Šta je novo?

Need For Speed Rivals

Da nije neko mozda uspeo da natera x360 joypad emulator da radi na ovoj prokletinji?...
 
Sta su ove dvije ikonice, jedna je kao obicni .exe a druga je x86?!
 
64-bitna i 32-bitna verzija igre. Koliko znam 64-bit ima frku sa texturama, ako nije do sad ispravljeno, pa furaj sa 32-bitnom.
 
Poslednja izmena:
da li mogu da se prodaju automobili?
 
Da li još neko ima problem da auto, u nekom trenutku, sam od sebe kao da zablokira na neku stranu (levo ili desno)? Desi se da moram da okrenem skroz 360 stepeni da bih nastavio..

Moji utisci:
- Ovo je igra kakvu sam očekivao prošli put (ne baš skroz, ali princip). Igram kao policajac i baš lepo postoji napredovanje, dobijanje boljih kola, učestvovanje u jurnjavama, itd. Bilo bi još bolje da se počinje od nečeg još trivijalnijeg, sa baš običnim kolima.
- Upravljanje jeste teže (menjali su ga u svakoj verziji, ništa čudno), a mislim da je realnije ili barem logičnije, jer nema više naglog skretanja pri 200 na sat.
- Dobra je i fora sa oštećenjima i popravkama, mada sam očekivao da će nešto da koštaju.
- Nisam primetio da postoji neka kazna za nepravilnu vožnju u policijskim kolima, mada bi verovatno nerviralo.
- Vrlo mi se sviđa EasyDrive ili kako se već zove.
- Odlično je što moram da tražim trkače po gradu, nije neka automatika (mada se puno luta).
- Igra nije pukla za nešto više od pola sata igranja.
- Na mojoj mašini radi za nijansu čupavije od drugih igara, ali radi bez ikakvih problema. Nisam primetio ni sporost, ni seckanje. Full HD, medium, uključen Motion Blur. Po svim pisanjima, očekivao sam da bude neigrivo sporo.

Problemi:
- Kad preko radija jave da je negde potrebna pomoć, nemam pojma gde treba da idem.
- Eho u naraciji se pojavio posle 15ak minuta igranja, ali je prošao sam od sebe posle minut-dva.
- Igra zahteva novi video drajver, a AMD mi NIJE DAO da ga skinem sa njihovog sajta! Poludeh. Platio karticu 250 evra, a oni me uslovljavaju da moram njima specijalno da uključim opcije u browser-u. Nečuveno. jedva nađoh drajver na drugom sajtu.
- Ni meni 64bit ne radi, ali 32 je sasvim ok.
- Nemogućnost da se preskoči uvod je kriminal.

Sve u svemu, vrlo pozitivan utisak (a očekivao sam suprotno). Ako mi upravljanje proradi, biće baš puno opuštenog igranja.
 
U principu igra je OK, za razbibrigu i finu zabavu, ali je prepuna bagova, potpuno nedopustivo kakvu su je izbacili za PC, strasno. Kad pomislim da je neko dao i pare za ovo i dobio to sto jeste na PC-u, prosto neverovatno.
Prvo imamo bag sa black screen-om, u odredjenim kombinacijama grafika i tv-a igra ne moze da se pokrene u full screen-u, kao recimo ja, ne mogu nikako da je pokrenem na LG lcd tv-u, dok na monitoru sljaka. Zatim imamo problem sa kontrolama, igra je optimizovana i podrzava samo x360 kontroler, sva sreca pa imam logitech F710 koji ima xinput mod pa mi kontrole rade, ali zali boze ako neko nema pa hoce da podesi kontrole, igra je neigriva u tom slucaju. Zanima me i force feedback, jer koliko vidim uopste nije podrzan kako treba, jedino po malo zavibrira joypad kada se sudaris sa drugim vozilom i to je to, nema onoga kada prelazis preko poljane, zemljanog puta, mosta, zakacis zid ili bankinu, itd, da ima razlicitih nivoa vibracija, jer u prethodnim delovima to je bas davalo na osecaju. Zatim fps koji je lock-ovan na 30fps, kriminalno zaista. Ima tu caka da se to otkljuca ali onda mora da se vodi racuna da, ako se otkljuca i postavi da radi na 60fps, da grafika zaista moze i da potera igru na tim frejmovima, jer u suprotnom imamo generalno ubrzanje i nerealnu brzinu same igre.
Eto, ako sve ovo poprave sa nekim patch-om, ali ubrzo, jer je vec proslo dosta dana, igra ce i biti nesto, ovako, uzas.

Imam jedno pitanje za sve one koji imaju force feedback volan, da li su je probali preko njega, ima li uopste force feedback-a?
 
Nažalost, ipak je neigrivo. Iz nekog razloga, igra je odjednom drastično usporila, iako je kod prvog pokretanja radila sasvim ok. Jednostavno je skoz ukočila. Drugo, nasumično bukvalno isključi tasaturu i upravljanje je nemoguće. Možda je i neki virus u igrici bio. Sve sam pokušao, nema spasa. Neigrivo.
 
Da nije neko mozda uspeo da natera x360 joypad emulator da radi na ovoj prokletinji?...

http://ngemu.com/threads/need-for-speed-rivals.159193/

Dobra je igra, jedino što ume da zasmeta (kao u burnoutu) je promašeno skretanje. Meni bi odgovarao zatvoreniji sistem staze, jer sa 400 na sat ne mogu da gledam gps, a pogotovo što ima malih račvanja gde lagano odeš u pogrešnom pravcu i trka je za tebe završena.

Druga stvar je što je ovo primarno multiplejer igra.
Nema apsolutno ništa što me vuče da prelazim zadatke i otključavam nove automobile. Mnogo bi mi se više svidelo da je sistem kao u HP2010, pa prelazim šemu po šemu kao u starim igrama.
Ovako je totalno bezlično.

Ali grafika, odlična arkadna fizika, detalji, "staze", odnosno čitav taj grad, uživanje je provozati se, makar i bez cilja.
 
Poslednja izmena:
Nažalost, ipak je neigrivo. Iz nekog razloga, igra je odjednom drastično usporila, iako je kod prvog pokretanja radila sasvim ok. Jednostavno je skoz ukočila. Drugo, nasumično bukvalno isključi tasaturu i upravljanje je nemoguće. Možda je i neki virus u igrici bio. Sve sam pokušao, nema spasa. Neigrivo.

I moja tastatura ponekad ne radi, mislio sam da je do bezicne konekcije ali vidim i ti imas problem..

x64 verzija ima dosta bagova a x86 je na ruskom :d, instalaciju sam obrisao a igra je ostala za ubijanje vremena i moze da prodje ali jedva, igram do pola sata dnevno. Grafiku sam sa ultra smanjio na high jer je ono neizdrzivo, posebno po snegu i kisi kad si pandur, preterali su sa ''efektima'', sve je prepucano i sljasti ko grand parada i moze da se oslepi, na high je sve to umerenije malo/realnije a grafika je i dalje odlicna.
 
Blago tebi. Ja probao opet i opet, ali igra je nepodnošljivo spora, šta god uradio. Naravno, vreme prolazi real-time, a samo izvođenje je sporo, pa nema teorije da završim i jedan rapid response. Kasnim skoro minut za bronze vremenom. Što se tastature tiče, izgleda da je baš do tastature, iako ne vidim kako je to moguće. Sad sam na pozajmljenoj žičnoj i upravljanje je bilo ok. Samo što su tasteri drugačiji, pa jedva kucam.
 
Blago tebi. Ja probao opet i opet, ali igra je nepodnošljivo spora, šta god uradio. Naravno, vreme prolazi real-time, a samo izvođenje je sporo, pa nema teorije da završim i jedan rapid response. Kasnim skoro minut za bronze vremenom. Što se tastature tiče, izgleda da je baš do tastature, iako ne vidim kako je to moguće. Sad sam na pozajmljenoj žičnoj i upravljanje je bilo ok. Samo što su tasteri drugačiji, pa jedva kucam.

Probaj sa nekom 4:3 rezolucijom. Ortaku je to pomoglo, na 16:9 koliko god spustio rezoluciju i detalje igra je radila lose. Tek na 4:3 je postala igriva.
 
Jeste bolje sa 4:3, ali nedovoljno. U stvari, sad mi nedostaju samo 2 sekunde, pa se još više nerviram. ;) Na nekim deonicama igra čak i proradi normalnom brzinom, ali ovo je čist mazohizam. Tim pre što igra obavezno pukne posle 30-60 minuta. Ipak, odlična fora to sa 4:3, sigurno će da bude spasonosno onima kojima je mašina ipak nešto jača.
 
Uh kako lepo i bolje radi igrica kada se otkljuca na 60fps, obavezno to odradite ako niste,
 
@dovla83
A jel ti ubrzano sve sada kad si povećao fps?
 
@mikec_thebest

Nije, radi najnormalnije, ali mnogo mnogo tecnije :),
 
Nisam probao 60 fps unlock, jer kad mi ne radi na 30, kako će mašina tek da grca na 60? Ipak, kad videh poruku dovla83, odlučih da probam. I igra je sada praktično potpuno igriva! Postoje i dalje situacije u kojima drastično uspori, bez vidnog razloga, ali sada su te situacije u manjini (i kratke). Uspeo sam iz prve da pređem Rapid response misiju i to neku nepoznatu. Tolika je razlika u brzini. Ovo je sada odlična igra, sutra ću da probam i veću rezoluciju.

Zato mogu da se vratim i na listu mana, a sigurno najveća je kamera. Postavljena je suviše nisko i većim delom uopšte ne vidim kuda idem. Veoma, veoma loše. Malo mi smeta što izgleda kao da se i dalje prebrzo napreduje. U sat vremena se uhvati desetak trkača i zaradi gomila poena bez velike muke i truda. A zadaci su (barem za sada) trivijalni. Što se tiče "usmerivača", odnosno strelica, meni nekako ne smeta što ih praktično nema. Jeste, mora stalno da se gleda mini mapa, ali je meni nekako i to zanimljivo. Nije baš samo prst na gas i teraj. Usput mi se sviđa još mnogo detalja. Čitajući savete tokom učitavanja, vidi se da su mislili na gomilu stvari. Igra je definitivno daleko veća i kompleksnija od bilo kog starog NFS. Svaka pohvala. Samo da nije toliko bagovita, odnosno da je razvijana za PC, bila bi vredna kupovine.
 
Poz svima, citam sta tu sve pisete i nigde nisam nasao da je neko imao problem posle otkljucavanja na 60 fps-a....tj....umesto da igra postane tecnija i brza, kod mene je suprotno,.... desio se slow motion, katastrofa :) Malo je falilo da je uninstaliram, ali sam potom vratio na 30 fps i igram tako, iako radi jadno. Inache imam black box verziju.
 
Jel igra uopste nema pricu, kao ni proslogodisnji MW?
 
Na kraju je sve bilo džaba. Već satima sam na Ferariju 458, jer ne mogu nikako da postignem Gold vreme na bilo kojoj Rapid Response vožnji. Onu drugu sam nekim čudom uspeo, ali RR nema šanse. I to EASY vožnje. Jedan jedini put sam zakasnio samo 2 sekunde, praktično bez nitra. Sva ostala vremena su 30-70 % preko potrebnog. Jednostavno, sat odbrojava u realnom vremenu, a igra ne radi tom brzinom i to je to. Šteta, taman se navikao. I navukao. Najgluplje je što je igra, sve do ovog trenutka, ekstremno laka. Većinu ciljeva sam obavljao u samo jednoj vožnji, a svaki odlazak u garažu je bio i unapređenje, i novi dodaci, i novi auto. Jedan ceo Chapter pređoh u samo jednoj vožnji od 10ak minuta. Ali eto, džaba. Sve sam pokušao, sve isključio ili stavio na minimum. Čak sam probao i razna kola, koristio stalno nitro, ali nema pomoći. Dakle, ko nema mašinu za ovaj očajan port, bolje da i ne pokušava, samo će da se razočara kad lupi u zid.
 
