Šta je novo?

ZX Spectrum

Kamenni

Slavan
Učlanjen(a)
07.11.2005
Poena
309
Pozdrav svim fun-ovima gumenjaka!

Da li neko ima ideju gde bih mogao da nadjem "profesionalnu tastaturu" kako se nekada nazivalo za zx? Neki dan sam se penjao po tavanu da postavim jos jednu zntenu za wireless i u kutiji nadjem spectruma, mada malo sa oljustenim limom tastature. Hocu da pokusam da ga vratim u zivot ako uspem.

Pozdrav svim fun-ovima gumenjaka!

Da li neko ima ideju gde bih mogao da nadjem "profesionalnu tastaturu" kako se nekada nazivalo za zx? Neki dan sam se penjao po tavanu da postavim jos jednu zntenu za wireless i u kutiji nadjem spectruma, mada malo sa oljustenim limom tastature. Hocu da pokusam da ga vratim u zivot ako uspem.

Nema šanse to igde da nađeš. Jedino da uhakuješ neku pc tastaturu tako što ćeš sa zadnje strane preseći postojeće vodove za tastere i prespojiti ih u spectrumovom stilu 5x8 poluredova.
Ili da napraviš nešto ovako ili ovako
Ovaj prvi interfejs je mnogo lakše napraviti, jer koristi pic16f84 koji se lako programira preko jednostavnog programatora

Nije mi bilo bas odmah jasno kako to d auradim, ali posle nekoliko sati mucenja, uspeo sam.
Hvala na savetu, extra radi!
p.s. mada kod mene interface neizgleda ni blizu kao na slici (nisam bas toliko pedantan bio) , ali je funkcionalno.
Jos jednom hvala!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno