Šta je novo?

Telenor OneTouch (Alcatel OT-990) - root, cwm i battery cal u 1. poruci

^ ^ @Savior nikad nisam koristio Android, i Telenor one touch bi mi bio prvi takav... Ako sam dobro razumeo kad rootujem fon, onda mogu da deinstaliram / premestam na sd one preinstalirane aplikacije koje su dosle sa telefonom?

Kad ga unrootujem onda nemam tu dozvolu i onda telefon moze da se reklamira u slucaju nekog (ne daj boze) kvara?
 
Hm, ode moj root access u nepoznatom pravcu :-(... Superuser mi se updateovao kao i su binary i posle toga više nemam root.
I meni se juce ista stvar desila, pa sam ponovo manualno rootovao fon i iskljucio update za superuser i su binary, sada ponovo radi bez problema.
 
Cudno...ja sam danas update-ovao Superuser i sve je kako je i bilo i dalje imam root acess
 
Ponovo sam ga rootovao, izgleda da je problem u su binary update-u, Superuser može da se update-uje bez problema, ali su binary ne, izgubi se root.

Nego, i dalje mi ostaje problem sa deinstalacijom sistemskih aplikacija bez dobitka na slobodnom prostoru, jel neko ima taj problem?
 
Ponovo sam ga rootovao, izgleda da je problem u su binary update-u, Superuser može da se update-uje bez problema, ali su binary ne, izgubi se root.

Nego, i dalje mi ostaje problem sa deinstalacijom sistemskih aplikacija bez dobitka na slobodnom prostoru, jel neko ima taj problem?

nevezano za ovaj telefon (tj. vazi za sve android telefone)

sistemski podaci i user data se cuvaju na dve razlicite particije u NAND memoriji. brisanjem sistemske aplikacije oslobadja se prostor u sistemskoj particiji. prostor za user data ostaje isti. eventualni dobitak se ogleda u lokalnim podacima koje neka aplikacija cuva na data particiji al svakako ne ocekujte da vidite dobitak od par mega ukoliko ste obrisali accu weather ili slicno. dobitak cete prevashodno dobiti u kolicini free ram memoije ukoliko deinstalirate neku aplikaciju koja insistira da bude non stop ucitana u memoriju

da bi se prostor za user data povecao, potrebno je reparticionisanje interne memorije al' za to, morate malo da sacekate da se development za ovaj tel zahukta i da se pojavi neki dev koji ce napraviti repartitioning tool
 
kako gasis update za su binary?izvinjavam se ako smaram pitanjima,ovo mi je prvi android i nije tako lako izguglati sve :/
da ako skines root garancija vazi,mada mislim da ima sansa da ti uvaze garanciju i sa sve rootom mada ne znam,to treba da kaze neko sa serviserskim iskustvom
 
Izgleda da je potrebno izbrisati fajlove iz data\dalvik-cache foldera. Više o tome ovde.
Ja sam iz rootexplorera izbrisao par fajlova koji su ostali od uninstalliranih aplikacija i dobio oko 3MB slobodnog prostora.
Nisam brisao sve kao što piše na linku gore, ali mi sve to liči na brisanje prefetch foldera u Windowsu.
 
Poslednja izmena:
ok mislim da sada nesto definitivno nije u redu,u trosenju baterije android system mi stoji kao 87%?stavicu kasnije i sliku
ali npr nigde nema cut the rope,mada nije ni izlistan u podmeniu android systema.i baterija mi traje dosta kratko,ili mi se tako bar cini :0
 
Pa vala, koliko ih arčite, čudno bi bilo da je drugačije ...:) :) :)

Inače, definitivno je počeo da se radi SIM Unlock .... čekam da vidim cenu koja će se pojaviti kod nas ..... biće lako, srećom, samo preko IMEI-ja .....
 
ne arcim ga bas nego izgleda nesto posteno baguje,sama mi se od sebe trosi baterija kao luda
vidim imaju ljudi slicnih problema valjda cu nesto uspeti :/
 
sada cu i ja probati da brisem aplikacije koje su preinstalirana,ali mi je bitno da mogu igrice recimo da saljem na karticu,nesto kao cut the rope,fruit ninja zauzima po 20 mb

Skini move2SD enabler.Vecinu aplikacija koje inace ne idu na sd ces moci da prebacis i trebalo bi da ti automatski instalira na SD..

Nije losa aplikacija ni SD-booster, moze da se poveca cache size(ko je root-ovao naravno)..Ja sam stavio na 2mb i dosta mi je ubrzalo sve kompletno..

Skype i meni radi normalno od ove nove verzije..

Sto se tice video callinga uspeo sam jedino sa Vtalkom, mada u trenutnoj verziji isto ima problema sa zvukom dok je video solidan..