Na kraju je sve bilo džaba. Već satima sam na Ferariju 458, jer ne mogu nikako da postignem Gold vreme na bilo kojoj Rapid Response vožnji. Onu drugu sam nekim čudom uspeo, ali RR nema šanse. I to EASY vožnje. Jedan jedini put sam zakasnio samo 2 sekunde, praktično bez nitra. Sva ostala vremena su 30-70 % preko potrebnog. Jednostavno, sat odbrojava u realnom vremenu, a igra ne radi tom brzinom i to je to. Šteta, taman se navikao. I navukao. Najgluplje je što je igra, sve do ovog trenutka, ekstremno laka. Većinu ciljeva sam obavljao u samo jednoj vožnji, a svaki odlazak u garažu je bio i unapređenje, i novi dodaci, i novi auto. Jedan ceo Chapter pređoh u samo jednoj vožnji od 10ak minuta. Ali eto, džaba. Sve sam pokušao, sve isključio ili stavio na minimum. Čak sam probao i razna kola, koristio stalno nitro, ali nema pomoći. Dakle, ko nema mašinu za ovaj očajan port, bolje da i ne pokušava, samo će da se razočara kad lupi u zid.

Strasno! :mad:
 
Imaj u vidu da ces morati da igras na 4:3 sa 9800gt. Iz iskustva znam. :)
 
@canejr Daj nekome sa jacim kompom save da ti predje samo to. :D

:) U stvari, zanimljiva ideja, ali za očekivati je da takvih vožnji bude sve više, jer na YT imaš primere RR vožnji označenih kao HARD. Što kasnije odustanem, teže će da mi padne.
Btw, vezano za priču, ne vidim da je išta lošija od bilo koje prethodne, bar kad igraš kao policajac. Malo forsiraju čuveni američki siledžijski sistem i u jednom trenutku bukvalno kažu "ne možeš anđelima da pobediš demone". Što šalje frapantno pogrešnu poruku i logiku, ali eto, to su Ameri. Važno je samo da u igri nema gole sise, bezumno nasilje je poželjno. Možda treba sačekati NFS Rivals European Edition, gde bi bilo puno golotinje i seksa, bolje fizike u vožnji i neke fantastične dramsko-emotivne priče, uz precizan razvoj likova i bez nasilja. Al' bojim se da tog Godoa nećemo dočekati.

@acep Pa sa i5 i 7950 trebalo bi da ti klizi i na 30 fps. :) Ali jeste činjenica da je meni 60 fps napravilo daleko veću razliku u brzini, nego 4:3 rezolucija. I bilo koja druga setovanja.
 
Ova jurnjava sa preko trista i kusur kilometara na sat postaje ne podnošljiva, deset puta se u trci slupam jel ne mogu da izbegnem vozilo
 
Poslednja izmena:
OK POMAGAJTE, nece nikako da radi igra, imam ati4870 i NEMOJTE MI RECI DA JE PRESLABA DA "POGURA" nfsr, trazi mi 13.4 drivere a na zvanicnom sajtu amd-a poslednji su 13.1 koje i imam. Googlao sam i nema novijih od 13.1 za ati4870 posto je karta legacy valjda. Ako znate nesto recite molim vas bas bi hteo da probam ovaj nfs...
ostatak je 4gb ddr3 ram intel g630 i sve ostale igre solidno rade na medium-high.
 
EA za graficki minimum kaze: "Graphics Card: AMD Radeon 3870 or higher" znaci Dx10 hardver. Nejverovatnije je do verzije igre.. :)
 
I danas je bilo vozanje jahte (to kazem jer put izgleda kao more sa onim super retardiranim nelogicnim preslikavanjem i presijavanjem asvalta), igrica je realno uzasna za oci, a i gejmplej je realno za djecu. Smorio sam se blago receno, ali ajde bar sam se naslusao c63 i njenog prejakog zvuka motora..
 
Nazad
Vrh Dno