Šta je novo?

ZX Spectrum Rgb Scart Lead Pro

Učlanjen(a)
12.01.2007
Poena
309
Da li neko imao iskustva praveci ovaj kabl ili da li ga ima, posto sam na YT naleteo malopre na snimak Spectruma+2 nakacenog na LCD sa fantasticnom slikom. Naravno to se mora nabaviti ili napraviti.

Pokusao sam na netu da nadjem semu ali bez nekog preteranog uspeha.

I jos vaznije pitanje je da li kod nas u radio klubu mogu da se kupe svi elementi potrebni za pravljenje?

Poslednja izmena:
Da li neko imao iskustva praveci ovaj kabl ili da li ga ima, posto sam na YT naleteo malopre na snimak Spectruma+2 nakacenog na LCD sa fantasticnom slikom. Naravno to se mora nabaviti ili napraviti.

Pokusao sam na netu da nadjem semu ali bez nekog preteranog uspeha.

I jos vaznije pitanje je da li kod nas u radio klubu mogu da se kupe svi elementi potrebni za pravljenje?

Koji spectrum imaš, pošto su različiti kablovi za 128/ +2 / +2A,2B,3
Za radio klub ne znam, ali ima u itc-u.

Gde se nalazi ITC?
Imam 128, uskoro dobijam +2A
Gledao sam za +2A ali bi ako moze da se dokopam sema i da napravim za sve ostale modele.

Momci hvala puno na informacijama, cim isprobam javljam rezultate. Trenutno sam u prekovorima za neki trejd da bi se konacno docepao +3. Samo je malo zeznuto za te diskete jer zbog formata uglavnom sve na sta naletim se nalazi na ebay-u.

Ziv sam se pojeo kada sam video da je lik prodao skoro na ebay-u +2 sa 119 originalnih kaseta i originalnim pakovanjem za 50 evra. Jedino sto je zeznuta ta postarina koja otprilike isto toliko izadje iz UK dovde ali opet...:mad: 119 kaseta...
Gde mi zivimo:wall:

@Dag
Nisam ni znao za tu foru sa hardom i menjanjem eproma. Googlao sam svasta ali nisam naleteo na to. Samo kad budem malo finansijski opet stao na noge sastavio sam opak wishlist. Moram pod hitno da se docepam QL-a jer mi se toliko svidja ta masina da to nije normalno. Prelep dizajn.

Poslednja izmena:
Momci hvala puno na informacijama, cim isprobam javljam rezultate. Trenutno sam u prekovorima za neki trejd da bi se konacno docepao +3. Samo je malo zeznuto za te diskete jer zbog formata uglavnom sve na sta naletim se nalazi na ebay-u.

Ziv sam se pojeo kada sam video da je lik prodao skoro na ebay-u +2 sa 119 originalnih kaseta i originalnim pakovanjem za 50 evra. Jedino sto je zeznuta ta postarina koja otprilike isto toliko izadje iz UK dovde ali opet...:mad: 119 kaseta...
Gde mi zivimo:wall:

@Dag
Nisam ni znao za tu foru sa hardom i menjanjem eproma. Googlao sam svasta ali nisam naleteo na to. Samo kad budem malo finansijski opet stao na noge sastavio sam opak wishlist. Moram pod hitno da se docepam QL-a jer mi se toliko svidja ta masina da to nije normalno. Prelep dizajn.

Mene od Sinklera, najviše zanima ZX81 i +3, ali šta vredi kad se većina tih računara sa ebay-a prodaje iz Engleske ili USA, a nas tretiraju kao Zanzibar po pitanju slanja.
Znaimao me pre par meseci jedan +3, ali mi je tip iz Engleske rekao da će poštarina biti oko 70 funti, jer smo van EU.
Na stranu što još nisam ništa kupovao sa ebay-a, pa mi ceo taj proces nije sasvim jasan, recimo kako tu stoji stvar sa carinom. Pošto većina ovih računarčića vredi manje od 50e i ima li neki pouzdan način da takva sprava stigne ispravna ili je to baš kupovina mačke u džaku.
Što se Ql-a tiče on je dobar kao kolekcionarski primerak, ali softver je mnogo veći problem jer je izbor je vrlo mali, teško se nalaze itd.

Okušajte sreću na nemačkom, holandskom i belgijskom ebayu. Poštarine su 20-ak evra za pakete do 3kg, pa do 50-ak eur za one do 10. Tako da mi ovih 70 funti zvuči kao čista pljačka. Što se tiče carine, ne brinite se, niko vam je neće naplatiti za polovnu stvar. Samo troškovi otvaranja paketa. (60-300 din)

Okušajte sreću na nemačkom, holandskom i belgijskom ebayu. Poštarine su 20-ak evra za pakete do 3kg, pa do 50-ak eur za one do 10. Tako da mi ovih 70 funti zvuči kao čista pljačka. Što se tiče carine, ne brinite se, niko vam je neće naplatiti za polovnu stvar. Samo troškovi otvaranja paketa. (60-300 din)

2000 dinara carina za A3000 iz Holandije . . .

Meni je svom srecom par paketa koje sam dobio bilo u jako dobrom stanju tacnije nista nije falilo ili bilo osteceno sto se koliko vidim na raznim threadovima cesto desava. Par mojih drugara je uzimalo neke sisteme sa savrsenom ambalazom koja posle "strucne" intervencije nase carine nije licila ni na sta. Izgleda da cemo u neko skorije vreme morati da organizujemo neke retro shoping ture ko iz vremena 90-tih :D

Izgleda da nam nema druge jer kada se saberu svi troskovi vise se isplati otici do Nemacke (barem se malo provozas, vidis nesto, pazaris neku nabudzenu Amigu...) nego placati troskove transporta hahaha.

A3000 mi je stigla u prilicno losem stanju,kao da su je izbacili iz aviona.
Ali je radila.
Dok mi nije crkao hdd :)

@universe
evo +3 iz engleske: link

inace, ja imam dva takva, jedan sam kupio otprilike '88 god. (moj prvi kompjuter, i dalje radi), a drugi pre par meseci od nekog Grka.
Mozda bi postarina bila manja ako bi ti slali bez napajanja jer je tesko ko tuc. 70 GBP je bas mnogo, verovatno ima neka povoljnija opcija.

Znam, ima ih tamo redovno, kao i mnogih drugih modela, ali kao što rekoh nije samo poštarina problem, već i sama kupovina sa ebay-a mi je hleb sa sedam kora, pa pouzdanost prispeća pošiljke, carina, tumbanje itd, pričali smo već o tome..
Imam rođaku u Nemačkoj, pa ću eventualno da pokušam nešto preko nje, ali strpljiv sam, naći ću neki način. :)

@universe
evo +3 iz engleske: link

inace, ja imam dva takva, jedan sam kupio otprilike '88 god. (moj prvi kompjuter, i dalje radi), a drugi pre par meseci od nekog Grka.
Mozda bi postarina bila manja ako bi ti slali bez napajanja jer je tesko ko tuc. 70 GBP je bas mnogo, verovatno ima neka povoljnija opcija.

Da, ovo je ispalo baš povoljno. Na kraju je cena bila 160 eur + poštarina. :p

Nazad
Vrh Dno