I nadjoh ovo https://market.android.com/details?id=com.brainwashstudio.talkinstaller&feature=search_result
 
evo kod mene problema...
dakle,dok se telefon puni onaj alcatel custom ekran za punjenje nikako da se napuni do 100%,skoro je pun i u podesavanjima stoji da je baterija puna 95%.
cim iskljucim punjac,medjutim,pise da je baterija puna 100%...
takodje,dok se puni na 95 posto u recimo battery monitor widgetu pise naizmenicno da je health good/dead!
takodje u njemu ocitava kapacitet baterije 1500mah.
dok nije na punjacu u smart battery monitoru ocitava kao status battery not present.
ako nekom od vlasnika telefona nije tesko molio bih da podeli svoja iskustva sa mnom,skine te aplikacije,mada ne verujem da je ovako kod svih.
takodje android sistem mi i dalje trosi u battery use-gu oko 90%
izgleda cu morati da skidam root,mada jos ne znam kako i nosim na reklamaciju :(
stavio bi i slika ali sam se bas posteno iznervirao,ako ce nekom pomoci,stavicu
izvinjavam se za veci post i ne koriscenje velikih slova,tako sam navikao da kucam na forumu
evo sada sam igrao fruit ninja nekih 5 minuta i smanjila se baterija za 1 posto,medjuti u upotrebi baterije se ne vidi fruit ninja vec samo android sistem,galerija i ekran... :/
 
Poslednja izmena:
Kako root-ovati Telenor OneTouch (Alcatel OT-990)

Ajde da probam da pomognem entuzijastima koji se odluče da pokušaju da rootuju ovaj telefon - mali tutorial:

Potrebno:

1. Drajveri za telefon – ako imate bilo koju drugu verziju osim Win 7 x64, verovatno će raditi bilo koji. Ono što je najbitnije jeste da nakon instalacije drajvera u device manager-u dobijete stavku ’Android Phone’-Android ADB Interface (ili Qualcomm Composite ADB Interface - MI01).

Ja sam koristio drajvere otpakovane iz aplikacije koja se može naći na ovom linku, a nalaze se u folderu Alcatel_PC-Suite>Driver>Android>OPAL. Inače, drajvere instalirajte iz device manager-a prema uputstvu koje ćete naći na ovom linku.

Za Windows 7 x64 korisnike: nakon ovoga, instalirajte aplikaciju PdaNet na vaš računar i tek nakon toga će sistem prepoznati telefon (a samim tim i adb što je conditio sine qua non rootovanja).

2. ADB SDK - naći ćete ga na ovom linku. Kad pokrenete aplikaciju, izvršite update Android SDK Tools i Android SDK Platform-tools i (za ovo nisam siguran, možda i ne mora) download stavke Google USB Driver Package. Takođe, za instalaciju SDK ćete morati na računaru prethodno imati i Java JDK (ne samo JRE)

Kako biste verifikovali da vaš adb prepoznaje vaš telefon, pokrenite cmd u folderu u kojem se nalazi adb.exe (obično u %Program Files%\Android\android-sdk\platform-tools) i kucajte "adb devices" (bez navodnika) i trebalo bi da dobijete 1234567890ABCDEF device. A možete i da instalirate MyPhoneExplorer (na računar i na telefon) i vidite da li se povezuje sa telefonom.

3. SuperOneClick verzija 1.9.5. - program možete naći na ovoj temi na xda forumu (morate biti registrovani članovi da biste ga skinuli). Na dnu prvog posta ima nekoliko prikačenih fajlova, skinite "SuperOneClickv1.9.5-ShortFuse.zip", novija verzija 2.1.1 neće raditi.

Važno: pre nego što pokrenete SuperOneClick, idite na telefonu u Settings-SD & Phone Storage i uradite Unmount SD card, obavezno!

Otpakujte negde tu arhivu, uđite u folder i pokrenite program SuperOneClick. Po otvaranju programa, kliknite na dugme 'Root' i pustite program da odradi proces rootovanja. To traje 15-ak sekundi nakon čega će vam program javiti da je uspešno rootovan telefon.

Otkačite ga sa kabla, restartujte i voila, root access! Da biste to verifikovali, skinite sa Marketa aplikaciju Root Checker i proverite da li imate root access.

Napomena: u toku rootovanja, u sistem je instalirana aplikacija SuperUser koja će vas svaki put kad neki program poželi da prčka nešto gde ne treba (tj. da ima root access), pitati da to odobrite, naravno to ćete i da uradite. Taj program, kao i svaki drugi će se redovno update-ovati i slobodno mu to dozvolite. Ali, ubrzo po pokretanju će vam tražiti i da izvršite update 'su binary' (šta god da je to :) ), to nikako nemojte da radite jer ćete izgubiti root access i moraćete sve ispočetka. Idite u podešavanja programa i odštiklirajte ociju 'Outdated binary notification'.

To bi bilo to. Za deinstalaciju sistem protected aplikacija, tj. onog smeća što je došlo sa telefonom, koristite Root Uninstaller ili Titanium Backup. Da biste dobili na prostoru, morate obrisati i dalvik-cache (najbolje uz Titanium backup-a), više o tome ovde.

I iščitajte dobro ovu temu i temu o rootovanju OT-990 na xda forumu, za još poneku informaciju pošto sam nešto verovatno zaboravio :D.
 
Ma potvrđujem ja unlock, samo da vidim ko će ovde da počne da ga radi. Možda će mi trebati par IMEIa, pošto ja moram da čekam do 09.11. da uzmem telefon. A i kad ga budem uzeo, neću odmah ništa da radim, bar jedno 15 dana, da vidim da li će pokazati neki feler u proizvodnji ... ja sam maler , pa zbog toga ...
 
Javio mi se čovek.

Dobio je šta treba. Ja telefone uzimam tek 09.11. , pre ne mogu.

Ako imamo dobrovoljca, da da svoj IMEI i ID.

ID je pored IMEIa, ispod baterije, u obliku 990x-2ivnrs1 ili slično.

Da vidimo da li radi kako treba, dobije unlock kod, i da ovde potvrdi da radi.
 
Jbš ga, ne znam, tako piše u uputstvu za Superoneclick, a ja nisam hteo da eksperimentišem pa da to ne uradim. Možda neko upućeniji zna.
 
ja nisam vadio :x mada to tesko da ima veze sa baterijom
koja sada manje baguje,ali opet je jako brzo sa 60 posto pala na 30 pre toga je drzala od 100 posto ceo dan...a tako mi se ne nosi na reklamaciju telefon :(
kada bih imao drugu bateriju da probam...
 
Jedan clan mi je poslao, ali u ID ima "2DTNSR3" pa sam od unlockera dobio poruku "2DTNSR3 nije podrzan" ... ima li nekog da nije ovaj ? kakoonobese, nemam tvoj PM ....
 
Kako root-ovati Telenor OneTouch (Alcatel OT-990)

Mislio sam da mi ovo nece trebati... A i mrzi me da se toliko ebavam telefonom, kad ono medjutim.... Danas izadje meni obavestenje da ne mogu da primim sms jer mi je puna memorija. LoL? Sto se tice sms-a i imenika trebalo bi da je "neograniceno". Imao sam oko 10MB slobodno. Otkacim neke (meni potrebne) aplikacije jer ono fabricko djubre ne mogu, napravim mesta i sms "proradi"

E sad pitanje, ako ja root-ujem tel i obrisem te neke aplikacije, kako posle da vratim fon u fabricko stanje tj sa svim aplikacijama?
 
Ima li nekog blizu Jagodine? Može da ode do čoveka, ovako na IMEI neće svi, ali na kabl hoće. Pa ko je blizu, može da ode, da odradi, i da nam potvrdi ovde za dalje, da li se isplati slati ...
 
Desilo mi se 2-3 puta da net prestane da radi tj da se zaglupi takoreci. Kada restartujem telefon sve nastavi da sljaka ok. Nista toliko strasno, al` cisto da pitam dal` se jos nekome desavalo/desava? Inace sve ostalo radi sasvim ok (bar za sada :D,) )
 
Desilo mi se 2-3 puta da net prestane da radi tj da se zaglupi takoreci. Kada restartujem telefon sve nastavi da sljaka ok. Nista toliko strasno, al` cisto da pitam dal` se jos nekome desavalo/desava? Inace sve ostalo radi sasvim ok (bar za sada :D,) )
To se i meni desilo par puta, dovoljno je samo da podesis fon na GSM only, kada se zakachi na GSM vrati nazad na GSM/WCDMA auto i nastavice da sljaka net.
 
evo kod mene problema...
dakle,dok se telefon puni onaj alcatel custom ekran za punjenje nikako da se napuni do 100%,skoro je pun i u podesavanjima stoji da je baterija puna 95%.
cim iskljucim punjac,medjutim,pise da je baterija puna 100%...
takodje,dok se puni na 95 posto u recimo battery monitor widgetu pise naizmenicno da je health good/dead!
takodje u njemu ocitava kapacitet baterije 1500mah.
dok nije na punjacu u smart battery monitoru ocitava kao status battery not present.
I meni se to desilo, isto rootovan telefon, SetCPU i Battery Indicator Pro. Probao sam sa kalibracijom baterije ali nije pomoglo. Uvek dođe do 95% i ne mrda.
Malo sam čitao o sličnim problemima na Nexus S gde su predložili da se uključi Stay Awake opcija i WiFi Tethering za vreme punjenja.
To i nije pomoglo, ali nakon uključivanja WiFija, BlueTootha i GPSa (+GPS Status ili Maps da se uposli GPS) merač je odmah dosao do 100%. Napon je i dalje bio
isti (4.184V). Pretpostavljam da je SetCpu tu napravio pometnju jer je uz njega smanjena potreba za strujom, što je rešilo ovo dodatno opterećenje.
Uradio sam odmah kalibraciju baterije i namestio SetCPU da drži procesor na 600MHz dok je na punjaču. Sada moram da ispraznim telefon do kraja, da ga
opet napunim i onda javljam da li puni do 100% bez ikakve intervencije.
 
Nazad
Vrh Dno