ne bi lako otvarao. Tu bi par magneta dobro došlo.
 
Ja sam principijelan čovek.
Zakleo sam se da kada mi mesečna primanja budu iznad 1500€ (ovde u Srbji) prestaću da se "snalazim" :)
I nameravam da održim reč.
Do tada.. :)

Će se načekaš, bre! Stari Latini su izmislili izreku "Circulus vitiosus". Oću da kažem, ne moš imati primanja 1500 evra ako se ne "snalaziš".
 
Nakon ovog zadnjeg apdejta (757) baterija stoji zakucana na 18% evo 2 sata...neki glupi bag
 
Nakon ovog zadnjeg apdejta (757) baterija stoji zakucana na 18% evo 2 sata...neki glupi bag

757 nisam instalirao preko apdejta, skinuo sam ga sa SDA. Meni je 757 radio, ali vratio sam nazad 136 jer sa Kitkatom ne rade (još uvek) neke stvari na koje sam navikao. Posebna podvala je što sa Kitkatom praktično više nemaš eksternu SD karticu i treba da instaliraš neke fixeve da bi povratio tu funkcionalnost. Pored toga, nema obaveštenja da je sa 757 bag kamere (extremno troši bateriju) iz ranije verzije Kitkata popravljen.

(757 ftf fajl sam instalirao iz recovery-ja, ne kao Sonyjev apdejt. Telefon mi je rutovan, sa otključanim BL.)
 
Poslednja izmena:
jeste sa 720p ekranom...za 490 dolara, baš bi morao da budeš zilot da bi to kupio
 
Ljudi pozdrav,uputili su me na ovu temu,da pitam iskusne lisce koji poseduju Experia Z Ultra kako se pokazao,da li je losiji ili bolji od npr NOTE 1,NOTE 2 kakva je kamera za ralziku od Nota...
Da li ima problema sa displejom jer sam ovde negde procitao za neke silne probleme sa displejem ali ne znam ni koja serija,ni koji Sony telefoni...nista...
Moze neki savet,nesto?
btw ima Sony Z Ultra za 270e nov pa smatram da je to ok cena?
 
Prve serije Xperie Z su imale isprane ekrane, to je odavno istorija. XZU nema tih problema, svi paneli su AH-IPS.

Pa za 270e naravno da je odlican ali je realno Note 3 kompletniji phablet (s pen i bolja kamera/kamkorder, bolja baterija). Mozda ima i neki LG Phablet do 270e a da je uporediv sa XZU. Ali kome treba sto veci i sto bolji ekran za sto manje para + vodootporan uredjaj XZU je dobra (i jedina phablet) opcija, za 270e nov to je odlicna kupovina.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno