Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je ostala brzina normalna pogotovu kad je reč o torentima onda je zaistamalo verovatno da je SBB tu mešao prste
 
Neka moja iskustva poslednjih dana. Kontaktirao sam i SBB i rekli su mi da ne blokiraju Usenet sa moje adrese (proverili na osnovu broja ugovora). Ajde da im verujem. Jedino što mi ostaje je problem do Usenet provajdera ali oni se prave ludi tipa kod nas je sve u redu da li ste probali sa različitim portovima bla bla.

Situacija tokom dana se popravila i brzina dostiže nekih 75-90% paketa ali nikad 100 kao što je to ranije bio slučaj. I sve se to tako vuče do nekih 11h uveče kad se sve vraća u normalu. Sve više sumnjam da je TweakNews glavni krivac. Mada sad mi to nije bitno pošto mi je ostalo još 3 dana promenuću Usenet provajdera za sledeći mesec pa ću videti na čemu sam.
 
Poslednja izmena:
@Alex probaj u to kriticno vreme, nekog drugog usenet provajdera ... recimo http://www.iload-usenet.com/ (ovi daju free up to 5 GB or 2 weeks)
meni se to desavalo na Vektoru isto pre dve godine (XLned je bio u pitanju), a kod ortaka na IKOM-u sa kojim sam delio nalog radi normalno, pozajmim nalog XS usenet radi normalno, trajalo je neko vreme i vratilo se u normalu.
 
Useljavam se u stan gde već postoji duo mix paket, valjda onaj 10/1 pa me zanima koje su opcije za promenu paketa naviše.Naravno stari vlasnik je potpisao ugovornu obavezu na dve godine.
 
Promena na vise ide bez problema. I kad ti istekne ugovor ostaje ti ista usluga po istoj ceni - ne moras da obnavljas ugovor.
 
Interesuje me sta ima od opcija na moj sbb portalu?

To nezaslužuje ime portal. Imaš osnovni info koliko si potrošio poslednjih par meseci i kad ti je aktiviran zadnji mesečni paket, koje e-mail adrese, da li imaš d3go uslugu i to je to. Kolika je samo glupost dovoljno je reći da korisnik ako koristi različitu šifru za pristup d3 go aplikaciji sa prvom šifrom nevidi tu opciju ali sa drugom šifrom vidi sve i ima mogućnost sve da menja. Nebulozno!

Umesto da je napravljena šifra i username samo za D3 GO aplikaciju i ništa više napravljena je sigurnosna rupa, tako da gubitkom ovog passworda ti zapravo imaš kontrolu nad svim mailovima, adresom, mesečnom potrošnjom, aplikacijama koje koriste d3 go uslugu, odjavljivanjem iste promenom paketa koji koristiš za internet i slično.

Ovakvu glupost i bezbednosnu rupu su mogli da smisle samo čobani iz SBB
 
Da li neko zna hoce li biti pojacavanja brzina paketa od prvog aprila? Mozda i kao zez samo prvog pa drugog odmah vrate na staro. Hehe.
 
Tek onda kad ljudi masovno budu u mogucnosti da koriste jace pakete vdsl-a kod telekoma srbije onda mozemo ocekivati i povecanje brzina kod sbb-a. U ovo sam sada totalno ubedjen.
 
Znaci sad svi polako da prelazimo na vdsl ne bi li smo ovog naterali da podigne malo brzinu :d
 
Ti si na IKOM-u, tebi je banja :D
 
juce mi Telekom zavrsio razvlacenje optike do novog ormarica u podrumu, jos samo da se nakanim da iscivijam sa Targom i PSSom gde je na kraju zapelo - i eto meni izbora u odnosu na SBB.
 
Sve rečeno.

Smao mo nisu jasni ovi likovi a ima ih i ovde na forumu koji toliko hvala SBB da se pitam da li koristimo usluge istog provajdera
 
Kad si vec rekao to, moram da ih pohvalim :p

Nesto mi lose radio net, ping veliki, imao paket loss, nazvao 19900, dobio ih odmah znaci minut mozda sam cekao, pricao sa likom, kazu imas stari modem, mozda je do toga, doci ce ekipa, kad ti odgovara, rekoh svejedno, posle podne, dosli tog dana posle podne znaci posle 4 sata od mog poziva, promenili kablove, a ja vise problema nemam u online igranju :)
 
Sve rečeno.

Smao mo nisu jasni ovi likovi a ima ih i ovde na forumu koji toliko hvala SBB da se pitam da li koristimo usluge istog provajdera

Realno uvek treba uputiti pohvalu na celokupan utisak od instalacije pa do samog korišćenja usluge. Ako kod jednog pojedinca to radi kako treba u kontinuitetu od 7 meseci bez prekida sigurno neće kuditi uslugu, to je na pojedinačnoj osnovi, a kada ta ista usluga ima problem normalno da sledi i negativan utisak koji će se izneti na ovom forumu ili direktno pružaocu usluge.

To je sasvim normalna stvar kada se radi o pojedincu, e sad što postoje neki "drugi" koji nameću svoje mišljenje i ulaze u raspravu bez potrebe to već i nije na mestu.

A kao treća stvar SBB ima svoju "uvrnutu" politiku i "uvrnuti" menadžment koji naravno mora da radi na povećanju profita, pa tako dolazimo do toga da jedna SBB kompanija ima portal za korisnike na nivou provajdera koji tek počinje pružanje usluge, dok neki lokalni provajder koji ne može niti da priđe SBB-u ima info portal za korisnike na kojem isti taj SBB može da zavidi.

Onda DUO i Trio Mix paketi imaju mogućnost aktivacije dodatnih paketa i usluga preko portala, a onda se pitamo a šta je sa ostalima kome oni pripadaju i gde su svrstani kada nemaju tu mogućnost npr: Mix paketi... umesto da sve funkcioniše na jednom mestu kod njih to funkcioniše na nekoliko mesta pa nije ni čudo što nemogu da se sastave kada sami komplikuju umesto da rade što jednostavnije.

Posle koliko godina su uveli uslugu "elektronski račun", a koliko ta kompanija postoji, oni za email verovatno nisu čuli u to vreme ali nema veze implementirali su OK posle X godina dobro je i to stiže polako... ali opet njihova politika sankcionisanja, ako to aktiviraš nema više papirnog oblika, pa onda će da se vade na "SPAM" filter koji to blokira ako korisnik ne primeti njima ide u korist "novčano".

Online račun će sigurno biti implementiran za X godina, verovatno do tada sigurno neće.

D3GO opet sve novo, nije jedna baza nego opet neka nova, pa da bi koristio uslugu registracija na portalu, procedura, verifikacija i opet ona stavka što može jednostavno kada može komplikovano.

Možda bi mogli nekada iz tog portala da uvedu direktnu online prijavu problema, pa bi rešavanje bilo mnogo lakše i imali bi evidenciju i statistiku gde su najčešći i prioritetni problemi ako se javlja svakodnevno pa da to reše na čvorištu, ovako ni toga nema, nego moraš preko FB, TW, pa čekaš na telefon dok se jave, pa procedura ako ne uspe onda dolazak ekipe, i samo komplikovano...

Ovo je mali rezime, ima tu još mesta i mesta za pisanje :)
 
Koji je to portal na kom je omogućen pristup dodatnim uslugama? IMam taj paket ali to o čemu govoriš pominje se smao z reklami
 
Koji je to portal na kom je omogućen pristup dodatnim uslugama? IMam taj paket ali to o čemu govoriš pominje se smao z reklami

Jedan i jedini portal koji SBB za to ima, kao i opcije...

Licno sam se uverio u DUO Mix paketu da su dostupne opcije za D3 i internet dodatak, a ako kod tebe nije dostupno, tehnicka greska SBB-a... Ja govorim samo ono sto vidim i na osnovu licnog iskustva, sve drugo gde nije omoguceno ili je doslo do greske jeste adresa SBB-a i primedba, koju sigurno nece zanemariti i to ce resiti...
 
Poslednja izmena:
I evo pocelo je i kod mene..

Prvo telefon neupotrebljiv, znaci dok pricam sa nekim, prekida non stop.. Cekam da pocne da zvoni jedno 3,4 dana .. .

Internet.. Slika govori vise od hiljadu reci.. :mad:

2620341992.png

Inace trio mix .. Net bi trebao da bude 10/1 ..

Da li su ovo oni bitni podaci o jacini i kvalitetu signala? I ako jesu kako vam se cine??

Screenshot (140).png
 
Poslednja izmena:
Jedino je na Upstream-u channel 2 loš, čim se power level približi vrednosti od 54-55dBmV tad uglavnom počinju problemi, downstream kanal je i po pitanju jačine signala i odnosa signal-šum dobar.
Ovde imate dokument "Tehnički uslovi za korišćenje interneta" gde su između ostalog na strani 4. navedeni podaci o vrednostima koje signal mora imati za pravilan rad internet konekcije.
 
Poslednja izmena:
Inace trio mix .. Net bi trebao da bude 10/1 ..

Da li su ovo oni bitni podaci o jacini i kvalitetu signala? I ako jesu kako vam se cine??

Pogledajte prilog 111554

Tu ne možeš mnogo šta da uradiš jer su rezultati po SBB odlični ali zato insistiraj na problematičnoj brzini. Da li si uz tro mix dobio Cisco ETC3925? Koju verziju firmware imaš i da li ti lampice imaj uispravnu signalizaciju ili totalno pogrešnu kako se žale pojedini korisnici?
 
Tu ne možeš mnogo šta da uradiš jer su rezultati po SBB odlični ali zato insistiraj na problematičnoj brzini. Da li si uz tro mix dobio Cisco ETC3925? Koju verziju firmware imaš i da li ti lampice imaj uispravnu signalizaciju ili totalno pogrešnu kako se žale pojedini korisnici?

Dobio sam EPC 3925 . .

Model: Cisco EPC3925
Vendor: Cisco
Hardware Revision: 1.0
MAC Address: 7c:b2:1b:47:f4:ca
Bootloader Revision: 2.3.0_R1
Current Software Revision: epc3925-ESIP-16-v302r125533-110811c
Firmware Name: epc3925-ESIP-16-v302r125533-110811c.bin
Firmware Build Time: Aug 11 20:50:22 2011
Cable Modem Status: Operational
Wireless Network: Enable

Evo podataka sa njega...

Zvao sam ih juce, rekli su da je rok da mi se jave i srede sve 2 dana.. Takodje mi je rekao da nisu sve stvari ok i da ce pokusati da ih rese daljinskim pute, ukoliko ne bude, da ce mi doci neke cike u posetu...
 
Zvao sam ih juce, rekli su da je rok da mi se jave i srede sve 2 dana.. Takodje mi je rekao da nisu sve stvari ok i da ce pokusati da ih rese daljinskim pute, ukoliko ne bude, da ce mi doci neke cike u posetu...

Onda si na konju, ustanovljen je problem i na njima je da ga rese.
 
ne mora da znaci. kod mene je pre godinu dana ustanovljeno da se pojavljuju grupne smetnje na cvoristu i evo jos se ne resava trajno. ponekad proradi na par dana normalno i onda opet po starom. pre 3 dana sam poslao zalbu i ratelu pa cemo videti da li oni mogu nesto da poguraju. sve nade sam polozio u cekica:)
 
Vidim da si komsija,verovatno je slican problem i kod mene.. Malo pre me zvao lik, dogovorili smo vidjanje za sutra, dolazi ovde kod mene, verovatno mora da se vrsi intervencija u stanu, a ne daljinskim putem kao sto rece ovaj iz kc.. No dobro, nek dodje sutra pa cemo da vidimo o cemu je rec .. Inace sinoc sam restartovao modem, i cini se da malo bolje radi net, a i telefon.. tj na telefonu nema prekida, mada sam sinoc obavio samo dva poziva od po par minuta, cisto da testiram..
 
KRAGUJEVAC/ CENTAR> kako vam radi SBB net?
meni nikako! :(
 
Da li SBB nudi Fiber samo na Bezaniji ili u jos nekim delovima NBG?
 
@ promaster
sve zavisi gde je cvoriste, koliko je opterecenje. ono sto sam od terenaca iz sbb-a saznao je da su u haosu godominska, slavka rodica, knezevacka, 17 oktobra ulice. negde gde je pre bilo 100 kuca, umesto njih je napravljeno 150 zgrada. sumnjam da su iz sbb-a proporcionalno tome ojacavali i mrezu.

ovo sto pises da ti je posle restarta modema pocelo bolje da radi mislim da je nekakav placebo efekat:). sbb kad radi dobro moze i zica na zicu da ide, a kad ne radi onda coveku svakakve ideje padaju na pamet. kod mene je promenjena kompletna njihova instalacija po stanu, dobio sam i ovaj novi modem ali dzaba. packet loss se pojavljuje svako malo- kao da se neki tromb vuce kroz mrezu. podje packet loss, skace i ping i jitter i cao serveru. disconnect.
 
Poslednja izmena:
Pa ja sam u Prvoboraca sto ce reci, da i ja spadam tu.. :) Pa pazi nzm da li je placebo, ali npr dok radim speedtest, sad je linija prava, tj s minimalnim oscilacijama, dok je npr pre restarta, imala brda i doline.. Dakle nisu u pitanju dani, nego sat ili dva, izmedju odradjenih testova..
Pricao sam i ja sa terencem koji mi je postavljao opremu.. To sto ti kazes da moze zica na zicu, kako sam ja njega razumeo, moze ali ce onda kvalitet biti doveden u pitanje, zato sam ja i otisao i pokupovao mng bolju opremu od ove koju mi je on stavio, msm na one neke razvodnike ili sta vec.. I da evo npr sad je sve ok i torrenti su oko 1mb/s konstalno, speedtest korektan..

2622298378.png

79370379.png
 
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno